Skocz do zawartości

Musztarda smaczna i zdrowa


Vami

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli już mowa o Majonezie - to własnorecznie robionego nic nie zastąpi. Z Chrzanu to kupuję Victusa, moze troszkę za dużu kwasku dają, ale przynajmniej pali w nozdrza.
Z Keczupem to jest dłuższy temat.
Do czasu przejęcia zakładu w Kotlinie przez Łowicz byłem lokalnym patriotą i jadałem Kotlin. Po przejęciu zakładu przyszedł czas na pobliskie Pudliszki, jednak te były gorsze w smaku. Na szczęście zakład w Kotlinie przejęła lokalna spółdzielnia i produkuję keczup o nazwie "Kotliński Specjał" (prawa do nazwy dalej ma Łowicz) Smak - lepszy niż stary Kotlin, konsystencja idealna
PS. I tak nie przepadam za keczupem.

Odnośnik do komentarza

 

 

z keczupu to tylko legendarny "Włocławek"

Oj, zdecydowanie. Kiedyś Heinza żarłem, ale już od około 3 lat tylko Włocławek.

 

Także podbijam. Najlepszy :)

 

Jeśli chodzi o majonez, to tylko Pomorski. Żadnego innego nie jadam.

 

No, ja w sumie też, chociaż majonezu raczej unikam ;) Jednak widać, że ludzie z Kujaw mają podobne gusta. :P

 

Co do keczupu 'Włocławek' to teraz jest on produkowany w... Łowiczu. Niedługo ma wejść na rynek ten prawdziwy, produkowany we Włocławku.

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...