Gabe Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Akurat keczup (o ile jest dobrej jakości) to bardzo zdrowa przyprawa, jak zresztą i same pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ja tu mam na myśli paluszki bardziej. No i nie jestem przekonany co do jakości keczupów, ale nie znam nawet szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ćwikła to temat rzeka Jaką polecacie? Ja stoję na stanowisku, ze najlepsza to domowej roboty. A jakie jest wasze zdanie na ten temat? ćwikła motyla poprawiona chrzanek firmy "urbanek" - kozak połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Keith Flint Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jeśli już mowa o Majonezie - to własnorecznie robionego nic nie zastąpi. Z Chrzanu to kupuję Victusa, moze troszkę za dużu kwasku dają, ale przynajmniej pali w nozdrza.Z Keczupem to jest dłuższy temat.Do czasu przejęcia zakładu w Kotlinie przez Łowicz byłem lokalnym patriotą i jadałem Kotlin. Po przejęciu zakładu przyszedł czas na pobliskie Pudliszki, jednak te były gorsze w smaku. Na szczęście zakład w Kotlinie przejęła lokalna spółdzielnia i produkuję keczup o nazwie "Kotliński Specjał" (prawa do nazwy dalej ma Łowicz) Smak - lepszy niż stary Kotlin, konsystencja idealnaPS. I tak nie przepadam za keczupem. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 z keczupu to tylko legendarny "Włocławek" Cytuj Odnośnik do komentarza
jasonx Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Akurat keczup (o ile jest dobrej jakości) to bardzo zdrowa przyprawa, jak zresztą i same pomidory. Podobno keczup nawet zdrowszy niz pomidory. A sosy czosnkowe jakie polecacie? Mi LIDLowy smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Makk Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 z keczupu to tylko legendarny "Włocławek" Oj, zdecydowanie. Kiedyś Heinza żarłem, ale już od około 3 lat tylko Włocławek. Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Akurat keczup (o ile jest dobrej jakości) to bardzo zdrowa przyprawa, jak zresztą i same pomidory. Podobno keczup nawet zdrowszy niz pomidory. A sosy czosnkowe jakie polecacie? Mi LIDLowy smakuje. A to tylko robione samemu, z kroplą cytryny, na jogurcie naturalnym i odrobiną kopru ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinas Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Keczup Pudliszki wali octem. EOD. Cytuj Odnośnik do komentarza
kolek23 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Włocławek dobry, ale dla mnie zdecydowanie za łagodny. Wolę Heinz Pikantny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ognisty Kotlin. Cytuj Odnośnik do komentarza
laki Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 z keczupu to tylko legendarny "Włocławek" Oj, zdecydowanie. Kiedyś Heinza żarłem, ale już od około 3 lat tylko Włocławek. Także podbijam. Najlepszy Jeśli chodzi o majonez, to tylko Pomorski. Żadnego innego nie jadam. Cytuj Odnośnik do komentarza
'Bello di Notte' Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 musztardy czeskie są bardzo dobre, paprykowa czy pomidorowa, rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
SZk Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Moderatorzy! Tu sa offtopy! Cytuj Odnośnik do komentarza
Hajd Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Zaraz, chwila. To jest wątek o musztardzie a nie o keczupie. czyli o keczupie mam założyć oddzielny? Załóż, ja chętnie podyskutuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Meler Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ależ w tym TVN Turbo jesteście kozacko zabawni! Cytuj Odnośnik do komentarza
beeres Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 z keczupu to tylko legendarny "Włocławek" Oj, zdecydowanie. Kiedyś Heinza żarłem, ale już od około 3 lat tylko Włocławek. Także podbijam. Najlepszy Jeśli chodzi o majonez, to tylko Pomorski. Żadnego innego nie jadam. No, ja w sumie też, chociaż majonezu raczej unikam ;) Jednak widać, że ludzie z Kujaw mają podobne gusta. :P Co do keczupu 'Włocławek' to teraz jest on produkowany w... Łowiczu. Niedługo ma wejść na rynek ten prawdziwy, produkowany we Włocławku. Cytuj Odnośnik do komentarza
timon Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 No właśnie, właśnie - przecież z Włocławkiem była "afera", że ich wykupili, przejęli? Czyżby to się rozwiązało? Cytuj Odnośnik do komentarza
beeres Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Pisałem już Ci o tym :P Timon: nie do konca. Mieli sprzedac, ale udalo sie zachowac prawa do 'receptury' i teraz 'Wloclawski keczup' wychodzi pod nazwa 'Wloclawski ketchup'. Cytuj Odnośnik do komentarza
timon Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Starość nie radość :P Ale pozostając przy Włocławku to nie wiem, czy to jest moje zboczenie, ale keczup ze słoika zawsze był lepszy od tego z butelki. Autosugestia czy coś w tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.