Skocz do zawartości
Zapraszamy do udziału w tradycyjnym plebiscycie CMF Awards, edycji 2017! Swój głos można oddać w poniższym dziale do 25.01 do godziny 23:59.
CMF Awards 2017
Pulek

Tworzenie stron www

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn nie chodzi mi, gdzie w indexie wpisac link, tylko gdzie tegoo CSSa (lub jego zawartosc) zauploadowac, zebym index mial do niego dostep online a nie offline

 

musisz wrzucić na taki serwer gdzie będziesz miał bezpośredni dostęp do tego pliku

 

w pliku od strony www w sekcji head dajesz

<link rel="stylesheet" href="tutaj_link_do_pliku" type="text/css">

 

Chyba nie zrozumiales o co mi chodzi. Nie pytam gdzie to dac w kodzie, tylko o jakis serwer, w ktorym bede mial temn bezposredni dostep do pliku :>

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

<form action="MAILTO:x@x.pl" method="post" enctype="text/plain">
<fieldset>
<legend>Czy podoba Ci się ta strona?</legend>
<input type="radio" name="site" checked="checked" />Tak
<input type="radio" name="site" />Nie<br/>
</fieldset>
</form>

co wpisać w CSS, zeby ten formularz znalazł sie na srodku ekranu (chodzi mi o rozstawienie w poziomie)?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

<form action="MAILTO:x@x.pl" method="post" enctype="text/plain">
<fieldset>
<legend>Czy podoba Ci się ta strona?</legend>
<input type="radio" name="site" checked="checked" />Tak
<input type="radio" name="site" />Nie<br/>
</fieldset>
</form>

co wpisać w CSS, zeby ten formularz znalazł sie na srodku ekranu (chodzi mi o rozstawienie w poziomie)?

Żeby wyśrodkować pola wyboru to dajemy zwykłe text-align: center albo margin: 0 auto;.

Pola <legend> nie za bardzo da się wyśrodkować, można użyć starego align="center", ale wiadomo jak to będzie z walidacją. Ogólnie chyba się nie da.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

margin: 0 auto;.

Pomogło :*

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

OKI, stworzylem taki kodzik

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="pl" xml:lang="pl">

<head>
<meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="content-type"/>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
<title>ZGADUJ ZGADULA</title>

<script language="JavaScript" type="text/javascript">

function spr_popr() {
var lkomputer=Math.round(Math.random()*100);
var luzytkownik, razy=1;

do {

luzytkownik=prompt("Wybierz liczbę z przedziału (0 - 100)","");

if (parseInt(luzytkownik)>lkomputer)
{
alert("Podałeś większą liczbę niż wybrał komputer");
razy++;
}
else
if (parseInt(luzytkownik)< lkomputer)
{
alert("Podałeś mniejszą liczbę niż wybrał komputer");
razy++;
}

} while (parseInt(luzytkownik)!=lkomputer);

alert("Gratulacje! Ta liczba to "+luzytkownik);
alert("Zgadłeś za "+razy+" razem");

return;
}

</script>


</head>
<body>


<a onclick="spr_popr()">ZAGRAJ</a>

<p>Gra polega na odgadnięciu przez użytkownika liczby wylosowanej przez komputer.</p>

</body>
</html>

 

Powiedzcie mi co i gdzie wpisac, zeby po wcisnieciu klawisza "anuluj" dzialo sie cokolwiek ;) (np wyskakiwal jakis alert i przerywal petle)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

Mam problem z wordpressem. Strona dobrze się wyświetla, ale po wejściu w wybrany wpis pojawia się błąd [404]. Przypuszczam, że problemem jest ustawienie i kod, który znajduje się w pliku htaccess.php, ale nie mam żadnych back-upów tego pliku. Czy jest jakaś możliwość przywrócenia tego pliku, albo ściągnięcia dobrze działającego? Ewentualnie, co odpowiada za pojawienie się tego błędu - nie można wejść w kategorie, wpisy, choć te znajdują się na serwerze.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

szukam hostinu php + mysql, do tej pory mialem stycznosc z webd.pl i bylem w miare zadowolony, wygladaja korzystnine cenowo - za 70zł mam dostep do 5 baz mysql co mnie satysfakcjonuje

 

jest ktos w stanie polecic cos konkurencyjnego? napewno home.pl odpada ze wzgledu na cene

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

smoko.com.pl

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

jak to ma byc cos malego, to mozesz sobie na swoim kompie postawic serwer (chociazby przy pomocy xamppa) - bedzie taniej ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

jak to ma byc cos malego, to mozesz sobie na swoim kompie postawic serwer (chociazby przy pomocy xamppa) - bedzie taniej ;)

nawet krasnala moge postawic, tylko nie przepadam za aplikacją DYN-DNS.... a niestety majac zmienne IP jestem na nią skazany

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

szukam hostinu php + mysql, do tej pory mialem stycznosc z webd.pl i bylem w miare zadowolony, wygladaja korzystnine cenowo - za 70zł mam dostep do 5 baz mysql co mnie satysfakcjonuje

 

jest ktos w stanie polecic cos konkurencyjnego? napewno home.pl odpada ze wzgledu na cene

 

W home masz 6 miesięcy za 25zł promocje, rocznie 150 wychodzi. 10gb na sql e-mail i www.

i domeny pl za darmo możesz podpinać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

szukam hostinu php + mysql, do tej pory mialem stycznosc z webd.pl i bylem w miare zadowolony, wygladaja korzystnine cenowo - za 70zł mam dostep do 5 baz mysql co mnie satysfakcjonuje

 

jest ktos w stanie polecic cos konkurencyjnego? napewno home.pl odpada ze wzgledu na cene

 

W home masz 6 miesięcy za 25zł promocje, rocznie 150 wychodzi. 10gb na sql e-mail i www.

i domeny pl za darmo możesz podpinać.

25*12 = 300zl, to juz duzo, a nie masz w tym pakiecie mysql, tylko http

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

dzieki, idac po najmniejszej liczbie oporu, jest super cenowo, niecale 30zl, za to jest niestety mala pojemnosc konta 1GB ledwie, coz dzieki za namiar, musze przemyslec

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

szukam hostinu php + mysql, do tej pory mialem stycznosc z webd.pl i bylem w miare zadowolony, wygladaja korzystnine cenowo - za 70zł mam dostep do 5 baz mysql co mnie satysfakcjonuje

 

jest ktos w stanie polecic cos konkurencyjnego? napewno home.pl odpada ze wzgledu na cene

 

W home masz 6 miesięcy za 25zł promocje, rocznie 150 wychodzi. 10gb na sql e-mail i www.

i domeny pl za darmo możesz podpinać.

25*12 = 300zl, to juz duzo, a nie masz w tym pakiecie mysql, tylko http

 

 

6 miesięcy za darmo 6 miesięcy za 25 zł, mysql jest bo sam korzystam.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

pytanie z innej beczki,

 

postawilem sobie serwerek xammp, lokalnie php mysql wszystko elegancko dziala, problem pojawia sie kiedy chce zobaczyc strone z adresu http://smetek.dyndns.org,

 

na routerze wlaczylem DMZ z IP lokalnym mojej maszyny, jednak nadal nie widac mojej strony w sieci, kiedy uruchomilem port checker, daje wynik, ze nie mozna nawiazac polaczenia z portem, gdyz ten jest zajety... jak odpalam port check z oprogramowania od serwera mam cos takiego:

http://dl.dropbox.com/u/8197879/C_Windows_System32_cscript.exe-2010-11-28_18.06.45.png

 

wyglada na to iz... port blokuje apache.... :/

 

ma ktos jakies pomysly jak rozwiazac ten problem?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

Smetek, ten screen mowi ze wszystko jest ok :) port 80 sluzy do komunikacji webowej, a wlasnie Apache jest za to odpowiedzialny przy PHPie

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

Muszę postawić bloga na WordPressie i mam z tym problem bo jestem w temacie kompletnie zielony. Póki co wykupiłem sobie interesującą mnie domene .pl na Nazwie. Hosting wziąłem sobie darmowy w promocji z 1and1.pl. Mam pytanie, czy będę mógł pod niego podpiąć tę kupioną przeze mnie domenę?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

Tak będziesz mógł. Na serwerze rejestrujesz domenę, którą kupiłeś. Jeśli dobrze skonfigurujesz plik config.php powinno wszystko działać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

No niestety, przy tym darmowym pakiecie nie ma możliwości podpięcia domeny.

 

Póki co zamówiłem sobie najtańszy pakiet hostingowy w linuxpl, na wielu forach jest on bardzo polecany właśnie pod blogi na wordpress'ie (bo tani i w zupełności wystarczający ;)). Wczoraj troxhę się tym próbowałem pobawić i niestety błądze trochę jak dziecko we mgle. Nie wiem za bardzo jak mam podpiąć tę domenę z nazwa.pl pod hosting na linuxpl. Czytałem o DNS'ach itp ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. :/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×