Skocz do zawartości
krzysfiol

Wiosenny livescore piłkarski - NIE NA MUNDIAL!

Rekomendowane odpowiedzi

Im więcej oglądam powtórkę to dochodzę do wniosku, że Benatia kretyn, że robi coś takiego w końcówce przy takim wyniku. 

 

Sędzia dobrze ustawiony, ale żeby zobaczyć pchnięcie ręką, tego czy też było kopnięcie w klatę, czy najpierw piłka już nie mógł dobrze zobaczyć.

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jakby to była nieuczciwa decyzja, ale karny jak chuj, każde wideo ci to powie. Każdy screen się do niczego nie nadaje przy ocenie tej sytuacji

  • Lubię! 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Kaczy napisał:

DaiB3JfXUAAYJja.jpg
dla mnie za mientki karny, ale coz poradzic

Gdybym zobaczył to z tej perspektywy - czyli nie widząc tego, że Benatia atakował piłkę chyba też bym gwizdnął. No ale to tylko potwierdza, jak bardzo potrzebny jest VAR. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Przecież błąd sędziego w sytuacji z karnym dla Realu jest oczywisty. Benatia miał już na koncie żółtą kartkę, powinien był dostać drugą za ten ewidentny faul i wylecieć. W piłce to naprawdę nie jest tak, że mogę przeorać i staranować rywala, ale jak finalnie musnę piłkę, to mnie to uniewinnia od wszystkich zarzutów. Tyle w temacie.

Sytuacji Buffona te powtórki nie oddają - jak dobrze pamiętam, w trakcie meczu w okolicach karnego pokazali jeszcze jedną, gdzie jak na dłoni widać było szarpnięcie sędziego - coś o ułamki sekund wcześniejszego niż wydarzenia pokazane na powyższych filmikach - co uzasadnia czerwoną niezależnie od tego, co Buffon powiedział (a mam podejrzenie, że powiedział też coś kwalifikującego się na wykluczenie). Choć Buffonowi i Agnelliemu i tak wrotki odpięły się dopiero po meczu, co tam się wydarzyło w wypowiedziach pomeczowych :lol:

  • Lubię! 4
  • Nie lubię! 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Maniak, ale wiesz ze mozna faulowac nawet trafiajac w pilke? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Gacek napisał:

Choć Buffonowi i Agnelliemu i tak wrotki odpięły się dopiero po meczu, co tam się wydarzyło w wypowiedziach pomeczowych :lol:

 

Możesz coś przytoczyć? Ciekawy jestem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Lucas07 napisał:

Maniak, ale wiesz ze mozna faulowac nawet trafiajac w pilke? ;) 

Jeżeli trafienie w piłkę jest pierwsze, to w sumie jedyny wyjątek, jaki mi przychodzi do głowy to niebezpieczne zagranie. Co innego, jak najpierw trafiłby w napastnika, a dopiero potem w piłkę. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

ło chuj. No, ale jego na LM zawieszać mogą to sobie pozwolił :keke:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle Juve do 1/4 przepchnął sędzia, teraz Real dostał prawidłowego karnego, a i tak płacz xD 

  • Uwielbiam 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Kruci, tekst z tymi ziemniakami jest genialny :lol: Podejrzewam, ze to przetłumaczony idiom ale śmiechłem mocarnie :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Gacek napisał:

Przecież błąd sędziego w sytuacji z karnym dla Realu jest oczywisty. Benatia miał już na koncie żółtą kartkę, powinien był dostać drugą za ten ewidentny faul i wylecieć. W piłce to naprawdę nie jest tak, że mogę przeorać i staranować rywala, ale jak finalnie musnę piłkę, to mnie to uniewinnia od wszystkich zarzutów. Tyle w temacie.

A nie ma teraz jakiejś nowej zasady o nie dawaniu żółtych kartek przy karnych? Żeby nie karać drużyny podwójnie, bo karny jest już wystraczającą karą? Coś takiego było mówione na początku tego sezonu :-k 

 

Piękny ból dupy katalońskich brukowców :kekeke: http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=80391

 

Ma ktoś może jakieś screeny/info co się pisze we Włoszech i w samym Turynie? Bo mam przeczucie, że nie są aż tak pewni swojego jak w Katalonii ;) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

A tu inne tłumaczenie wypowiedzi Buffona, zamiast ziemniaków są chipsy i ma to chyba więcej sensu ;)

– Byłem bardzo blisko, tak samo jak arbiter i sędzia bramkowy. Jeśli gwiżdżesz takiego karnego w 93. minucie, nie jesteś człowiekiem. Jesteś killerem, zwierzęciem. Zamiast serca trzeba mieć kosz na śmieci. By prowadzić takie spotkania, należy być odpowiednio przygotowanym. Nie można być tak cynicznym. Na takich stadionach, przy tych wszystkich piłkarzach... jeśli nie masz osobowości, zostań na trybunach i jedz czipsy ze swoją żoną. Nie jestem smutny. Przeciwnie – jestem zadowolony i dumny zarówno z Juventusu, jak i Romy. Wyjeżdżamy z wysoko podniesioną głową.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Ja też widziałem wersję, że miał na myśli frytki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Reaper napisał:

A nie ma teraz jakiejś nowej zasady o nie dawaniu żółtych kartek przy karnych? Żeby nie karać drużyny podwójnie, bo karny jest już wystraczającą karą? Coś takiego było mówione na początku tego sezonu :-k 

Tak, to obowiązuje już chyba drugi sezon, ale nie znajduje zastosowania w tej sytuacji. Nie daje się już czerwonych bezpośrednich za faul ostatniego obrońcy na atakującym w sytuacji, w której należy dać karnego - te dwie rzeczy razem z zawieszeniem były potrójnym karaniem, które zostało zlikwidowane. Nie znajduje to tu zastosowania, bo w myśl nowych przepisów daje się obrońcom "tylko" żółte za takie faule jak wczorajszy faul Benatii - a że już miał żółtą, to należało go wyrzucić. Jeśli ktoś nadal stosuje wyparcie i nie akceptuje tego, że tam był faul, polecam rzucić okiem na link.

 

13 minut temu, Reaper napisał:

Ma ktoś może jakieś screeny/info co się pisze we Włoszech i w samym Turynie? Bo mam przeczucie, że nie są aż tak pewni swojego jak w Katalonii ;) 

Trochę się przeliczysz ;) CdS pisze o złodziejstwie ( :rotfl: ) , choć nawet Tuttosport - będący dla Juventusu tym, czym Gazeta Polska jest dla PiS - napisał o "tylko" o kontrowersji.

Dużo ciekawsze są dla mnie wypowiedzi pomeczowe. Turbożenadę Buffona już cytowano (rok temu się cieszył z nieistniejącego karnego sprezentowanego Juventusowi w 94' na 2:1 w meczu z Milanem, wczoraj mówił, że w takich momentach karnych się nie gwiżdże :lol: ) , ale po nim nie można się spodziewać niczego lepszego. Bardziej mnie zaskoczył Allegri, który brak awansu zrzucił na - jakżeby inaczej - sędziego, ale nie przez tego karnego, tylko przez brak karnego na Cuadrado w pierwszym meczu. Kiedyś potrafił przemilczeć najgorsze wałki, chyba otoczenie ma na niego zły wpływ.

Z kolei Agnelli, prezydent Juventusu, stanął dzielnie w szranki o tytuł hipokryty roku z posłanką Pawłowicz wypominającą innym brak kultury i Buffonem krytykującym sędziów. Zaraz po meczu wypowiedział się na żywo - co mu się nie zdarza, pewnie by unikać trudnych pytań o złodziejstwa w ich meczach ;) - i zrzucił odpowiedzialność za odpadnięcie na brak VAR i wskazał, że w meczach Juventusu jest dużo zamieszania z błędami sędziów i z władzą Colliny w tym temacie coś trzeba zrobić :keke: Po turbożenadzie z przepchnięciem Juventusu w dwumeczu z Tottenhamem powinien mieć na tyle przyzwoitości, by nawet w razie wałków z Realem milczeć - tymczasem przy błędach z Kogutami milczał, a przy prawidłowych decyzjach wczoraj mu się ulało.

Polecam lekturę jego słów, mocny materiał.

  • Lubię! 2
  • Nie lubię! 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

jesteś jak zawsze bardzo obiektywny w temacie Juventusu

  • Lubię! 3
  • Nie lubię! 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, me_who napisał:

Kruci, tekst z tymi ziemniakami jest genialny :lol: Podejrzewam, ze to przetłumaczony idiom ale śmiechłem mocarnie :lol: 

 

"Se non hai la personalità per stare a questi livelli, allora vai in tribuna con la famiglia, compra le patatine e goditi lo spettacolo"

 

Jeśli nie masz charakteru żeby sędziować na tym poziomie, to idź na trybuny z rodziną, kup frytki i enjoy the show. ;) 

 

(Patatine to dosłownie ziemniaczki, ale też frytki/chipsy)

  • Lubię! 1
  • Dzięki! 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Man_iac napisał:

Jeżeli trafienie w piłkę jest pierwsze, to w sumie jedyny wyjątek, jaki mi przychodzi do głowy to niebezpieczne zagranie. Co innego, jak najpierw trafiłby w napastnika, a dopiero potem w piłkę. 

 

czyli jak zawsze pierdolisz nie majac pojecia o czym mowisz :D 

  • Nie lubię! 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

@Gacek - zdjęcie jest wykonane znacznie po kontakcie z piłką. Dostał nią w twarz piłką odbitą właśnie od stopy Benatii. Wręcz jest to potwierdzenie tego, że zagranie było prawidłowe, bo i jak inaczej piłka by się miała znależć na jego twarzy?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

To że Madrytczyk przewrócił się czując oddech Benatii na plecach to inna sprawa - taka jest piłka nożna. :keke: Ale IMO - obrońca wpadł najpierw na Vasqueza, potem zamiótł go nogą, ostatecznie trafiając końcówką buta w piłkę. Co jeszcze musiał zrobić, żeby był faul? Wystarczyło nie musnąć piłki? :> 

  • Lubię! 3

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×