beeres Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 COŚ w tym keczupie na pewno jest :PAle ja również zawsze kupowałem w słoiku. Cytuj Odnośnik do komentarza
laki Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 To jak z piwem, z butelki zawsze smakuje lepiej ;) Choć nie ukrywam, także preferuje słoik. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 słoik nie wszędzie jest dostępny :((( Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ja tam się przyzwyczaiłem do butelek. Chociaż gdyby robili musztardę czy chrzan nie w słoiku to czuję minibunt :-k Cytuj Odnośnik do komentarza
Ingenting Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Musztarda Heinza jest w plastiku jak keczup. Całkiem niezła, chociaż łagodna i lekko kwaśna. Cytuj Odnośnik do komentarza
me_who Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A ktoś z was próbował bawarskiej słodkiej? Jest ona bardzo specyficzna i zupełnie inna od naszych musztard. Fenomenalnie podchodzi pod białą kiełbaskę. Nie mam pojęcia czy można je dostać w Polsce. Ja miałem ją okazję spróbować raz w jej "naturalnym środowisku" tzn. przy "typisch Bayerisch Fruehstueck" - biała kiełbaska, słodka musztarda, precle i weissbier - i powiem, że to jedno z najlepszych śniadań ever. Aczkolwiek niewskazane dla kierowców ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Wujek Przecinak Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Jest u nas musztarda bawarska. Widziałem ją kiedyś w sklepie. W necie stoi, że produkuje ją u nas Develey i Kamis. Niestety nie miałem przyjemności jej spróbować. Koledzy, próbowaliście kiedyś samodzielnie łaczyć ze sobą keczup, musztardę czy chrzan? Połączenie keczupu i musztardy na jednym talerzu jest klasyczne, ale łączyliście na przykład musztardę z chrzanem? Mnie zdarza się to robić przy okazji jedzenia białej kiełbasy. Interesująca w smaku mieszanka. Szczególnie, gdy weźmie się słodką musztardę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Ja czasem łączę musztardę, chrzan, majonez i keczup razem. Ciekawa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 sam keczup z majonezem jest juz kozacki, nie wspominając o kaloriach Cytuj Odnośnik do komentarza
Ingenting Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A ktoś z was próbował bawarskiej słodkiej? Jest ona bardzo specyficzna i zupełnie inna od naszych musztard. Fenomenalnie podchodzi pod białą kiełbaskę. Nie mam pojęcia czy można je dostać w Polsce. Ja miałem ją okazję spróbować raz w jej "naturalnym środowisku" tzn. przy "typisch Bayerisch Fruehstueck" - biała kiełbaska, słodka musztarda, precle i weissbier - i powiem, że to jedno z najlepszych śniadań ever. Aczkolwiek niewskazane dla kierowców ;) Mi ze słodkich smakowała szwedzka, nie pamiętam nazwy. Wiem, że u nich tradycyjnie się ją je na Boże Narodzenie, a głównie używają jej do pieczenia świątecznej szynki, pychota! W składzie są winogrona, chyba miód i jakieś przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gabe Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 No właśnie Kamis miodowa - moja ulubiona (chyba podchodzi pod słodką?). Amatorom ostrości nie będzie zapewne smakować w ogóle, ale dla mnie to najlepsza musztarda do wędliny/mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.