Skocz do zawartości
Do końca czerwca będą trwać wybory do ModTeamu.
ZAPRASZAMY DO GŁOSOWANIA


Między 26 a 29 lipca w LIPINACH odbędzie się XVIII Zlot CMF. Serdecznie zapraszamy do zgłaszania się!
TEMAT ZLOTOWY
Icon

nCMF - problemy techniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Problem "samoczytających się tematów" zniknął, a przy tym znacząco poprawiła się szybkość działania forum. Miło.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie dla osób korzystających z komórkowej wersji forum. Możecie odpisywać na posty? niestety klikam w post tak jak robiłem to na wcześniejszychwersjach i nic się nie dzieje. Także tak macie czy to wina mojej przeglądarki?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię, ze to błąd, ale czy jest możliwe wyświetlanie osób "przebywających" w danym temacie? :-k

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię, ze to błąd, ale czy jest możliwe wyświetlanie osób "przebywających" w danym temacie? :-k

 

Przeglądających temat wyłączyłem ja na okres testowy. Nie pytajcie ile on będzie trwał. Bez tego load serwera jest zauważalnie niższy i forum działa szybciej.

 

;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

No cusz ;) oczy już nie te....

Przepraszam MT i proszę o usunięcie posta.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Ja zauważyłem problemy przy formatowaniu postów. Przy wrzucaniu tekstu w quote dodawane są puste akapity, zaś w code wykrzaczają się niektóre polskie litery i robi się bałagan

 

Tutaj przykład wyżej opisanych problemów. Da się to naprawić?

 

 

Najbardziej wkurza bardzo długi czas otwierania się niektórych for. Np. Opowiadania, czy Ogłoszenia Administracji potrafią otwierać się 30 sekund! I nie jest to kwestia mojego łącza net. A "Content I follow" to już w ogóle wczytuje się wieki. Czy to kwestia nowego softu?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Mi prawie każdy temat czy dodawana odpowiedź wczytują się po ok 30s. Tak tragicznie nigdy nie było chyba....Nie pisałem, bo może coś u mnie nie tego, bo nikt nie zgłaszał.Ale jak łazii piszesz, że tak masz to ja potwierdzam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

ja mam czasem zamuły, ale takie bardziej ogólne, np. bardzo długie wczytywanie się tematu (czego wcześniej nie było, a teraz zdarzyło mi się co najmniej parokrotnie)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Tematy wczytują się w miarę szybka, ale odpowiedzi dodają się nieakceptowalnie długo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Także potwierdzam problem z długim wczytywaniem się tematów oraz odpowiedzi. Tak samo ma się sprawa, kiedy wracam do działu z jakiegoś tematu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Load serwera prezentuje się przyzwoicie, więc nie rozumiem skąd u was te niby zamuły.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

tak zmierzyłem czasy stoperem po włączeniu Firefoxa (5.0):

 

4-5 sek. - pełne załadowanie CMF

13-25 sek. - włączenie Hyde Park

4-5 sek. - włączenie Marynii od pierwszego nieczytanego posta

12 sek. - powrót do Hyde Park

 

a czas ładowania w http://test.watchscirpt.pl pokazuje czasy zajebiste 0 sek. ;)

http://tools.pingdom.com/fpt/?url=http://forumcm.net/index.php/forum/26-ogloszenia-administracji/&treeview=0&column=objectID&order=1&type=0&save=false tutaj też lepsze czasy, hyde parku nie da się sprawdzić z uwagi, że jest zamknięty, dla niezarejestrowanych userów, a aż tak się nie zagłębiałem w możliwości pingdoma :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

niezależnie czy Firefox 5 czy Opera 11.10, ale forum strasznie muli, najbardziej Hydepark Czasy porównywalne z podanymi przez Miśka, coś po przesiadce na nowy skrypt jest mocno nie halo, funkocjnalnosci sa fajne, ale obciazenie generowane przez skrypt jest porazajace :| - nie potrafie tego inaczej wytlumaczyc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym, że we wszystkich testach i logach wygląda świetnie. Wyłączę dla próby jeszcze jedną opcję Ajax. Zobaczymy jakie będą efekty. Zmodyfikowałem też kompresję gzip. Jak nie będzie śmigać, to znaczy, że się nie znam na tym co robię...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

teraz jest napewno szybciej z 15sec zeszlismy na 5 :) zobaczymy co bedzie jutro w ciagu dnia ...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Czemu teraz jest tak mało postów na stronie? :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

teraz jest napewno szybciej z 15sec zeszlismy na 5 :) zobaczymy co bedzie jutro w ciagu dnia ...

 

Sorry, ale ja nie zauważyłem większej poprawy. Ale ok - już nie marudzę. Jak się nie da, to się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nadal ladowanie stron i odpowiadanie na posty to straszliwa zamula...

 

edyta: 5 sekund na dodanie posta, 2 sekundy na zaladowanie sie trybu edycji posta, 8 sekund na wyslanie zmienionego posta.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

ok 20s przy kliknięciu: otwórz podforum w nowym oknie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wczytywanie poszczególnych tematów jest jeszcze ok, ale najdłużej wczytują się wszystkie podfora.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×