Polecane strony:

| | Stare Forum | | CM Revolution | | Centrum FM | | FM Zone | |
| | Pajacyk | | Fundacja Polskie Serce | | Akcja Charytatywna Okruszek | | Habitat for Humanity | |

Football Manager Forum (FM 2009, FM 2010, FM 2011): Sporty walki - Football Manager Forum (FM 2009, FM 2010, FM 2011)

Skocz do zawartości

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Sporty walki Wymiana poglądów i doświadczeń

#131 Użytkownik nie jest zalogowany   MitnickMike 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 09-04-2004

Napisano 10 August 2010, 21:37

Dla mnie mma w wydaniu ufc kończy się na wadze ciężkiej i nic na to nie poradzę ;) A że mam sentyment do "stójkowców" to zawsze bardziej kibicuję tym którzy kończą walkę efektownym ko (ręka, noga) aniżeli poddaniem rywala w parterze.

http://www.youtube.c...player_embedded -> oficjalna 30 sekundowa zajawka UFC 119

Dzisiaj zakończyłem robienie fundamentów kondycji, w sumie przez brak czasu, gdybym zebrał to wszystko do kupy to wyjdzie z 3-3,5 tyg pracy. Zrobiłem sobie mały teścik, wyszło lepiej niż w marcu. Problemem jest jedynie brak trzymania diety. Obecna waga 95kg, muszę koniecznie zbić do 89, ewentualnie do 86 gdyby się udało. Będzie trzeba ukrócić michę (fastfoody i słodycze) i faktycznie wrócić do trzymania sztywnej diety. W marcu ważyłem przez chwilę nawet 85kg. Teraz czas na pracę na siłowni, muszę koniecznie wzmocnić ręce. Czas jaki sobie daję to 4-5tyg typowego treningu siłowego ze szczególnym skupieniem się na naramiennych, tricepsie, barkach, przedramionach. Od czasu do czasu dorzucimy dla urozmaicenia jakąś pracę na worku. Potem półtorej tygodnia na odzyskanie świeżości i szybkości. Zobaczymy czy ten plan się sprawdzi...

#132 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 29-11-2008
  • Klub w FM:Pogoń Barlinek

Napisano 12 August 2010, 12:01

http://www.dailymoti...cal-video_sport

Zabawny i klimatyczny filmik promujący KSW 14 ;) . Po raz pierwszy chyba spotykam się z sytuacją, by polski promotor (nie wiem jaką rolę w KSW pełni Kawulski) kopał dołki pod polskim reprezentantem, między innymi mówiąc, że nie szanuje zawodników. Mario zapowiada, że ostro trenował kondycje, a przez ostatni okres właściwie tylko to - pewnie nie do końca jest to prawdą w rzeczywistości, ale chciałbym, aby tak było. Pudzian ma naprawdę predyspozycje do niezłego zabijaki, tylko jakby poprawił kondycję byłby miód. No i oczywiście wypadałoby też popracować nad tymi cepami Pudziana, by częściej trafiały celu. Jeśli to mu się uda, ma spore szanse, jeśli nie nadzieje się na nokaut od rywala.

#133 Użytkownik nie jest zalogowany   MitnickMike 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 09-04-2004

Napisano 12 August 2010, 20:32

Trailer bardzo fajny, oprawa audio-wideo, widać, że chłopaki podpatrują zachód :) Ale co do samej treści to:

1) Kawulski jest promotorem i organizatorem KSW, działa w spółce z Lewandowskim. Czy on zaczął kopać dołki pod Pudzianem? Nie. On po prostu się zabezpiecza, co by w przypadku ewentualnej porażki swojego zawodnika nikt mu nie zarzucił, że wystawił Mariusza z Butterbeanem zbyt wcześnie. Takie jest moje odczucie. A że poza tym jest z niego kawał świni to już osobna bajka :]
2) Po słowach Mariusza zaczynam się realnie bać tego starcia. Co ten chłop gada... Jego GŁÓWNYM problemem jest kondycja, a raczej jej brak. Zgoda. A co z jakimikolwiek technikami bokserskimi i kopanymi? Fajnie, że jest gotów na 2 rundy, fajnie by było żeby dotrwał do 2 rundy w jednym kawałku. Plus za to, że przestał już pajacować z mydleniem ludziom oczu nt tego swojego karate i boksu (wiele lat treningów ble ble ble).
3) Z Pudziana nigdy nie będzie prawdziwego zawodnika mma, pozostanie na zawsze freakiem typu Chong Mang Choi. Dla KSW jest teraz jak tlen. Potrzymają go jeszcze z 1-2 walki i podziękują. Imho starcie z Butterbeanem przegra przez tko, na kolejną walkę dostanie kelnera z polski. Ewentualnie przy baaaardzo korzystnym biorytmie uda mu się zwyciężyć w stylu wspomnianym przez Melera. Jakiegoś pogromu w stylu "ależ awantura" nie przewiduję.
4) Starcie Kułak vs Dowda. Tak jak zawsze miałem duży szacunek do umiejętności Krzyśka i jego zdrowej oceny sytuacji (np konferencja przed KSW 14, gdzie jasno powiedział, że Dowda jest zawodnikiem lepszym ale spróbuje powalczyć itd) tak teraz dał się wyreżyserować od a do z. Cały cyrk z głaskaniem kotka, jakaś wizyta w szpitalu psychiatrycznym... Zawsze pajacował przed walką, starał się śmiać z rywala ale teraz ewidentnie widać w tych podśmiechujkach strach. Kułak czuje, że może ostro oberwać. Dowda znowu zaatakował z drugiego bieguna. Spokojny, opanowany, widać, że jest pewny swoich umiejętności i wiary w wygraną.
5) Najman vs Saleta. Saleta pieprzący 3 po 3, robiący z siebie ostatniego sprawiedliwego kontra kolejny pajac któremu się we łbie poprzewracało. Z punktu sportowego nie mają nic ciekawego do zaprezentowania ale patrząc na to starcie z drugiej strony... w przypadku porażki El Testosterona zejdzie on już ze sceny MMA na zawsze. Saleta znowu chce stoczyć tylko tę walkę... Zatem pozostaje kibicowanie Przemkowi :)
6) Błachowicz vs Tabera. Janek łatwej drogi miał nie będzie to trzeba sobie powiedzieć od razu. Jednak kiedy zaatakuje od pierwszego gongu, może spróbować posłać hiszpana na deski przez ko. Byle tylko nie skończyło się tak jak bodaj rok temu, kiedy z Taberą w extra fightcie walczył Mamed. Wygrywał 2 rundy, sędziowie wrzucili dogrywkę gdzie to Tabera głównie atakował, po czym uznali walkę za remisową.

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 12
  • 13
  • 14