Polecane strony:

| | Stare Forum | | CM Revolution | | Centrum FM | | FM Zone | |
| | Pajacyk | | Fundacja Polskie Serce | | Akcja Charytatywna Okruszek | | Habitat for Humanity | |

Football Manager Forum (FM 2009, FM 2010, FM 2011): Skiny - Football Manager Forum (FM 2009, FM 2010, FM 2011)

Skocz do zawartości

• (49 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Skiny

#91 Użytkownik nie jest zalogowany   qwas 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 23-05-2007
  • Klub w FM:Lech Poznań

Napisano 26 November 2007, 20:14

Wyświetl postUżytkownik matyey dnia 2007-11-26, 01:46 napisał

qwas dało by radę by te zakładki były po polsku? (mam na mysli w grze (home, squad, job, money) oczywiście rozumiem ich znaczenie :P ale po polsku wiadomo- lepiej wygląda)
pzdr

Moge wrzucic template dla buttonow i moze jakas dusza wpisze nazwy w naszym narzeczu - mnie osobiscie to lot(t)o z uwagi, ze uzywam angielskiego. Ponadto na koncu buttonow powinien sie wyswietlac ich opis w polskim (przynajmniej w angielskim sie wyswietla)

Co do Turnstyle - w tym tygodniu rusze i moze na weekend bedzie wersja beta do testowania. W sumie to juz niewiele pierdow zostalo - mniej graficznych a bardziej grzebania jeszcze w plikach i walka z czcionka bo strasznie takie jakos wyboldowane sa. Generalnie beda 2 wersje (tak jak poprzednio) z logosami standardowymi w rozmiarze 70x70 oraz rotated 58x125 (sam ich jeszcze uzywam).

Co do moda dla ryjcow - to dodanie jest bardzo proste i mozecie sami to zrobic (lepiej jest zrobic standardowy skin a wszelkie usprawnienia kazdy sobie juz samemu wrzuca bo jeden woli 95x95, drugi 140x180, trzeci 180x180 a jeszcze czwarty 300x300). Jesli macie problemy z instalacja to moge zrobic krotki opis w naszym narzeczu ale zapewniam jest to bezczelnie proste ;)

#92 Użytkownik nie jest zalogowany   cubbek 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 12-09-2005
  • Klub w FM:Sunderland

Napisano 26 November 2007, 20:36

Wyświetl postUżytkownik qwas dnia 2007-11-26, 20:14 napisał

Moge wrzucic template dla buttonow i moze jakas dusza wpisze nazwy w naszym narzeczu - mnie osobiscie to lot(t)o z uwagi, ze uzywam angielskiego. Ponadto na koncu buttonow powinien sie wyswietlac ich opis w polskim (przynajmniej w angielskim sie wyswietla)

Jeśli możesz to wrzuć tego template'a :) Także byłbym zainteresowany tymi przyciskami w polskim narzeczu.

Aha... i jeszcze jedno. Dałoby radę jakoś poszerzyć kolumnę wiek, tak by ten napis się tam zmieścił? Obrazek

#93 Użytkownik nie jest zalogowany   qwas 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 23-05-2007

Napisano 26 November 2007, 21:05

Wyświetl postUżytkownik cubbek dnia 2007-11-26, 22:36 napisał

Wyświetl postUżytkownik qwas dnia 2007-11-26, 20:14 napisał

Jeśli możesz to wrzuć tego template'a :) Także byłbym zainteresowany tymi przyciskami w polskim narzeczu.

Aha... i jeszcze jedno. Dałoby radę jakoś poszerzyć kolumnę wiek, tak by ten napis się tam zmieścił? Obrazek

Obawiam sie, ze jedynym rozwiazaniem moze byc tylko zmiana rozmiaru czcionki w pliku black_in2.xml i black_in2_left:

<!-- MENU PROPERTIES -->
<flags id="mnfn" value="fonts/vera" comment=" popup menu font "/>
<integer id="mnss" value="6"/> <!-- Small font size -->
<integer id="mnsn" value="7"/> <!-- Normal font size -->
<integer id="mnsl" value="8"/> <!-- Large font size -->
<integer id="mnst" value="shadowed"/> <!-- menu text style -->

albo

<!-- TEXT PROPERTIES -->
<flags id="txfn" value="fonts/vera" comment=" Text font "/>
<integer id="txss" value="6" /> <!-- text size small -->
<integer id="txsn" value="7" /> <!-- text size normal -->
<integer id="txsl" value="8" /> <!-- text size large -->
<integer id="txst" value="shadowed"/> <!-- text style -->

musisz pokombinowac

mozesz tez usunac z folderu panels plik team squad.xml (wtedy powroca domyslne ustawienia z morale i form)

#94 Użytkownik nie jest zalogowany   matyey 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 24-11-2007

Napisano 26 November 2007, 22:58

Cytat

Co do Turnstyle - w tym tygodniu rusze i moze na weekend bedzie wersja beta do testowania. W sumie to juz niewiele pierdow zostalo - mniej graficznych a bardziej grzebania jeszcze w plikach i walka z czcionka bo strasznie takie jakos wyboldowane sa. Generalnie beda 2 wersje (tak jak poprzednio) z logosami standardowymi w rozmiarze 70x70 oraz rotated 58x125 (sam ich jeszcze uzywam).

Co do moda dla ryjcow - to dodanie jest bardzo proste i mozecie sami to zrobic (lepiej jest zrobic standardowy skin a wszelkie usprawnienia kazdy sobie juz samemu wrzuca bo jeden woli 95x95, drugi 140x180, trzeci 180x180 a jeszcze czwarty 300x300). Jesli macie problemy z instalacja to moge zrobic krotki opis w naszym narzeczu ale zapewniam jest to bezczelnie proste ;)

zarzuc, moze ja spróbuję
pzdr :)

#95 Użytkownik nie jest zalogowany   qwas 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 23-05-2007

Napisano 27 November 2007, 02:52

Slawoj - jezeli chodzi o zwiekszenie nazwisk podczas meczu (na boisku) to wgraj sobie do \skins\black_in2\panels plik, ktory znajdziesz tutaj:
http://rapidshare.co..._pitch.zip.html

zmienilem rozmiar czcionki z 7 na 9 - jezeli dalej bedzie za mala to mozesz sam sobie zmienic edytujac ten pliczek i zmian mozesz dokonac w nastepujacej pozycji:
<integer id="pitch_player_name_size" value="9" /> (i zmieniasz wartosc liczbowa w value)

Ogoor:

jezeli chodzi o zmiany w panele compare players to:
a) zmiana kolorow na analizerze (ten screen gdzie 1 bramkarz mial wartosci na pomaranczowo a drugi na czerwono) to:
- ten pomaranczowy kolor zmieniasz w settings - odszukaj atrybut o nazwie "attribute analyser line"
- ten czerwony zmieniasz w pliku, ktory zaladowalem ponizej (wrzucasz oczywiscie do folderu panels)
http://rapidshare.com/files/72529784/playe...erview.zip.html
domyslnie jest teraz kolor cyan - jesli nie podoba sie to zmieniasz to sam - znjadz tylko fraze:

<container class="player_comparison_analyser_panel" id="ocmp">

<real id="segment_count" value="8" />
<colour id="line_colour" name="attribute analyser line" />
<colour id="second_colour" name="cyan" />
<boolean id="show_inaccurate_category" value="true" />

i kolor ustawiasz w wierszu "colour id=second_colour name=tu wpisz nazwe koloru jaki chcesz (liste kolorow znajdziesz w pliku colours.xml)

I ostatnia rzecz, o ktora prosiles to poprawienie atrybutow rowniez w panelu compare players (bylo ... a jest teraz tak jak chciales). Sciagnij kolejny plik i wgraj go do folderu panels:
http://rapidshare.com/files/72539799/playe...arison.zip.html

Chyba to juz wszystko. Jeszcze 2 male poprawki z newsami i jutro powinna wyjsc finalna wersja 1.3.

#96 Użytkownik nie jest zalogowany   og02r 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 26-03-2006
  • Klub w FM:Floda BoIF!!!

Napisano 27 November 2007, 03:03

Już dziś mi się tego sprawdzać nie chce, ale sam jeszcze zwiększałem rozmiar kolumny kondycji w krótkich statystykach, gdyż tam też 100% się nie mieściło. Plik short stats, zwiększyłem rozmiar zdaje się do 34, niczego nie zmniejszając i działa okej. Jeszcze nie pokazuje 100% kondycji, przy rozmowach meczowych, tylko póki co nie wiedziałem który plik za to odpowiada i nie poprawiłem tego jeszcze.

#97 Użytkownik nie jest zalogowany   Sławoj 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 17-05-2007

Napisano 27 November 2007, 19:41

Qwas dziękować. Wszystko grą. Teraz to skin jest full wypas. :]

#98 Użytkownik nie jest zalogowany   og02r 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 26-03-2006
  • Klub w FM:Floda BoIF!!!

Napisano 27 November 2007, 19:58

Wprowadziłem więc wszystkie ww zmiany i wszystko działa poza tym, że w porównaniu graczy dalej jest czerwona linia, ALE tylko przy porównywaniu bramkarzy... Więc przeanalizowałem xml'a i okazuje się, że przy GK jest osobny ww wpis, który też trzeba było zmienić.

#99 Użytkownik nie jest zalogowany   qwas 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 23-05-2007

Napisano 27 November 2007, 21:23

A ja jeszcze wprowadzilem kilka kosmetycznych poprawek i chyba jutro bedzie finalna wersja.

#100 Użytkownik nie jest zalogowany   qwas 

• Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 23-05-2007

Napisano 29 November 2007, 22:50

Black-in 2 v.1.3

Ostateczna wersja - zawiera poprawki, ktore byly omawiane powyzej plus kilka innych.

http://rapidshare.co...2_v1_3.zip.html

template do buttonow wrzuce na dniach

a od jutra na warsztat wraca Turnstyle 08

• (49 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ostatnia »