Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM 2008 Grafika i Dodatki

• Please log in to reply
439 odpowiedzi w tym temacie

#41 subi

subi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 22 October 2007, 17:03

Wyświetl postUżytkownik M4ciek dnia 2007-10-22, 17:54 napisał

w full to samo z Wisłą K. :P (co roku powtarza się sytuacja że "ten FM" ma więcej bugów od poprzednika ale w tym roku to ewidentnie przesadzili)

Nie przesadzaj bywały lata ze błędów było od tutaj brzydki wyraz i ciut ciut ..

Profesor tez już oczekuję mojego egzemplarza tylko nie wiem czy się cieszyć czy niepokoić , marze o chwili kiedy otrzymamy FM i będzie od razu w 100% używalny a jedyne co będzie do wgrania to update bądź grafiki ...  :|

#42 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 22 October 2007, 17:17

w full to samo z Wisłą K. :P (co roku powtarza się sytuacja że "ten FM" ma więcej bugów od poprzednika ale w tym roku to ewidentnie przesadzili)

Niech ktoś mi dokładnie wyłoży, ocb, to wrzucę na forum SI do tematu o bugach, bo poza Polakami nikt tego nie zauważy.

#43 Fikander

Fikander

Upierdliwy Troll

• Użytkownik
  • 12 Postów:

Napisano 22 October 2007, 18:21

Wyświetl postUżytkownik Profesor dnia 2007-10-22, 18:17 napisał

Niech ktoś mi dokładnie wyłoży, ocb, to wrzucę na forum SI do tematu o bugach, bo poza Polakami nikt tego nie zauważy.
w rubryczce 'home kit' Wisły Kraków i Odry Wodzisław wyświetla się niepoprawny (inne zestawienie kolorów niż zdefiniowane w bazie danych - niech ktoś z pełną wersją sprawdzi w edytorze i potwierdzi) kit i nijak nie chce się dać stamtąd wykopać mimo poprawnego mapowania w config.xml Twojej paczki.

(jasno, mam nadzieję)

#44 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 22 October 2007, 18:26

http://community.sig...43/m/9852014353

#45 M4ciek

M4ciek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:BVB

Napisano 22 October 2007, 18:49

a w edytorze kitsy wyglądają na poprawne (tzn. barwy) :-o

oto proof: http://img149.images...nshot006hb6.jpg

#46 Magic

Magic
  • Użytkownik
  • 88 Postów:

Napisano 22 October 2007, 19:44

Nie rozumiem jednego. Jak można spieprzyć coś co funkcjonowało dobrze, a nawet bardzo?

Svetr żartuje z Primera Division?

#47 Vetr

Vetr
  • Użytkownik
  • 147 Postów:
  • Klub w FM:KuPS Kuopio

Napisano 22 October 2007, 19:52

Wyświetl postUżytkownik Magic dnia 2007-10-22, 20:44 napisał

Nie rozumiem jednego. Jak można spieprzyć coś co funkcjonowało dobrze, a nawet bardzo?

Pewno odpowiedzi na to pytanie nie poznamy zbyt szybko

Cytat

Svetr żartuje z Primera Division?

Chyba tak :-k

Wcześniej mi nie wyświetlało, ale to może dlatego, że kombinowałem z grafikami z 2k7

#48 Vetr

Vetr
  • Użytkownik
  • 147 Postów:
  • Klub w FM:KuPS Kuopio

Napisano 22 October 2007, 20:10

Czyli facjatki są jedynie w ligach: angielskiej, hiszpańskiej, holederskiej(?) i szkockiej? :-k

#49 tomi

tomi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lemsford - 11 liga angielska

Napisano 22 October 2007, 22:08

A w jakich folderach znajdują się pliki graficzne tych co już są od początku w grze np. twarze piłkarzy Realu M.

#50 Magic

Magic
  • Użytkownik
  • 88 Postów:

Napisano 22 October 2007, 22:48

Plik graphics z rozszerzeniem .fmf. Obecnie 'nieotwieralny' lub jak wolisz 'otwieralny' dla nielicznych.

#51 tomi

tomi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lemsford - 11 liga angielska

Napisano 23 October 2007, 09:17

A czym otworzyć ten plik, bo notatnikiem komp otwiera przez kilka minut i potem myśli i nic, lub jak usunąć fotki piłkarzy z ligi hiszpańskiej

#52 KrzysztofKr

KrzysztofKr
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Research

Napisano 23 October 2007, 09:29

Wyświetl postUżytkownik Fikander dnia 2007-10-22, 15:51 napisał

heh, a ja grzebię w profkoszulkach i okazuje się, że niektóre się nie wyświetlają w ogóle, w ich miejsce default kity o dziwnych barwach - i na ten przykład home kit Wisły Kraków jest zawsze niebieski, co chyba wspólnego z realizmem wiele nie ma. ciekawostka. :-k

A najśmieszniejsze jest to, że w edytorze jest ustawiona czerwona jako podstawowa :)

#53 M4ciek

M4ciek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:BVB

Napisano 23 October 2007, 10:22

to samo jest właśnie z Odrą co na screenie udowodniłem (kilka postów wyżej);
teraz słuchajcie - zmieniłem w bazie sam krój koszulki Wiślaków nie zmieniając kolorystyki; stworzyłem nową grę i koszulka jest w tym stylu który wybrałem i jest taka jaką wybrałem w edytorze;

#54 dril77

dril77
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 24 October 2007, 17:54

Z wielkim szacunkiem dla was ale moze by tak zaczac wrzucac bardziej popularne kluby chodzi mi tu o ''FACEPACKI'' I oczywiscie  PolSkie bo jak narazie tyko legia  :(

PS.1 to tylko takie moje spostrzezenie nie jakas obraza czy cos ...
PS.2 wrzucam tego posta tutaj bo w tamtym dziale tylko linki

pozdro

#55 Jasio11

Jasio11
  • Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Klub w FM:VfL Bochum

Napisano 25 October 2007, 13:15

Dlaczego wszystkie dodatki do FM 2008 są wrzucane na rapidshare, a nie na filefront czy speedshare( jak to było w FM 2007) ?

#56 alle

alle
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:wiele :)

Napisano 25 October 2007, 16:06

Witam.
Faktycznie ten rapid to masakra :(
Swietna robota z grafikami chociaz mordeczki bodajze Aero sa przesuniete (w polowie schowane za statsami).
Ma ktos moze namiary na loga small,large i bckg do europejskich pucharow? :)

#57 Hawk^

Hawk^
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 25 October 2007, 16:15

Myślę, że możesz użyć logosów z poprzedniej części FMa. Poszukaj na forum lub na sortitoutsi.net.

#58 Magic

Magic
  • Użytkownik
  • 88 Postów:

Napisano 25 October 2007, 17:25

Backgoundów i smalli jak najbardziej. Normalne będą rozmazane.

#59 Redcarlo

Redcarlo
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 25 October 2007, 18:29

Dla wszystkich narzekających na skina w 2008 mam pocieszającą wiadomość. Niektóre skiny z FM07 da się odpalić i to bez większych problemów - ale trzeba zmodyfikować jeden mały pliczek. Ściągamy skin np. bardzo ładny RS5 i wypakowujemy do folderu ze skinami w Moich Dokumentach, otwieramy plik z nazwą skina np. rs5.xml w Notatniku i znajdujemy linijkę <string id="required_version" value="7.0.0" /> i zmieniamy 7 na 8, po czym dokonujemy zapisu. Odpalamy grę i ładujemy skina. Z tego co sprawdziłem większość tabelek na rs5 wyświetla se poprawnie, ale kreator dodawania menagera raczej nie powinien wyglądać prawidłowo bo jest po prostu zmieniony.

#60 piwlak

piwlak
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 26 October 2007, 19:34

Jest może już jakiś Scout do Dema??:D Może Nowy FMGenie :)