Reprezentacja
#1 Gość_Profesor_*
Napisano 17 May 2007, 17:36
===
Dyskusja na starym forum
===
Je?li który? z Was chce przygotowa? streszczenie dyskusji ze starego forum, prosz? o prywatn? wiadomo??.
Napisano 18 May 2007, 15:54
Hmm ciekawa sprawa dotyczy reprezentacji Kanady i USA które mimo z?o?enia podania(na pocz?tku gry) nie odpowiadaj? w ogóle, kim by nie gra? i co by nie zrobi? ca?y czas mam to samo(wersja 7.0.2), Wy te? tak macie??
Tak ogólnie to za ?atwo dosta? posad? w reprezentacji i mimo wszystko to troszeczk? psuje rado?? z korzystania z tego elementu gry, brakuje te? zgrupowa? reprezentacji, wi?kszej interakcji z zawodnikami, przyda?a by si? te? mo?liwo?? ustawienia treningu dla naszej reprezentacji bo tak nie widz? sensu zatrudniania trenerów w sztabie reprezentacji , to samo tyczy si? pozosta?ych cz?onków sztabu
Pozdrawiam
Napisano 24 May 2007, 10:13
Napisano 24 May 2007, 15:18
Użytkownik Sandro dnia 2007-05-18, 16:54 napisał
Hmm ciekawa sprawa dotyczy reprezentacji Kanady i USA które mimo z?o?enia podania(na pocz?tku gry) nie odpowiadaj? w ogóle, kim by nie gra? i co by nie zrobi? ca?y czas mam to samo(wersja 7.0.2), Wy te? tak macie??
Mam dok?adnie to samo: prowadz? dwa kluby na raz i obaj moi managerowie z?o?yli aplikacj? na nieobsadzone stanowisko selekcjonera Chile. Na odpowied? czekam ponad rok
Napisano 24 May 2007, 19:31
Tak
Napisano 10 July 2007, 13:27
Napisano 12 July 2007, 14:48
Użytkownik FMista dnia 2007-05-24, 11:13 napisał
U mnie właśnie zaczynając prowadzić reprezentację Polski miał miejsce pewien incydent. Otóż gdy powoływałem Kosowskiego ten... odrzucił powołanie. Następnie media zadały mi pytanie dotyczące jego dalszej gry w reprezentacji. Zapowiedziałem, że dopóki ja jestem selekcjonerem on w reprezentacji nie zagra. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem w FM'ie.
Napisano 12 July 2007, 14:55
Cytat
Pewno go chciałeś awaryjnie powołać za kogoś
Napisano 12 July 2007, 15:13
Czy to prawda , ze z repry nigdy mnie nie wyrzucom??
Napisano 12 July 2007, 15:16
Napisano 12 July 2007, 15:16
Użytkownik Vetr dnia 2007-07-12, 15:55 napisał
Cytat
Pewno go chciałeś awaryjnie powołać za kogoś
Cytat
Ogólnie prowadzenie reprezentacji w FM nie daje wcale tak dużej satysfakcji. Bardzo mało możliwości sparingpartnerów i dat. Żadnych zgrupowań, nic. Mogliby to w FM 2008 poprawić.
Napisano 12 July 2007, 15:43
Napisano 14 July 2007, 09:41
Napisano 14 July 2007, 09:42
Użytkownik MarniC dnia 2007-07-14, 10:41 napisał
U mnie zaczęli grać od el. MŚ 2010
Napisano 18 July 2007, 20:31
Napisano 31 July 2007, 13:57
Użytkownik BartuS dnia 2007-07-18, 21:31 napisał
Raczej tak,skoro masz podgląd na ligę to będą sie pojawiać nowi zawodnicy.Ja gram w lidze szweckiej, ale prowadzę rep.Szkocji z podglądem właśnie na ta ligę,i pojawia mi sie duzo nevgenów,ale głównie z lig innych niż Szkocka (oczywiście nie mówię tu o lidze Angielskiej),np. w lidze Niemieckiej,Francuskiej a nawet Włoskiej i Hiszpańskiej.
Napisano 15 September 2007, 00:04
Napisano 15 September 2007, 10:26
Cytat
Na wstępie warto zwrócić uwagę na podział morale na klubowe i reprezentacyjne. Jest to dość ciekawe rozwiązanie, bo przecież zawodnik może mieć problemy w klubowej szatni, ale w kadrze czuć się znakomicie. Problemy takie odbijają się właśnie na morale zawodnika, a następnie na poziom jego gry. Oprócz morale znajdą się także opisy charakteru i problemów związanych z reprezentacją. W końcu zawodnik będzie mógł marudzić, że jest pomijany przez selekcjonera, że jest tylko vice-kapitanem, że wreszcie trener dał mu szansę itp. Poważną rolę także będzie pełnił asystent. Także będziemy mieli do dyspozycji raporty dotyczące składu, kogo nam brakuje i jaką pozycję powinniśmy wzmocnić.
To co od razu rzuci się w oczy to powiększenie kadr młodzieżowych do... ilości takiej, jaka będzie uznana za przydatną. Na pewno będą reprezentacje U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 i U-21, a w nich młodzież, która dzięki meczom na arenie międzynarodowej nabierze więcej doświadczenia w starciu z kolegami zza granicy. Jeśli mowa o reprezentacjach, to warto wspomnieć o zawodnikach wielonarodowościowych. Piłkarze nie mający obywatelstwa jednego kraju w zakładce Osobiste będzie miał wpis o ilości dni pozostałych do uzyskania drugiego obywatelstwa, co znacznie ułatwi pracę osobom będących fanami tworzenia z kadry narodowej zlepku piłkarzy z różnych krajów.
Także ważną zmianą będą rozmowy z mediami na temat najważniejszych meczów, pytania o odsunięcie od kadry zawodników, presji związanej z nadchodzącym spotkaniem, ostatniego wyniku i tym podobnych. Zawodnicy także będą odczuwać więcej emocji - będą się sprężać na mecz z rywalem, będą marudzić o swoich problemach i cieszyć się z występów. Jednym słowem nareszcie rozgrywka reprezentacją nabierze trochę innej formy. Tej oczekiwanej, bardziej rzeczywistej formy.
Wygląda naprawdę fajnie. Szczególnie obywatelstwa i powiększona liczba kadr reprezentacji. Czekam na FMa z niecierpliwością, aby zacząć rozgrywkę Legią i reprezentacji Polski..
Napisano 7 October 2007, 21:36