Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Reprezentacje w FM 2012

• Please log in to reply
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzmiq92

grzmiq92
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 17 November 2011, 12:19

Temat poświęcony reprezentacjom w fm 2012.

Moje pytanie jest następujące, czy ktoś wie jak zrobić aby mecz towarzyski został rozegrany na neutralnym gruncie ?

#2 Doki

Doki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Man City (FM 2012)

Napisano 17 November 2011, 14:25

Nie da się, tak samo jak się nie da zrobić zgrupowania albo terminu poza widełkami FIFA w krajowym składzie...

#3 grzmiq92

grzmiq92
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 November 2011, 19:24

Teraz zauważyłem, że inne reprezentacje nie prowadzone przez graczy i tak organizują mecze na neutralnym terenie. Mam nadzieje, że ta opcja pojawi się w fm 2013

#4 Axa

Axa
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lechia Gdańsk

Napisano 21 November 2011, 19:02

Ja mam pytanie z innej beczki, u was też Smuda obraził się na Błaszczykowskiego? U mnie nie powołał go na Euro 2012 (był zdrowy) i dalej po ME też nie pojawia się w składzie ;]

#5 m1k0l4j5

m1k0l4j5
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lech Poznań

Napisano 21 November 2011, 19:20

Kuba nie jest zbyt dobry w tym fm ale u mnie tez chyba Smuda miał focha :D także mnie denerwowało ze nie powoływał takich piłkarzy jak Krychowiak i Salamon którzy grali świetnie ;d ale się to wreszcie zmieniło bo reprezentacje po wtopie na euro przejął Nowak

#6 Dudek

Dudek
  • ModTeam
  • 2 Postów:
  • Klub w FM:Sunderland (FM11)

Napisano 21 November 2011, 20:05

Przy moim pierwszym podejściu do FMa faktycznie Smuda zrezygnował z Kuby i nie powołał go na Euro. Natomiast przy drugim Kuba dostał powołanie na Euro, zagrał w drugim meczu fazy grupowej na 8.9, a w trzecim dostał czerwo i na tym zakończył swój udział w Euro ;] Po Euro nadal jest powoływany.

#7 myta

myta
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Borussia Dortmund

Napisano 21 November 2011, 20:06

U mnie również Smuda ma focha na Kubę. Gram BvB to trzeba przyznać że Kuba cieniuje baardzo, więc się nie dziwię, choć na reprezentację powinien być powoływany.

#8 grzmiq92

grzmiq92
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 24 November 2011, 11:44

U mnie na szczęście Smuda już na emeryturce. Przeszedł zaraz po tym, jak go wygryzłem ze stanowiska selekcjonera ;)

#9 kostek

kostek
  • Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Klub w FM:Wrexham

Napisano 3 December 2011, 22:40

Ja się zastanawiam nad limitem powoływanych graczy.
Czy w realnym świecie jakiś przepis reguluje ilość graczy, jakich selekcjoner może powołać na zgrupowanie?
W FM nawet gdy mamy zaplanowane dwa sparingi w ciągu 5 dni, to i tak możemy powołać tylko 23 piłkarzy.

Druga opcja.
Czy nie drażni Was ograniczenie w organizacji sparingów?
Pamiętam, że przy okazji któregoś FM zrobiłem takie małe wyliczenie:
-ile sparingów zagrała realna reprezentacja Polski (oficjalne + chyba jeden nieoficjalny, nie zaliczany do terminów FIFA)
-ile sparingów można zorganizować w FM

Nie pamiętam dokładnych licz, ale dysproporcje były spore. (np. Realnie = 15 meczów, FM = 9 meczów)

#10 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 4 December 2011, 10:02

Wyświetl postUżytkownik kostek dnia 3 December 2011, 22:40 napisał

W FM nawet gdy mamy zaplanowane dwa sparingi w ciągu 5 dni, to i tak możemy powołać tylko 23 piłkarzy.
Mogę to zmienić dla Polski, ale tak to mniej więcej wygląda - nie powołuje się więcej zawodników jeżeli masz dwa spotkania po sobie. Można zabrać ich więcej np. na turniej z kilkoma państwami (turniej Łobanowskiego albo w Tajlandii), ale na zwykłą parę dwóch sparingów to dobra liczba - na mecz z Niemcami i Meksykiem Smuda zabrał 21 piłkarzy.

Wyświetl postUżytkownik kostek dnia 3 December 2011, 22:40 napisał

-ile sparingów zagrała realna reprezentacja Polski (oficjalne + chyba jeden nieoficjalny, nie zaliczany do terminów FIFA)
-ile sparingów można zorganizować w FM

Nie pamiętam dokładnych licz, ale dysproporcje były spore. (np. Realnie = 15 meczów, FM = 9 meczów)

FM uwzględnia wszystkie terminy FIFA więc raczej to tak nie może działać.

Możliwość organizowania spotkań w krajowym składzie zgłosiłem do SI jakiś czas temu i chyba nawet w jakimś zakresie jest już w FM 12 - widziałem jak komputer na spotkanie z Gruzją powołał skład złożony z samych zawodników z polskiej ligi. Może w FM 13 będzie to już w pełni funkcjonalne.

#11 grzmiq92

grzmiq92
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 4 December 2011, 12:44

W fm 2012 są takie turnieje towarzyskie państwowe ? jak np. łobanowskiego ? Jeśli nie to jak je stworzyc ?

#12 Doki

Doki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Man City (FM 2012)

Napisano 4 December 2011, 16:24

Ja sobie poradziłem z tymi sparingami po prostu grzebiąc w edytorze. Dodałem wszystkie mecze jakie nasi rozegrali + te o którym wiadomo i jest więcej. Ale rzeczywiście powinno to działać bez takich zabiegów. Pamiętam jak w FM 2009 bodajże dostałem reprezentację i podczas przygotowań do Euro 2012 zagrałem 3 sparingi w rok poprzedzający turniej :/

#13 kostek

kostek
  • Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Klub w FM:Wrexham

Napisano 5 December 2011, 21:08

No nie wiem czy jest tak realistycznie.
http://pl.wikipedia...._piłce_nożnej

Reprezentacja Polski
Real/FM

2009:
REAL: 13 meczów

2010:
REAL: 14 meczów

2011:
REAL: 14 meczów (z grudniowym)
FM: 7 meczów

2012: FM :13 meczów(ME 3, el.MŚ 4)
2013: FM:10 meczów

#14 Janek0

Janek0
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 8 January 2012, 02:06

Ja tylko nie rozumiem dlaczego pół roku przed Euro nie mogę zaplanować sobie sparingu na luty 2012 mimo iż gra wtedy cały świat :/

#15 hosearcadio

hosearcadio
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lech Poznań/Bayern Monachium

Napisano 8 January 2012, 11:27

Może w reklamie Biedronki jest jednach trochę prawdy i Smuda na Kubę obraził się przez to, że ten gra tak samolubnie :P

@Kostek: widzę, że wybrałeś wariant, w którym reprezentacja pzpn'u gra mecz otwarcia, mecz o wszystko oraz mecz o honor (gdzie pewnie obrońcy strzelą jedynego gola :P)

Co do terminów spotakń w FM: twórcy mogli by ustalić kilka terminów, które mogły by być wykorzystywane w niektórych państwach jako pozaFIFOwskie, ale wtedy też musieliby ingerować w "inteligencje" gry, tak aby móc korzystać tylko z zawdoników nie grających w danym czasie w ligach.
Zgrupowania reprezentacji powinny być dodane do "trzynastki", a klubowe powinny być poprawione, bo w zasadzie oprócz sparingów to nie odczówam odpowiedniego klimatu. Mogli by wprowadzić, że na zgrupowanie można zabrać np.30-35 zawodników, zawsze jakieś urealnienie.

#16 jmk

jmk

niepozorny użytkownik

• Użytkownik
  • 155 Postów:
  • Klub w FM:Javanan Azadi Kabul

Napisano 12 January 2012, 19:52

Taką fajną opcje zauważyłem, przed MŚ 2018 mogę sobie planować sparingi w czasie "przed mistrzostwami" tj, bodaj 3 czy 4 tygodnie i wtedy sami wybieramy sobie, którego dnia i na ile przed pierwszym mecze MŚ z kimś zagramy. To wygląda trochę właśnie ja zgrupowanie przed MŚ. Dodatkowo łatwo wybiera się sparingpartnerów - są podzieleni co 50, według rankingu.