Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Transfery

• Please log in to reply
75 odpowiedzi w tym temacie

#61 Buba

Buba
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:KKS Lech Poznań & Burscough

Napisano 31 August 2007, 18:56

jasonx ja nie muszę zarabiać poprzez sprzedaż piłkarzy, ponieważ starczy to co zarobiłem i nadal zarabiam w Europejskich Pucharach i ze sprzedaży pamiątek... bywało nawet  tak, że wykładałem za piłkarza grubą kase i piłkarz odchodził odemnie za friko ;)

@Eddie69: Ok :)

#62 M8_Pl

M8_Pl
  • Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Klub w FM:Thurrock - Conference south

Napisano 21 September 2007, 07:01

Analogicznie do pierwszego postu działa kolejny trick spod szyldu "M8_Pl"/Mejt, wszak to to samo ;) Mianowicie mamy zawodnika wertego sumkę x. Oferujemy klubowi od razu x dzielone przez 10 i po 50 bramkach w lidze np 58 m ojro bo taki zdaje sie jest max. I najważniejsze-> klauzula NIENEGOCJOWALNE. 9/10 oddaje dobrych kopaczy za grosze, a jak ktoś Ci strzeli 40, 45 bramek w lidze to raczej nie bedzie problemu zeby go szybko sprzedac, prawda? :)

#63 DamianWro

DamianWro
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 September 2007, 19:43

witam..mam pytanko bo nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi..grając Darlington w angielskiej League Two nie mogę oferować kontraktów zawodnikom,którym kontrakt z poprzednim klubem wygasa za mniej niż 6 miesięcy..oczywiście mówię o obywatelach Unii..czy może ktoś wie dlaczego?..z góry dziękuje za odpowiedz...pzdr..

#64 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 30 September 2007, 19:46

W Anglii okres Bosmana zaczyna się chyba na 6 tygodni przed wygaśnięciem kontraktu.

#65 DamianWro

DamianWro
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 6 October 2007, 23:10

Wyświetl postUżytkownik Helblindi dnia 2007-09-30, 20:46 napisał

W Anglii okres Bosmana zaczyna się chyba na 6 tygodni przed wygaśnięciem kontraktu.

dzięki za pomoc..choć trochę późno..a mam jeszcze jedno pytanko dotyczące "Prawa Bosmana".. a mianowicie grając nadal Darlington nie mogę zaproponować kontraktu piłkarzom grającym w czeskiej lidze...sytuacja ma miejsce 20 czerwca.więc zasada 6 tygodni powinna nie działać?...z innymi ligami Unii Europejskiej  nie mam takiego problemu..z góry dzięki za informacje..pozdrawiam..

#66 lokibb

lokibb
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 13 October 2007, 19:34

Witam. Poszukuję dobrego prawego obrońcę i napastnika do Legii. Oboje mogą kosztować max. 900 tyś. funtów. Potrzebuję tych piłkarzy żeby walczyć o ligę mistrzów więc dobrze by było gdyby mieli dobre CA.

#67 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 13 October 2007, 19:37

Nie w tym celu powstał ten temat:

Cytat

Temat do dyskusji o rynku transferowym w Football Managerze 2007.

#68 lokibb

lokibb
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 13 October 2007, 19:47

Wyświetl postUżytkownik Helblindi dnia 2007-10-13, 20:37 napisał

Cytat

A gdzie mogę zadać to pytanie? Przepraszam, ale na tym forum jestem od niedawna.

#69 Tenorio

Tenorio
  • Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 13 October 2007, 20:27

Wyświetl postUżytkownik lokibb dnia 2007-10-13, 20:47 napisał

Wyświetl postUżytkownik Helblindi dnia 2007-10-13, 20:37 napisał

Cytat

A gdzie mogę zadać to pytanie? Przepraszam, ale na tym forum jestem od niedawna.
Na tym forum chyba nigdzie. Ale na CM Rev na pewno Ci doradzą :>

#70 lokibb

lokibb
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 13 October 2007, 21:06

Stamtąd z kolei kierują na to forum...

#71 dragonfly

dragonfly

200 km do Pragi

• Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Tranmere Rovers

Napisano 14 October 2007, 12:44

Co za problem samemu odszukać zawodnika spełniającego takie warunki? Od tego są scouci i wyszukiwarka w grze.

#72 Magic

Magic
  • Użytkownik
  • 88 Postów:

Napisano 14 October 2007, 13:08

Wyświetl postUżytkownik dragonfly dnia 2007-10-14, 13:44 napisał

Co za problem samemu odszukać zawodnika spełniającego takie warunki? Od tego są scouci i wyszukiwarka w grze.

I FM Genie Scout. :]

#73 siwy3

siwy3
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 7 May 2008, 22:05

mam takie pytanko, jak wyglada sprawa zakupu dla przykladu zawodnik jest wyceniony na 1,4 MLN funtow, skladam do klubu propozycje o zakup 1,2 MLN funtow , wszystko jest ok, zgadza sie i podpisuje kontrakt ponoc za 1,2, pozniej jak juz dolacza do klubu to wszedzie widnieje ze przeszedl za 2,4 MLN funtow i i co najgorsze tyle tez sciagane jest z kasy klubu, jak liczone sa sumy transferowe ? bo tego nie potrafie zrozumiec, dobrze sie przyjrzalem ze nie ma zadnych dodatkowych klauzuli wiec na prawde nie wiem w czym problem, zdarzalo mi sie to juz pare razy i nie powiem ale jest to denerwujace :/ prosze o pomoc

#74 Zimny

Zimny
  • Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 7 May 2008, 22:08

Masz pirata.

#75 Sobek

Sobek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Widzew Łódź/Chorwacja

Napisano 26 June 2008, 07:22

Ja kiedyś sciagnełem w Kolumbi 17/18 latków 4 bylo znakomitych wartych teraz po 1mln.Sciagnełem za darmo a wczoraj sprzedałem kolesia do Marysli za 7.5mln.Ktos też tak robił?

#76 Gabe

Gabe

Piwowar

• ModTeam
  • 3 Postów:
  • Klub w FM:nie pamiętam co to FM

Napisano 26 June 2008, 09:27

Nie nikt, pierwsze słyszę, że tak można zrobić :o :o :o

Przecież to najprostszy sposób na zarobienie pieniędzy w FM... :roll: