Transfery
#1 Gość_Profesor_*
Napisano 17 May 2007, 17:36
===
Dyskusja na starym forum
===
Pomys?odawc? tematu jest M8_Pl, który wykorzysta? poradnik do??czony do gry fm 2007. Jak sie okaza?o jest on bardzo przydatny! W swoim temacie opisa? metod? kupna pi?karzy za darmo, ?wietny trick do mniejszych klubów - wystarczy z?o?y? ofert? równ? 0 z? i doda? klauzule wp?aty xxxmln z? po 50 meczach. Najwa?niejsz? rzecz? w stosowaniu tej sztuczki jest pilnowanie zawodnika aby ten nie zagra? 50 meczów, co i tak jest w?tpliwe (kontuzje, rotacja), ale je?eli jakim? cudem zagra te 50 spotka? klub b?dzie musia? zap?aci? cen?, któr? oferowa? w klauzuli! Pó?niej do?wiadczony u?ytkownik forum, znany wszystkim Wujek P. zabra? g?os bardzo konkretnie opisa? swoj? metod? "Kupowanie Zawodników za 1000 funtów" - nawet je?li nie posiadamy takiego bud?etu transferowego mo?emy kupi? zawodnika za 1000 funtów nie p?ac?c nic! Wystarczy znale?? klub, który zgodzi si? sprzeda? swojego zawodnika za tak? cen?. Nast?pne posty to potwierdzenie obu sposobów i dalsza rozmowa, k?opoty u?ytkowników....
Uwaga trick M8_Pl dzia?a tyko gdy zaoferujemy klauzule po pi??dziesi?ciu spotkaniach, gdy zaznaczycie opcje po czterdziestu trick nie b?dzie dzia?a?!
[Streszczenie dyskusji ze starego forum pióra Mateusza]
Napisano 18 May 2007, 16:00
Czy kto? gra Legi? i ma ten sam problem?
Napisano 18 May 2007, 16:05
Pozdrawiam
Napisano 18 May 2007, 16:06
Użytkownik Jasin dnia 2007-05-18, 17:00 napisał
Czy kto? gra Legi? i ma ten sam problem?
- wystawiony na list? transferow?,
- niedost?pny do wypo?yczenia,
- status- niepotrzebny,
- ustawiasz niewygórowan? cen?,
- i przesuwasz do rezerw.
Ja tak robi? i problemów ze sprzeda?? zawodników w ?adnym klubie nie mia?em
Napisano 18 May 2007, 16:14
Napisano 18 May 2007, 21:14
Napisano 18 May 2007, 21:47
Użytkownik edson1 dnia 2007-05-18, 22:14 napisał
Napisano 21 May 2007, 16:38
Użytkownik Sandro dnia 2007-05-18, 17:05 napisał
Pozdrawiam
A mnie si? to wydaje ca?kiem realistyczne...Ilu masz anglikow w Polsce?? Raczej zbyt wielu nie ma... Z kraju gdzie "jest normalnie", gdzie sa dobre drogi, infrastruktura, normalna scena polityczna itd raczej do Polski ch?tnie si? nie ucieka. Gdzie by? wola? jecha? do pracy? Do Uzbekistanu czy Anglii?
Napisano 21 May 2007, 21:14
Użytkownik Mejt dnia 2007-05-21, 17:38 napisał
Pozdrawiam
A mnie si? to wydaje ca?kiem realistyczne...Ilu masz anglikow w Polsce?? Raczej zbyt wielu nie ma... Z kraju gdzie "jest normalnie", gdzie sa dobre drogi, infrastruktura, normalna scena polityczna itd raczej do Polski ch?tnie si? nie ucieka. Gdzie by? wola? jecha? do pracy? Do Uzbekistanu czy Anglii?
Tylko, ze poblem lezy w tym iz po kilku sezonach gry w polskiej lidze zbudujesz zespol, ktory wygra LM to i tak kopacz z 3 ligi angielskiej odrzuci twoja oferte. Dla niego nie ma zanczenia, ze ubiega sie o niego czolowy europejski klub i daje mu 30 tys euro tygodniowo, wazne jest tylko to ze Polska jest krajem rozwijajacym sie. Na odmowne powie Ci, ze woli grac w silniejszym klubie, po czym przyjmie oferte z 2 ligi angielskiej.
W realnym swiecie ciezko powiedziec, ze w Rosji jest normalna scena polityczna, infrastruktura itp a prze ich lige przewineli sie miedzyinnymi: Maniche i Cavenagi, Marco Amelia, trenerm Zenitu Sankt Petersburg jest Dick Advocakt. Niestety w FM sciagniecie takich nazwisk do lig z Europy Wsch. graniczy z cudem.
Napisano 21 May 2007, 21:57
Użytkownik woj dnia 2007-05-21, 22:14 napisał
Użytkownik Mejt dnia 2007-05-21, 17:38 napisał
Pozdrawiam
Tylko, ze poblem lezy w tym iz po kilku sezonach gry w polskiej lidze zbudujesz zespol, ktory wygra LM to i tak kopacz z 3 ligi angielskiej odrzuci twoja oferte. Dla niego nie ma zanczenia, ze ubiega sie o niego czolowy europejski klub i daje mu 30 tys euro tygodniowo, wazne jest tylko to ze Polska jest krajem rozwijajacym sie. Na odmowne powie Ci, ze woli grac w silniejszym klubie, po czym przyjmie oferte z 2 ligi angielskiej.
W realnym swiecie ciezko powiedziec, ze w Rosji jest normalna scena polityczna, infrastruktura itp a prze ich lige przewineli sie miedzyinnymi: Maniche i Cavenagi, Marco Amelia, trenerm Zenitu Sankt Petersburg jest Dick Advocakt. Niestety w FM sciagniecie takich nazwisk do lig z Europy Wsch. graniczy z cudem.
Napisano 22 May 2007, 11:31
Cytat
Hyh... Jak wida? mo?liwe jest przej?cie pi?karza z zachodu do Polski, tylko ciekawe czy ten m?odziak chcia?by podpisa? kontrakt na sta?e? W?tpie w to, ale przesta?cie ju? opowiada?, ?e nigdy nie udaje si? ?ci?gn?? nikogo z zachodu, u mojego znajomego junior z Milanu przeszed? na wypo?yczenie do krakowskiej Wis?y.
Na pewno nie s? to cz?ste przypadki, ale raz na jaki? czas si? zdarzy, zreszt? tak jak w rzeczywisto?ci.
Aha, mam jeden problem
Napisano 22 May 2007, 16:24
Napisano 23 May 2007, 07:59
Ale ju? kupi? takiego ze swojego rodzinego kraju (jak Rui Miguela) to ju? nie mo?na.
Napisano 23 May 2007, 08:26
Napisano 23 May 2007, 08:42
Cytat
OT: Sorx, ale nic nie kumam
Napisano 23 May 2007, 12:33
Cytat
Napisano 14 June 2007, 10:10
I tu pojawia się kolejna, której autorem nie jestem (
Jeszcze osobiście nieprzetestowane (FM zrobił wylot z dysku dobry kawałek czasu temu), ale podobno działa bez najmniejszych problemów.
Napisano 14 June 2007, 18:33
Użytkownik Jacek dnia 2007-06-14, 11:10 napisał
I tu pojawia się kolejna, której autorem nie jestem (
Jeszcze osobiście nieprzetestowane (FM zrobił wylot z dysku dobry kawałek czasu temu), ale podobno działa bez najmniejszych problemów.
Ściągnąłem Napierałę z Jagi do Widzewa, z klauzulą wspomnianych 50 spotkań, jednak nie zagrał tyle meczy, bo nie miał miejsca w składzie. Oddałem go do Korony za 1 tys. euro, z możliwością odkupu za tą samą kasę. W tym samym okienku wrócić nie chciał, ale gdy zdobyłem wicemistrzostwo, w następnym możliwym terminie na transfer się zgodził.
Napisano 15 June 2007, 09:17
Napisano 15 June 2007, 10:12