Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

[FM2012 Taktyka] Cavalera

• Please log in to reply
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vami

Vami
  • Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Klub w FM:Hertha BSC / Anglia

Napisano 24 October 2011, 23:51

CAVALERA

Moja dziewicza taktyka do FM 2012. Powstała w celu uratowania Atletico CP przed spadkiem z drugiej ligi portugalskiej. Otrzymałem zespół pogrążony w czeluściach strefy spadkowej i udało mi się go wyprowadzić na dwunaste miejsce. Z samych meczów pod moją wodzą bilans miałem 5-6-2, co w przeliczeniu na cały sezon dałoby mi 5. miejsce (przewidywania mediów: 15.). Moje marne Atletico potrafiło ograć takie firmy jak Belenenses czy Leixoes, natomiast jedna z porażek była konsekwencją mieszania w nastawieniu zawodników. W nowym sezonie na dzień dobry ponownie pokonałem Belenenses w derbach Lizbony i mimo kursu 2001.00 na awans moje Atletico jeszcze niejednemu napsuje krwi. No ale do rzeczy...

Formacja: 4-2-3-1
Strategia: kontrola

Bramkarz:
* prochu nie wymyślimy - normalny golkiper
Obrońa:
* boczni obrońcy na wskroś ofensywni, szybcy, z dobrym dryblingiem, podaniem i dośrodkowaniem - 22-letni Stephane przebił się do kadry Burkina Faso i zaliczył 6 asyst w lidze, a doświadczony Luis Dias po drugiej stronie wybrany został ulubieńcem kibiców
* środkowi obrońcy różnią się rolami - ten grający bliżej prawej strony jest bardziej cofnięty niż ten z lewej
Pomoc:
* w środku pomocy gra dwóch... rozgrywających: jeden cofnięty i jeden wysunięty (tu Jose Coelho zdobył najwyższą średnią w drużynie)
* przed nimi występuje ofensywny tercet: bardzo ofensywny prawoskrzydłowy (trzeci w plebiscycie na młodego piłkarza roku Hugo Lopez), środkowy AM grający czasem jako drugi napastnik oraz lewoskrzydłowy grający nieco mniej odważnie
Atak:
* jeden wysunięty napastnik - typowy egzekutor, ma przede wszystkim zdobywać bramki

Spoiler

Dodam że kurs na Belenenses do awansu wynosi 2.00, co czyni z nich faworyta numer 1

Link do ściągnięcia taktyki

#2 arfa2

arfa2
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:KKS Lech Poznań

Napisano 3 November 2011, 23:28

rozegrałem tą taktyką 6 sezon w Lechu. Pierwsze 5 sezonów grałem moją co prawda jest ona zbliżona jednak tą taktyką Lechem zmiarzdżyłem ligę. 26 wygranych 107 bramek zdobytych w 30 meczach. Mogę powiedzieć że skład po 6 latach gry mam już jak na polskie warunki bardzo dobry . Ale wygrałem też m,in z Malmoe w lidze mistrzów 5 0 , z Realem 3 1 . Odpadłem dopiero w ćwierćfinale z Palermo. Puchar polski też zdobyłem. Teraz przeniosłem się do 3 ligi Hiszpanii CD Mirandes zobaczymy jak pójdzie.

#3 sobu

sobu
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Zagłębie Lubin

Napisano 5 November 2011, 19:36

Taktyka jak na polską ligę nieziemska! Rozpoczynałem w III lidze Dyskobolią, kadrę musiałem utworzyć sam z wolnych transferów - a trudno zdobyć jakiś dobrych zawodników gdy klub startuje z reputacją 500. W pierwszym sezonie awans z 78 punktami! I nagroda króla strzelców. Drugi sezon, walka do samego końca i kolejny awans. W trzecim sezonie (I liga) wymiana większości pierwszego składu i pierwsza runda na plus - w drugiej coś się stało i dopiero zmiana taktyki dała upragniony awans. Teraz zaczynam czwarty sezon. Na pewno będę używał tej taktyki. W słabych klubach sprawdza się znakomicie

#4 slop

slop
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 11 February 2012, 19:15

przydałby się nowy link do sciagniecia taktyki :)

#5 omer

omer
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 18 February 2012, 00:18

Może ktoś odświeżyć link lub wysłać go na e-mail omer20@o2.pl

#6 Vami

Vami
  • Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Klub w FM:Hertha BSC / Anglia

Napisano 22 March 2012, 18:16