Skocz do zawartości

Piwo to nasze paliwo


Icon

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiego weizena? Na Oktoberfest masz lane piwa w stylu Oktoberfestbier, które bardziej przypominają koncernowego lagera.

Już lepsze jest PTP, na które mam zamiar się wybrać.

to daj znać, to wypijemy jakiegoś RISa leżakowanego na płatkach po osiemnastoletnim bourbonie ;)

Odnośnik do komentarza
  • 3 tygodnie później...

Tak na gorąco, bo właśnie wróciłem z Oktoberfest. Byłem pięć dni w München, no ale tylko dwa dni na Oktoberfest. Wrażenia? Super, tylko straszny tłok. Dostać się do namiotu to istna loteria. W pierwszy dzień przesiedziałem kilka godzin w namiocie Paulanera, ogólnie rewelacja, bawiliśmy się z Wenezuelczykami, Ekwadorczykami, Duńczykami... Super klimat. Drugi dzień to niestety tylko Biergarten z Hofbräu, to już nie ten klimat. Piwo w Paulanerze 10,05 ojro, w HB 10 ojrocent mniej. No ale te 11 i tak trzeba było dawać. Do tego karuzele, atrakcje itp. Na pewno było warto.

 

PS. Weizena też się napiłem ;) Było (tylko) stoisko Franziskanera.

Odnośnik do komentarza
  • 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Będę niedługo w Brukseli, zna ktoś jakieś bary/sklepy z piwem godne polecenia? Najlepiej takie z jak największym wyborem, oczywiście.

http://www.ratebeer.com/beermap?p=0&z=11&lt=5085050&ln=434880

 

Tu znajdziesz najlepsze. To specjalistyczna strona.

 

In de Verzekering tegen de Grote Dorst - 100/100

 

To mówi samo za siebie. Tylko że to parę km za miastem.

 

W samym mieście muzeum/pub Cantillon - genialne piwa.

Odnośnik do komentarza
  • 4 miesiące później...

Odrobina prywaty i reklamy ;)

 

MyrwsS1.jpg

 

Z przyjemnością informuję, iż wraz z dwoma kolegami-piwowarami założyłem browar kontraktowy o nazwie Browar Golem. Pierwszym piwem, o nazwie Dybuk, będzie żytni porter (górnej fermentacji, ekstrakt 16 blg, alkohol około 6-6,5%) z łuską kakaowca i solą, leżakowany na płatkach dębowych z beczki po sherry oloroso. Oleista konsystencja, gładka faktura, podbita czekoladowość, lekko słony twist (jedliście czekoladę lub piliście kawę z solą? słony karmel? - polecam!) i aromatyczna warstwa waniliny oraz nuty sherry. Premiera najprawdopodobniej w drugi weekend grudnia.

 

Piwo dostępne będzie w dobrych pubach piwnych (polecam apkę http://ontap.pl by taki znaleźć) i specjalistycznych sklepach. Niedługo będziemy mieli stronę z listą takowych miejsc. Póki co zapraszam na fanpejdż.

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...