Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Rozmowa motywacyjna

• Please log in to reply
43 odpowiedzi w tym temacie

#41 remior

remior
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Szachtar

Napisano 17 August 2007, 21:09

Wyświetl postUżytkownik Eddie69 dnia 2007-08-17, 22:03 napisał

A w poradniku napisali, że motywowanie każdego grajka indywidualnie nie będzie w większym stopniu skutkować niż zespołowa.
Może masz początek gry lub objąłeś nowy team i dlatego wszyscy reagują na pogadanki.

W tej chwili mam 20.10.2010 i prowadzę Szachtar od samego początku. Tutaj screen z reakcjami moich grajków na te indywidualne rozmowy http://www.fotosik.p...cafd61b509.html

#42 Gula

Gula
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 May 2009, 15:03

dręczą mnie sytuacje w których nie wiem co zrobic oto one:

przed meczem

mam przewagę
niemam przewagi

W przerwie

jest remis przeważam
jest remis nie przeważam
wygrywam pewnie 1 bramką
wygrywam szczęśliwie 1 bramką
przegrywam

#43 MaKK

MaKK
  • Przyjaciel CMF
  • 3 Postów:
  • Klub w FM:Stranraer FC

Napisano 20 May 2009, 17:04

daj przeprowadzać rozmowy asystentowi i już. po kłopocie.
ja ich nie używam i idzie.
moim zdaniem najgorzej jest kiedy w pierwszej połowie strzelimy powiedzmy 4 bramki i wtedy co powiedzieć?! mnie się nie udało zmotywować jeszcze lepiej :)
dlatego zostawiam to trenerowi.

#44 raulb

raulb
  • Użytkownik
  • 349 Postów:
  • Klub w FM:Portsmouth (FM 2007);

Napisano 17 June 2009, 11:15

Przy prowadzeniu 4:0 daję don't expect their performance to drop - przynajmniej pozostaje to 4:0 do końca, a nie jakieś cuda-wianki 4:4; czasem, daję thrilled, ale tylko ze słabym przeciwnikiem i wtedy zespół kontynuuje dobrą grę. Niemniej nie udało mi się także zmusić drużyny do np. strzelenia jeszcze 2 - 3 goli. Na ogół mecz siada.

Jak jest remis i przeważam, na ogół daję encourage! i czasem w zależności od morale i oceny ind. - opieprzam lub dodatkowo motywuję (you have faith).

W ogóle encourage (albo you must only find one goal, you can do it; you have one hand on a cup, lads! etc) jest najlepszym sposobem motywacji. Chyba, ze moi zawodnicy ewidentnie grają piach, a morale wysokie, to wtedy opieprzam :) .

I jeszcze jedno - stosowanie tego samego komentarza przez więcej niż 4 - 5 meczy BARDZO osłabia jego działanie. Czasem lepiej nic nie dać. I ostrożnie z wish luck, bo jak drużyna jest równa, bądź słabsza, to kopacze "przejdą" w zasadzie obok meczu.