Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM 2012 - ogólnie oraz mniejsze kluby

• Please log in to reply
48 odpowiedzi w tym temacie

#41 sepmati

sepmati
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Juventus Turyn

Napisano 27 August 2011, 08:27

dodano jakieś nowe kluby do bazy ?

#42 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 27 August 2011, 08:52

Tak, nie mam ich wszystkich wypisanych ale dodane będą na pewno: Olimpia Zambrów, Dalin Myślenice, Bytovia Bytów, Gryf Słupsk (filia Lechii Gdańsk), Beskid Andrychów (filia Podbeskidzia) i kluby które awansowały do II ligi a nie było ich przedtem w bazie.

#43 Gilbert

Gilbert
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:VfL Wolfsburg / Serbia

Napisano 30 August 2011, 07:23

Przepraszam, że dopiero teraz ale tak z ciekawości chciałbym spytać:
czy w bazie nadal istnieje taki twór jak AKS Busko-Zdrój?

#44 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 30 August 2011, 07:53

Tak, jest jako klub Extinct. Grałem na ich boisku kiedyś :) W sumie klub nadaje się do usunięcia bo grali tylko dwa sezony w III lidze a teraz są w okręgówce, ale pojawia się u kilku graczy w historiach występów więc zostanie.

#45 Gilbert

Gilbert
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:VfL Wolfsburg / Serbia

Napisano 30 August 2011, 08:04

Bo ogólnie chodzi mi o to, że tak naprawdę taki klub nie istnieje :).
Występuje teraz jako MKS Zdrój Busko-Zdrój, ale to tak informacyjnie na przyszłość (jeśli w ogóle będzie to komuś potrzebne) :).

#46 Pucek

Pucek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 29 October 2011, 12:02

Wyświetl postUżytkownik Gietz dnia 21 August 2011, 08:57 napisał

Zmiany ogólnokrajowe jakie wprowadzamy w tym roku w temacie o który pyta Pucek:

1. Wartości bazy treningowej będą większe, z minimum dla polskiego klubu = 5/20. To skala globalna i dawanie polskim 3-ligowcom 2/20 niszczyło jakikolwiek rozwój juniorów w klubie, a każdy klub w Polsce ma do dyspozycji główną płytę i co najmniej jedno boisko boczne, rzadko na tym się kończy. Maksymalna wartość też została podniesiona, niektóre nasze kluby mają już niezłe obiekty treningowe.
2. Krajowi newgeni będą mocniejsi - na pewno będzie rotacja zawodników i newgeni z sukcesami grający w Ekstraklasie. Na super europejskie gwiazdy bym nie liczył, ale na solidnych ligowców - tak. Dobrzy newgeni z polskim obywatelstwem będą też pojawiać się we Francji i Niemczech, o nich trzeba będzie zawalczyć, bo mają podwójne obywatelstwa.
3. Od patcha 11.3 działają lokalne rozgrywki juniorów starszych, więc gracze się tam ogrywają.
4. PA newgenów nie będzie zależało od ligi w jakiej gra dany klub i jego reputacji, więc perełki będą mogły się objawiać też na niższych szczeblach ligowych.
5. Tutaj szczegółów nie podam żeby nie psuć zabawy, ale maksymalne PA dla polskich juniorów będących w bazie też trochę się zwiększyło - jest grupa zawodników o dużych szansach na kadrę w przyszłości, większa rotacja w kadrze niż w FM 11.
Już zdążyłem sprawdzić po pierwszym sezonie jak to wygląda w praktyce i pojawili się w Polsce juniorzy z wysokim potencjałem, jak na nasz kraj (140-160), też w mniejszych klubach, też zatrudniani przeze mnie piłkarze do U-18, to wielka wspaniała zmiana w FM 12, bo wreszcie młodzi mogą się przydać do czegoś więcej niż tylko do wyrzucania albo zapełniania limitów.

#47 jose77

jose77
  • Użytkownik
  • 8 Postów:
  • Klub w FM:PTC

Napisano 5 November 2011, 23:38

Nie wiem gdzie mam to zgłosić to wale tutaj:

Lech Poznań (literówka Aleksander Wendzel -> Wandzel)
Cracovia (błędne imię - Dawid Romanek ma na imię Damian)
Sokół Sokółka (literówka Kamil Czeremecha -> Czeremcha)

jest tego pewnie o wiele,wiele więcej w starszej części bazy (jeśli nie było poprawione) także daty urodzin itd.

#48 BartuS

BartuS
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 16 November 2011, 11:43

Przy Resovii powstała Szkoła Mistrzostwa Sportowego :)
http://www.smsrzeszow.pl/

#49 loleczek

loleczek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 January 2012, 17:21

Kamil Glik i Sebastian Boenisch nie mają występów w reprezentacji.