Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Nagrody w FM 2012

• Please log in to reply
6 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Nagrody (81 użytkowników oddało głos)

Którą opcję uważasz za lepszą?

Nie możesz zobaczyć wyników tej ankiety dopóki nie oddasz głosu. Proszę zaloguj się i oddaj głos by zobaczyć wyniki.
Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 3 May 2011, 13:39

Zastanawiam się nad zmianą systemu nagród w FM 2012. Chciałem zastąpić go nagrodami przyznawanymi przez Piłkę Nożną, jako najbardziej ,,uznawanymi'' i bliskimi realiom FMa. Teraz nagrody jakie mamy (poza tytułem króla strzelców) to:

• Bramka miesiąca
  • Bramka sezonu
  • Jedenastka sezonu
  • Jedenastka tygodnia
  • Menadżer miesiąca
  • Menadżer sezonu
  • Młody piłkarz sezonu
  • Piłkarz miesiąca
  • Piłkarz sezonu

Chciałem usunąć podkreślone i dodać nagrody plebiscytu Piłki Nożnej, co dałoby taką listę:

Czyli nagrody sezonowe zastępujemy rocznymi, usuwamy konkursy na najładniejsze bramki (chociaż tego nie jestem tak mocno pewien, jeżeli są jakieś konkursy na bramkę sezonu to możemy zostawić). Co o tym sądzicie? Obecne nagrody są mocno fikcyjne, z tego powodu nie mogą mieć np. historii.

#2 Doki

Doki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Man City (FM 2012)

Napisano 3 May 2011, 15:32

Czyli nagrody przyznawane 1 stycznia jak Złota Piłka np? Wtedy niektóre byłyby podpięte pod kraj a nie pod rozgrywki o ile się nie mylę? Zrób może ankietę ;)
Edit: aha już jest ankieta ^^

Zagłosowałem za zmianą, ale mam obiekcje co do Odkrycia Roku - z tego co wiem chyba nie ma możliwości technicznego ustawienia tego w FM? Więc de facto ustawiłbyś to jako młody piłkarz?

#3 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 3 May 2011, 16:18

Nagrody byłyby przyznawane tak jak prawdziwe - czyli w grudniu, za okres od 1 stycznia do dnia wręczenia.
Polski piłkarz roku, Trener roku i być może Obcokrajowiec roku byliby podpięci pod kraj, nie rozgrywki.
Odkrycie roku można ustawić jako Most Improved (tak mają Hiszpania, Białoruś, Izrael, Finlandia i Francja), albo jako najlepszego młodego piłkarza - będę to sprawdzał na becie.

#4 Doki

Doki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Man City (FM 2012)

Napisano 3 May 2011, 16:25

A właśnie, można się jeszcze zgłaszać do testowania? ^^

#5 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 4 May 2011, 20:58

Ok, postanowione przez głosowanie. 30 głosów za, 2 przeciw.
Konkursy na bramki zostaną jako bramka tygodnia (za www.ekstraklasa.tv) i bramka sezonu.

#6 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 18 October 2011, 17:50

Następne pytanie w tym temacie: Jak widzielibyście formacje nagród w Jedenastce tygodnia i sezonu? Domyślne 4-4-2 jest rzadko używane w takich nagrodach (zwłaszcza w jedenastce tygodnia), często widziałem formacje 3-5-2 albo 3-4-3, z bocznymi obrońcami.

#7 Kinas

Kinas
  • Przyjaciel CMF
  • 14 Postów:
  • Klub w FM:nie gram

Napisano 18 October 2011, 23:31

formacje jedenastki tygodnia są zwykle naciągane i układane pod wyróżnionych piłkarzy