Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Stadion

• Please log in to reply
88 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_Profesor_*

Gość_Profesor_*
  • Gość

Napisano 17 May 2007, 17:27

W?tek po?wi?cony kwestiom rozbudowy i zmiany stadionu w Football Managerze 2007.

===

[url="http://forumcm.net/forumcm/index.php?showtopic=9598"]Dyskusja na starym forum[/url]

===

[QUOTE]Na pocz?tku dyskusji userzy zadaj? pytania zwi?zane z rozbudow? stadionu. Na go?ej wersji gry jest to bardzo trudne i pytaj? si? co wp?ywa na zaakceptowanie rozbudowy stadiony. Pada wiele odpowiedzi, ale najcz?stsz? z nich jest - ,,Trzeba maksymalnie wykorzysta? stary stadion czyli mie? na nim prawie maksymaln? frekwencj? oraz odnosi? sukcesy - niestety twierdzenie jest b??dne co okazuje sie w dalszej dyskusji.. By?y tak?e osoby, które nie prosi?y zarz?du o nowy obiekt a go budowano - przyk?adem jest Leon, który awansowa? drugoligowcem holenderskim do pierwszej ligi i otrzyma? informacje, ?e [url="http://img308.imageshack.us/img308/7582/clipboard02ks2.jpg"]zarz?d postanowi? wybudowa? nowy stadion[/url]. By?y tak?e wiadomo?ci o zaakceptowaniu decyzji o rozbudowie, ale ,,Rada Gminy" je zablokowa?a. W dyskusji coraz wi?kszej ilo?ci osób udaje si? rozbudowa? stadion, ale ku ich zdziwieniu obiekt nosi nazw? najlepszego gracza w zespole lub ulubie?ca kibiców. W dalszej rozmowie zadano pytanie czy da si? przyspieszy? budow? stadionu jak si? okaza?o - tak wystarczy -,,Musisz nie móc ju? rozbudowa? starego i musi si? wype?nia? po brzegi". Je?eli masz regularne przychody oraz komplet widzów a zarz?d odpowiada na pro?by rozbudowy stadionu - ,"Dzia?amy w tej sprawie, rozwa?amy" itp., musisz poczeka? na przerwie mi?dzy sezonami wtedy dostaniesz info.

[Streszczenie dyskusji ze starego forum pióra Mateusza]

#2 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:GKS Katowice

Napisano 27 June 2007, 22:17

Witam... Mam takie pytanie... czy jesli mam dostatecznie duzy stadion <obecnie ponad 40tys.> czy zarzad moze podjac decyzje o instalacji rozsuwanego dachu takiego jak np. na swoim stadionie ma Ajax??? I od czego to zalezy???

#3 Tenorio

Tenorio
  • Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 27 June 2007, 22:30

Potrzebny by był nowy stadion, aby zamontować rozsuwany dach.

#4 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 June 2007, 16:21

A co tak wogole daje to ze mamy ozsuwany dach??

#5 Tielegin

Tielegin
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 June 2007, 17:25

Tak troche powazniej:

Nie sledzilem tej rozmowy na starym forum, ale nie spotkalem w FM2007 z problemem rozbudowy stadionu. Co ciekawe czasami moga sie dlugo nie zgadzac ale jak juz zaczna to liczba miejsc zwieksza sie wraz z nasza zamoznoscia. Zeby Was nie sklamac stadion Legii rozbudowana mi do 54 k (albo do 48 nie pamietam juz), a obecnie prowadzonego klubu Nimes (zaczyna w najnizszej klasie rozgrywkowej do 67 k. Wszystko kwestia pieniedzy.

A mnie najbardziej ciesza komplety na meczach :). Szczegolnie jak prowadzilem Legie milo bylo sobie wyobrazic na meczy polskiej ligii 50 k kibicow czy wiecej a srednia w sezonie prawie 35 k. <Oczywiscie kariery moje nie trwaja po kilka lat. Czasami ponad 20 :) >

#6 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 June 2007, 19:46

Wyświetl postUżytkownik Tielegin dnia 2007-06-28, 18:25 napisał

Tak troche powazniej:

Nie sledzilem tej rozmowy na starym forum, ale nie spotkalem w FM2007 z problemem rozbudowy stadionu. Co ciekawe czasami moga sie dlugo nie zgadzac ale jak juz zaczna to liczba miejsc zwieksza sie wraz z nasza zamoznoscia. Zeby Was nie sklamac stadion Legii rozbudowana mi do 54 k (albo do 48 nie pamietam juz), a obecnie prowadzonego klubu Nimes (zaczyna w najnizszej klasie rozgrywkowej do 67 k. Wszystko kwestia pieniedzy.

A mnie najbardziej ciesza komplety na meczach :). Szczegolnie jak prowadzilem Legie milo bylo sobie wyobrazic na meczy polskiej ligii 50 k kibicow czy wiecej a srednia w sezonie prawie 35 k. <Oczywiscie kariery moje nie trwaja po kilka lat. Czasami ponad 20 :) >

Masz racje miło popatrzeć... ja kiedyś jak grałem Śląskiem Wrocław to pamiętam bodajże w sezonie 2014/2015 miałem stadion na niecałe 60tys. <najwiekszy w Polsce:)> i miło było wtedy popatrzeć jak na derbowe mecze przytchodzi ponad 50 tys widzow...

#7 Urbi

Urbi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Juventus

Napisano 28 June 2007, 20:04

Niedługo sny z FM-a moga sie zacząc sprawdzac przynajmniej w niektórych miastach Polski

Szczerze mówiac ja nigdy nie prosiłem o rozbudowe stadionu, zazwyczaj zarzad sam wychodził z tą propozycją, ale do takich fenomenalnych objętosci stadionu nigdy nie doszedlem, az tak długo nie grałem w naszej rodzimej lidze...

#8 wojtek91

wojtek91
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 June 2007, 21:23

Wyświetl postUżytkownik BoHuN dnia 2007-06-28, 20:46 napisał

Tak troche powazniej:

Masz racje miło popatrzeć... ja kiedyś jak grałem Śląskiem Wrocław to pamiętam bodajże w sezonie 2014/2015 miałem stadion na niecałe 60tys. <najwiekszy w Polsce:)> i miło było wtedy popatrzeć jak na derbowe mecze przytchodzi ponad 50 tys widzow...
Ja obecnie zaczynam Jagą sezon 2014/2015 i 30 listopada skonczy sie ruzbudowa stadionu ktory pomiesci 18000 widzow. Nie wiem jakim cudem w Śląsku miales 60k :szok: .

#9 Tielegin

Tielegin
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 June 2007, 21:32

Wyświetl postUżytkownik wojtek91 dnia 2007-06-28, 22:23 napisał

Wyświetl postUżytkownik BoHuN dnia 2007-06-28, 20:46 napisał

Tak troche powazniej:

Ja obecnie zaczynam Jagą sezon 2014/2015 i 30 listopada skonczy sie ruzbudowa stadionu ktory pomiesci 18000 widzow. Nie wiem jakim cudem w Śląsku miales 60k :szok: .

Decyduje tutaj czas gry. Odpowiednie sukcesy w ciagu wieloletniej kariery prowadza do zwiekszania pojemnosci stadionow. Jezeli regularnie zdobywa sie mistrzostwo a dodatkowo cos w Europie wpadnie to mamy ciagle komplet, ktory utrzymuje sie wraz z konsekwentna rozbudowa naszego obiektu. W Nimes rozpoczynalem z 18 k stadionem. Obecnie mam 67,3 k. Dziala na wyobraznie :P

#10 Aspar

Aspar
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Sparta Brodnica

Napisano 30 June 2007, 08:25

nie wiem jak to wygląda w innych ligach (mam jakoś słabośc do pomarańczowej :D ) ale mi zawsze stadion był rozbudowywany o max 50 % dotychczasowej pojemności, no oprócz Górnika Wieliczka gdzie pojemność podwojono ale tam było tylko 800 miejsc, no i na czas rozbudowy musialem sie przenieść , ale czy zauważyliście też taką regułę ??

#11 kubas

kubas
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Wisla Krakow

Napisano 30 June 2007, 08:58

Wyświetl postUżytkownik Aspar dnia 2007-06-30, 09:25 napisał

nie wiem jak to wygląda w innych ligach (mam jakoś słabośc do pomarańczowej :D ) ale mi zawsze stadion był rozbudowywany o max 50 % dotychczasowej pojemności, no oprócz Górnika Wieliczka gdzie pojemność podwojono ale tam było tylko 800 miejsc, no i na czas rozbudowy musialem sie przenieść , ale czy zauważyliście też taką regułę ??
U mnie stadion byl rozbudowywany wielokrotnie i za kazdym razem o 1800 miejsc :| Obecnie ma pojemnosc okolo 36 tys. i jest rozbudowywany o .... 1800 miejsc.

#12 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 June 2007, 09:46

Nie mi sie tak nie zdarzalo... a maxymalnie rozbudowali mi stadion o 16000 miejsc...

#13 Buba

Buba
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:KKS Lech Poznań & Burscough

Napisano 30 June 2007, 13:01

Ja graja klubem z Polskie ligi poprosilem zarzad o rozbudowe stadionu i zarzad sie zgodzil na rozmudowe.. ale nic nie pisze o oli kiedy sie zacznie itp itd. Ile to moze trwac?

#14 Aspar

Aspar
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Sparta Brodnica

Napisano 30 June 2007, 13:39

a gwoli ścisłości to stadion jest rozbudowywany o 50 % a po przekroczeniu chyba 36 000 maxymalnie o 18 000

#15 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 June 2007, 13:52

Wyświetl postUżytkownik Buba dnia 2007-06-30, 14:01 napisał

Ja graja klubem z Polskie ligi poprosilem zarzad o rozbudowe stadionu i zarzad sie zgodzil na rozmudowe.. ale nic nie pisze o oli kiedy sie zacznie itp itd. Ile to moze trwac?

Dostaniesz informacje po zakonczeniu sezonu... jakos 16-21 czerwiec tak zawsze przychodzi

#16 Buba

Buba
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:KKS Lech Poznań & Burscough

Napisano 30 June 2007, 18:16

To zle trafilem ;/ bo prosbe dalem jak sie sezon skonczyl ;/

#17 Peedro

Peedro
  • Użytkownik
  • 155 Postów:
  • Klub w FM:Stal Rzeszów [FM 08]

Napisano 1 July 2007, 09:27

Aaa tam o 50%. Ja grałem Concordią Piotrków (sezon holiday i objęty beniaminek) i zarząd zdecydował się stadion na 1000 miejsc rozbudować o ponad 900 miejsc czyli więcej niż 50%, baa prawie 100% :] A na ten okres rozbudowy przenieśliśmy się do Zamościa na tamtejszy stadion.

#18 radzio88

radzio88
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Newport Co

Napisano 1 July 2007, 09:48

przy mniejszych stadionach rozbudowac mozna chyba nawet o 100%, pozniej jest chyba o 50%. Jak jest dalej juz nie wiem.

#19 MaKK

MaKK
  • Przyjaciel CMF
  • 3 Postów:
  • Klub w FM:Stranraer FC

Napisano 1 July 2007, 19:57

czy drużyna może swoje mecze w Lidze Mistrzów rozgrywać na swoim dużym stadionie a mecze ligowe na mniejszym??

gram Paris Est i już w 3 sezonie podjęto decyzje o budowie nowego. w 2010 dostałem nowy Stadion Miejski na 18310 ludu i....koniec. w informacji o zespole właśnie on widnieje ale jak gram mecze ligowe to widnieje nazwa starego stadionu i jest tamta frekwencja. natomiast jak gram w LM to gram na tym nowym stadionie!! ;)

ale chyba to coś nie tak jest??!!

jak coś to mogę zapodać fotki z meczów po sobie ;)

#20 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 July 2007, 23:22

Wyświetl postUżytkownik !makAA! dnia 2007-07-01, 20:57 napisał

czy drużyna może swoje mecze w Lidze Mistrzów rozgrywać na swoim dużym stadionie a mecze ligowe na mniejszym??

gram Paris Est i już w 3 sezonie podjęto decyzje o budowie nowego. w 2010 dostałem nowy Stadion Miejski na 18310 ludu i....koniec. w informacji o zespole właśnie on widnieje ale jak gram mecze ligowe to widnieje nazwa starego stadionu i jest tamta frekwencja. natomiast jak gram w LM to gram na tym nowym stadionie!! ;)

ale chyba to coś nie tak jest??!!

jak coś to mogę zapodać fotki z meczów po sobie ;)

A stary stadion o jakiej miales pojemnosci???.... heh... ciekawe