Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM 2011 - Taktyki

• Please log in to reply
547 odpowiedzi w tym temacie

#541 AgreSsiveStyle

AgreSsiveStyle
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 4 September 2011, 15:20

Kompletny bullshit. Prawie w każdym klubie gram taką samą taktyką, której nie mam zwyczaju zmieniać i nie przeszkadza mi to w wygrywaniu, nigdzie.

#542 DarkLuki

DarkLuki
  • Użytkownik
  • 78 Postów:
  • Klub w FM:CM 01 02 Stafford Rangers

Napisano 8 September 2011, 02:38

Jaka taktyke proponujecie dla Olimpii Elblag. Gram na patchu 11.3, update CM Rev Polska 2. Liga 2011-12. Zaczalem gre w I lidze. Gralem taktyka Kyler sciagnieta ze strony cm rev, wyniki byly slabe, zmienilem ją na taktyke korzonek2 (sciagnalem ją z tej strony bo kolega pisal ze zdobyl nia mistrzostwo Polski Slaskiem Wroclaw), wyniki nie poprawily sie. Ostatecznie z hukiem spadlem z ligi z najmniejsza liczba bramek strzelonych. Pomyslalem sobie kij z tym widocznie jestem za slaby na I lige i w 2 bedzie lepiej. Zaczalem 2 sezon od efektownej porazki z Puszcza Niepolomice na wlasnym stadionie 0-3, potem przyszedl mecz ze Startem Otwock 3-0 w plecy, kolejne porazki to 1-0 ze Switem i 1-0 z Sokolka. Tu juz wyczerpal sie moj limit nerwow :D Postanowilem napisac do Was. Udzielcie mi jakiejs rady bo mnie zwolnia z klubu z mojego rodzinnego miasta.

#543 polarinho

polarinho
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 8 September 2011, 07:48

sprawdź priv

#544 łaziii

łaziii
  • Użytkownik
  • 1901 Postów:
  • Klub w FM:Bromley

Napisano 22 September 2011, 21:54

Po przesiadce z FM08 na FM11 bardzo spodobał mi się nowy kreator taktyk oraz całe podejście do tego elementu gry. Konkretne role i zadania dla poszczególnych pozycji są znacznie bardziej realistyczne i po kilku sezonach gry nie wyobrażam sobie powrotu do "suwaków". Ostatnio jednak z ciekawości odpaliłem kilka "cudownych taktyk" z sieci i niemal wszystkie były zbudowane na "suwakach". Czy to znaczy, że w oparciu o nowy kreator stworzenie killer-taksy jest o niebo trudniejsze niż przy starym podejściu?

#545 Keith Flint

Keith Flint
  • Użytkownik
  • 51 Postów:
  • Klub w FM:FK Bokelj Kotor

Napisano 23 September 2011, 17:54

killera na kreatorze nie stworzysz, ale już solidną bardzo dobrze sprawdzającą się taksę pozwalająca zdobyć mistrzostwo już tak.

#546 Amen

Amen
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Wisła Kraków

Napisano 6 October 2011, 13:19

Witam, jeśli pytanie jest w złym dziale, to proszę o przerzucenie postu, niemniej ten dział wydał mi się najodpowiedniejszy. Pytanie będzie bardzo konkretne. Czy stosował ktoś z Was z dobrymi skutkami, taktykę z trzema środkowymi obrońcami. Niestety z powodu braku sensownych bocznych obrońców jestem zmuszony grać z trzema środkowymi, a moja aktualna taksa sprawdza się mizernie(3 OŚ, 1 Rygiel defensywy, 2 PŚ ze pewną ilością zadań defensywnych, OP Ś, OP L, OP P, Odgrywający). Dlatego jeśli ktoś z sukcesami prowadził drużynę z 3 OŚ w obronie będę wdzięczny za wskazówki. FM 11 najnowszy patch. W poprzednich FM-ach grałem 4 defensorami z tyłu, ale w tej edycji FM-a nie znalazłem nikogo ciekawego na boki. Tracę sporo bramek, zbyt wiele jak na grę Wisłą, a i piłkarzy mam niezgorszych.

#547 łaziii

łaziii
  • Użytkownik
  • 1901 Postów:
  • Klub w FM:Bromley

Napisano 6 October 2011, 23:03

W wielu anglojęzycznych materiałach o taktyce FM pojawia się określenie "out-and-out striker". Jaki jest tego odpowiednik w FMie? Kompletny napastnik, co sugeruje nieco ang-ang tłumaczenie powiedzenia out-and-out? A może to jest także "klasyczna 10"? Z góry dzięki za pomoc.

#548 ajerkoniak

ajerkoniak
  • Użytkownik
  • 8 Postów:
  • Klub w FM:Manchester United

Napisano 7 October 2011, 01:14

Z tego co wyczytałem chodzi o kompletnego napastnika, ale głowy nie dam :-k