Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Lech Poznań w FM 2011

• Please log in to reply
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 zibii

zibii
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:PSG

Napisano 31 August 2010, 22:12

Jako, że Profesor odszedł ja przejąłem schedę nad Lechem :)
Temat założony, lepiej późno niż wcale. Także proszę jeszcze o opinie.

#2 Beatbat

Beatbat
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Legia, Austria Wiedeń

Napisano 31 August 2010, 22:15

Prosiłbym o trochę przycięcie Kriwca:
Bo jest on wart około 1 mln ojro a w FMie można za niego wziąć grubo ponad 5 mln

#3 shqvarny

shqvarny

Ciechan

• Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 31 August 2010, 22:35

Beatbat, riserczerzy nie mają nic do kwot jakie można wyciągnąć za poszczególnych zawodników. Częściowo to zależy od reputacji, ale w dużej mierze to kwestia olewania nas przez SI - wysokie kwoty transferowe, absurdalne wyceny juniorów (zwykle przeciętni, a potrafili kilka mln zł kosztować) czy zarobki (w 1 lidze 80-100k zł miesięcznie i więcej), ale jak powiedzieli że mają to poprawić, tak powiedzieli...

PS. Weź zajrzyj na nasze forum i tam daj listę odpowiednią :>

#4 Lucas07

Lucas07

Mariusz Jop

• Użytkownik
  • 55 Postów:

Napisano 5 November 2010, 18:55

Bałem się tego, że po odejściu Profesora Lech nie będzie zrobiony dobrze, ale Zibii wykonał naprawdę dobrą robotę. Mam kilka uwag, z tych większych błędów to tylko ten pierwszy, a pozostałe to taka sugestia przy tworzeniu bazy w styczniu :)
*W klubie ciągle jest Dawid Florian, obecnie bez klubu
*Kamil Drygas – Pa -7, więc spoko, ale CA zaledwie 90, a to jest obecnie zawodnik pierwszej drużyny, który ma już za sobą kilka całkiem dobrych występów.
*Luis Henriquez – Panamczyk w poprzednim sezonie nie grał dużo, ale jak już pokazywał się na boisku to dawał z siebie wszystko i prezentował się zdecydowanie na plus, w tym sezonie wskoczył do pierwszego składu, a CA o 14 punktów mniejsze od Gancarczyka
*Marcin Kikut – Marcin gra w tym sezonie naprawdę bardzo dobrze i jest jednym z najbardziej wyróżniających się piłkarzy. Atrybuty wyglądają dobrze, ale te +3/5 CA można mu dać. 
*Jacek Kiełb i Arjoms Rudnews – sytuacja podobna jak u Kikuta, obaj są nowymi piłkarzami , ale ich dotychczasowe występy pokazują, że zasługują na małe podniesienie CA.
*Seweryn Gancarczyk – Ca 117, niższe tylko od 6 pozostałych piłkarzy w Kolejorzu i o 14 punktów większe od Henriqueza to moim zdaniem zbyt wiele.
*Joel Tshibamba – Ca 115 powinno zostać obniżone do maksimum 110, Joel to ciekawy zawodnik, a wykańczanie akcji – 12 to też zbyt wiele, pewnie dostałeś go takiego z Gdyni, ale powinien zostać trochę przycięty, bo w Poznaniu nie spisuje się już tak dobrze.
*Jan Zapotoka – Nie wiem czym on sobie zasłużył na tak wysokie PA (135)

#5 Gość_Pan_przeciętniak_*

Gość_Pan_przeciętniak_*
  • Gość

Napisano 8 November 2010, 17:39

Wilk jest zdecydowanie za mocny. On od dwóch sezonów praktycznie nie gra a jak gra to strasznie słabo ewentualnie uda mu się od czasu do czasu zagrać dobrze. Wiec nie wiem czemu został tak dopakowany.

#6 Fasol

Fasol
  • Użytkownik
  • 40 Postów:
  • Klub w FM:Newcastle FM12

Napisano 8 November 2010, 18:28

nie jestem jakimś fanem Lecha, ale końcże właśnie pierwszy sezon i tak. koniecznie Tschibamba za wysokie OA, za dużo strzela. Wichniarek i Florian - oni mają już rozwiązane kontrakty więc powinni zniknąć.
Niezwykle ciężko jest przedłużyć kontrakt z Arboledą, który w wielu wywiadach podkreśla, że to Lech jest dla niego #1, może coś uda Ci się z tym zrobic.
Drygas trochę za słaby.
Wilk jest IMO w porządku, dobry zmiennik.
Maciej Woźniak może odrobinę za niskie CA.
Kikut>Henriquez>Garncarczyk

#7 zibii

zibii
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:PSG

Napisano 8 November 2010, 18:35

Co do Floriana to moje niedopatrzenie, spokojnie będzie poprawione. Wichniarek niedawno rozwiązał kontrakt więc również spokojnie. Drygas na chwilę oddania bazy był na takim poziomie jak jest w bazie, teraz podskoczył i podskoczy :) Wilk ma czas do stycznia. Co do wymienionej kolejności trójki to również jest tak jak w przypadku Drygasa, poczekajcie do stycznia. Wszystko mam na uwadze i zgłaszajcie wszystko co tylko możecie ;)

#8 Buffu

Buffu
  • Użytkownik
  • 21 Postów:
  • Klub w FM:-

Napisano 9 November 2010, 20:21

- Sławomir Reibandt – w grze piłkarzem Lecha, a w rzeczywistości Gryf 2009 Tczew.
- Dawid Florian – w Lechu, a w rzeczywistości (wolny transfer?)
- Brak wpisanych kwot transferowych przy kupionych latem piłkarzach (Rudnevs, Kiełb, Tshibamba)
- Nieuzupełnione miejsce urodzenia Drygasa - Kępno
- Do poprawienia wysokość płac piłkarzy, które są zaniżone
- Michał Lipczyński nie jest już pracownikiem Lecha.
- Długość kontraktu Tshibamby do poprawienia

#9 progresywny

progresywny
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 10 November 2010, 12:23

Wyświetl postUżytkownik Fasol dnia 8 November 2010, 18:28 napisał

Niezwykle ciężko jest przedłużyć kontrakt z Arboledą, który w wielu wywiadach podkreśla, że to Lech jest dla niego #1, może coś uda Ci się z tym zrobic.

I dobrze, że tak jest! Arboledzie - mówię o realu - kontrakt kończy się 30 czerwca 2011 i nadal nie został przedłużony. Wróble ćwierkają, że chce podwyżki równiej trzykrotności obecnych zarobków. Już straszy, ze Walter (czytaj Legia) dadzą mu ile chce, a poza tym, że na Zachodzie też sobie poradzi - zwłaszcza z kartą na ręku. Mówiąc w skrócie, jego przyszłość w Kolejorzu stoi pod wielkim znakiem zapytania.

#10 FYM

FYM
  • Użytkownik
  • 28 Postów:
  • Klub w FM:Jagiellonia

Napisano 10 November 2010, 12:25

Pensja Arboledy razy 3? To byłoby jakieś 800k €. Takich pieniędzy nie da mu żaden klub w Polsce.

#11 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 10 November 2010, 12:53

Ja słyszałem że Arboleda chce 500 tysięcy euro, a obecnie zarabia 280 000 rocznie. Tak czy inaczej, komin płacowy byłby za duży, Lech daje 350 000. W nowym FMie sporą rolę przy przedłużaniu kontraktów gra sympatia do aktualnego menadżera i drużyny. Np. Bartoszek z GKS Bełchatów zawsze przedłuży kontrakt z Nowakiem, ale graczowi uda się to raz na 10 prób.

#12 progresywny

progresywny
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 10 November 2010, 15:03

Wyświetl postUżytkownik Fasol dnia 8 November 2010, 18:28 napisał

koniecznie Tschibamba za wysokie OA, za dużo strzela
Tego bym nie ruszał. 3bamba jeszcze się rozstrzela, w końcu to potencjalnie jeden z najlepszych napastników w lidze.

Wyświetl postUżytkownik Lucas07 dnia 5 November 2010, 18:55 napisał

Jan Zapotoka – Nie wiem czym on sobie zasłużył na tak wysokie PA (135)
To też bym zostawił, Jenek to bezsprzecznie przyszła gwiazda Lecha.

PS
Przepraszam, ale jako kibic - żeby nie powiedzieć kibol - Kolejorza, nie mogłem się powstrzymać. Potraktujcie to z przymrużeniem oka ;); jeśli post poleci nie będę miał pretensji.

#13 Spoxik

Spoxik
  • PL Update
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:GKS Katowice

Napisano 10 November 2010, 16:32

Wojciech Golla - młodzieżowy reprezentant kraju, teraz Bakero go do pierwszej włączył. Zdecydowanie za słaby w FM, zero perspektyw.

#14 Gość_Pan_przeciętniak_*

Gość_Pan_przeciętniak_*
  • Gość

Napisano 11 November 2010, 22:50

Spoxik to go że włączył nie znaczy że coś sobą reprezentuje.
Nie wiem czy tutaj ale jest błąd w rekordach. Najw. Transfer (sprzedaż) powinien być Lewandowski a nie Juskowiak

#15 Buffu

Buffu
  • Użytkownik
  • 21 Postów:
  • Klub w FM:-

Napisano 11 November 2010, 23:16

Wyświetl postUżytkownik Gietz dnia 10 November 2010, 12:53 napisał

Ja słyszałem że Arboleda chce 500 tysięcy euro, a obecnie zarabia 280 000 rocznie.

Chce 350k. Te 500k to mocno przesadzona kwota.

Wyświetl postUżytkownik progresywny dnia 10 November 2010, 15:03 napisał

Jenek to bezsprzecznie przyszła gwiazda Lecha.

Nie sądzę. Wszystko wskazuje na to, że będzie sprzedany, albo wypożyczony, bo w tym kierunku już toczą się rozmowy, ale nie wiem na razie jaki będzie ich efekt końcowy.

Wyświetl postUżytkownik Spoxik dnia 10 November 2010, 16:32 napisał

Wojciech Golla - młodzieżowy reprezentant kraju, teraz Bakero go do pierwszej włączył. Zdecydowanie za słaby w FM, zero perspektyw.

Mówi się o Ratajczaku. A taki Kamiński, Możdżeń czy Drygas, którzy już zadebiutowali w Ekstraklasie, albo Bereszyński, który regularnie trenuje z pierwszym zespołem wyglądają podobnie, więc spokojnie. Priorytetem będzie dopracowanie tych, którzy już grają w lidze, bo na razie w FM są zbyt słabi, żeby grać w Ekstraklasie.

#16 Spoxik

Spoxik
  • PL Update
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:GKS Katowice

Napisano 12 November 2010, 08:16

Wyświetl postUżytkownik Pan_przeciętniak dnia 11 November 2010, 22:50 napisał

Spoxik to go że włączył nie znaczy że coś sobą reprezentuje.
Nie wiem czy tutaj ale jest błąd w rekordach. Najw. Transfer (sprzedaż) powinien być Lewandowski a nie Juskowiak

Ale to, że regularnie gra w młodzieżówce już chyba tak...I tak mamy mały zawodników, którzy coś w grze znaczą po kilku sezonach. Nasza liga jest zalewana obcokrajowcami, a w kadrze pojawiają się jacyś "nowi" zawodnicy dopiero jak jakiś ciekawy newgen powstanie.

#17 Gość_Pan_przeciętniak_*

Gość_Pan_przeciętniak_*
  • Gość

Napisano 12 November 2010, 09:57

No niestety taka jest polska rzeczywistość. Wielu się zastanawia, szuka i nie widzi w Polsce talentu na poziomie Lewandowskiego czy też Błaszczykowskiego.

#18 FYM

FYM
  • Użytkownik
  • 28 Postów:
  • Klub w FM:Jagiellonia

Napisano 12 November 2010, 10:11

Wyświetl postUżytkownik progresywny dnia 10 November 2010, 15:03 napisał

Wyświetl postUżytkownik Lucas07 dnia 5 November 2010, 18:55 napisał

Jan Zapotoka – Nie wiem czym on sobie zasłużył na tak wysokie PA (135)
To też bym zostawił, Jenek to bezsprzecznie przyszła gwiazda Lecha.

Myślę, że PA Zapotoki powinien określić wróżbita Maciej ;)

#19 Zecevic

Zecevic
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 13 November 2010, 16:11

Mimo tego co piszecie, Lech to chyba jedyny dobrze zrobiony zespół z ekstraklasy w FM.

#20 progresywny

progresywny
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 15 November 2010, 11:16

Wyświetl postUżytkownik Buffu dnia 11 November 2010, 23:16 napisał

Nie sądzę. Wszystko wskazuje na to, że będzie sprzedany, albo wypożyczony, bo w tym kierunku już toczą się rozmowy, ale nie wiem na razie jaki będzie ich efekt końcowy.

@Buffu - mój post był żartem, zresztą zaznaczyłem to w post scriptum. Janek i Joel to dwa największe niewypały transferowe ostatnich lat w Lechu. Na trybunach kibole Kolejorza prześcigają się w uszczypliwych i zabawnych komentarzach na temat ich boiskowej postawy. Obaj stali się "ulubieńcami" trybun, zresztą w pełni zasłużenie - vide kółeczka Janka i bieganie z piłką w kierunku własnego bramkarza, czy też nieumiejętność przyjęcia i zastawienia się z piłką Joela, albo jego setka w ostatnim meczu z Lechią.

Wyświetl postUżytkownik FYM dnia 12 November 2010, 10:11 napisał

Myślę, że PA Zapotoki powinien określić wróżbita Maciej ;)
Tylko proszę nie podawać nazwisk, w tym programie nie podajemy nazwisk, bo to się może skończyć procesem sądowym :)