Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Polskie Ligi Update v0.9


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
601 odpowiedzi w tym temacie

#1 Icon

Icon

    van den Ban

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7526 postów
  • Dołączył: 06-02-2002
  • Skąd:Oberschlesien

Napisano 24 grudzień 2009, 12:38

Plik "PL Update v0.9.dbc" należy wypakować do folderu danych użytkownika FM 2010. Domyślnie jest to: "Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data"
Przy starcie nowej gry należy wybrać bazę 10.0 (można też wybrać bazę 10.2, jednak mogą się wówczas pojawić duble zawodników, nieaktualne transfery etc) i zaznaczyć okienko "Zmień", aby wybrać używane pliki xml. Następnie odznaczamy wszystkie inne pliki i ptaszkiem zaznaczamy plik "PL Update v0.9". Potem przechodzimy do wyboru lig.
Zalecamy wybrać wszystkie pięć lig jako grywalne, gdyż wtedy mamy pewność, że awanse i spadki będą działać "poprawnie". W tej chwili IV liga jest dość znikomo opracowana, gdyż główny nacisk prac w tej wersji "PL Update" został położony na odwzorowanie II-gich i III-cich lig.

Z uwagi na wielkość pliku jego wczytywanie trwa dłuższą chwilkę, więc prosimy o cierpliwość.

Jak wiadomo w edytorze nie da się wszystkiego odwzorować dokładnie więc w kilku miejscach musieliśmy pójść na pewne ustępstwa:
- przez problemy ze zgłaszaniem wychowanków obecnie jest to całkowicie wyłączone
- awanse i spadki działają bardzo dobrze, lecz wiadomo, że w sytuacjach nietypowych, jak np. spadek z wyższej ligi dużej ilości zespołów z tego samego województwa, niektóre
drużyny muszą przenieść się do innych grup, gdyż nie ma możliwości powiększania lig w czasie gry czy też ich zmniejszania.
- nagrody dla niższych lig działają "dziwnie", będziemy nad tym pracować w kolejnych wersjach "PL Update"
- nie wszyscy polscy piłkarze mają jeszcze polskie znaki, więc newgeni generują się zarówno z polskimi znakami jak i bez nich
- przy takiej ilości zmian (ponad 90 000) pewne drobne błędy są nieuniknione, więc prosimy o zgłaszanie, ale nie pastwienie się nad nami
- zespoły rezerw, są ustawione jako filie. Jest to rozwiązanie tymczasowe i zostanie rozwiązane w następnej wersji updatu.
- update zawiera oryginalny terminarz Ekstraklasy przygotowany przez lucasinho.

Autorzy pliku to PL Update Team, którego głównymi koordynatorami są Brudas i Kleyo.
Szczególne podziękowania należą się wymienionym poniżej osobom, za wszelkie rodzaje pomocy: BartuS, DamianMKS, Gietz, Lucasinho, rondel, Sk8ter, Spoxik, WąSu i Voyazz. Dziękujemy także wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego dodatku, a o których nie wspominamy tylko z braku miejsca.


Plik jest własnością PL Update Team'u, rozpowszechnianego go bez podania źródła i załączenia tego pliku readme zabronione.


Kilka screenów z gry:

Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość





Plik instalatora waży 998kb. Wymagany jest Patch 10.2

Lista mirrorów:

Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość




Tutaj jest

Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

do ,,logosów'' wszystkich grywalnych polskich lig w dodatku autorstwa matjanka.
Do poprawnego działania wymaga tego

Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

, bez niego wyświetlają się pomniejszone ikony lig.


Zapraszamy do dyskusji i zgłaszania wykrytych błędów.
  • 0

#2 Gilbert

Gilbert

    Dobrze rokujący junior

  • Użytkownik
  • 507 postów
  • Dołączył: 16-11-2009
  • Skąd:Busko-Zdrój

Napisano 24 grudzień 2009, 12:59

Przede wszystkim gratulację i wielki szacunek dla całej ekipy pracującej nad stworzeniem tego dodatku :).
A teraz odpoczywajcie przez Święta :).

Pozdrawiam
  • 0

#3 wesol

wesol

    Junior

  • Użytkownik
  • 481 postów
  • Dołączył: 01-08-2002
  • Skąd:Luboń

Napisano 24 grudzień 2009, 13:02

Gratulacje.
Pytanie. Czy da się jakoś naprawić scouting? W sensie, że wybieram IV lige Polską i mogę całą Europę Wschodnią scoutować. W rzeczywistości tak nie jest.
  • 0

#4 Brudinho

Brudinho

    Wielki Kartograf

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1686 postów
  • Dołączył: 17-05-2007
  • Klub w FM:Kilmarnock
  • Skąd:danke schön/kroto schön

Napisano 24 grudzień 2009, 13:03

Zdajemy sobie sprawę, że nie wyłapaliśmy wszystkich błędów a niektóre choć nam znane przełknęliśmy, aby dać możliwość pogrania w wolne chwile w święta. Liczymy na konstruktywną krytykę i wyłapywanie błędów. Nie przyjmujemy krytyki związanej z IV ligą, bo jak już zostało napisane, aktywna jest ona tylko po to, aby należycie działały spadki i awanse.
  • -1

#5 Icon

Icon

    van den Ban

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7526 postów
  • Dołączył: 06-02-2002
  • Skąd:Oberschlesien

Napisano 24 grudzień 2009, 13:03

Pytanie. Czy da się jakoś naprawić scouting? W sensie, że wybieram IV lige Polską i mogę całą Europę Wschodnią scoutować. W rzeczywistości tak nie jest.

Ekipa o tym wie i pracuje nad tym aby to poprawić.
  • 0

#6 Brudinho

Brudinho

    Wielki Kartograf

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1686 postów
  • Dołączył: 17-05-2007
  • Klub w FM:Kilmarnock
  • Skąd:danke schön/kroto schön

Napisano 24 grudzień 2009, 13:04

Gratulacje.
Pytanie. Czy da się jakoś naprawić scouting? W sensie, że wybieram IV lige Polską i mogę całą Europę Wschodnią scoutować. W rzeczywistości tak nie jest.


Wiemy, także to wyłapaliśmy, nie wiem jednak czy nie jest to błąd gry (w angielskim dodatku w 10 lidze można scoutować całe wyspy :-k )
  • -1

#7 wesol

wesol

    Junior

  • Użytkownik
  • 481 postów
  • Dołączył: 01-08-2002
  • Skąd:Luboń

Napisano 24 grudzień 2009, 13:06


Gratulacje.
Pytanie. Czy da się jakoś naprawić scouting? W sensie, że wybieram IV lige Polską i mogę całą Europę Wschodnią scoutować. W rzeczywistości tak nie jest.


Wiemy, także to wyłapaliśmy, nie wiem jednak czy nie jest to błąd gry (w angielskim dodatku w 10 lidze można scoutować całe wyspy :-k )

Bardzo możliwe, że to błąd gry własnie.
  • 0

#8 Gietz

Gietz

    Zawodnik wyjściowej 11

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1493 postów
  • Dołączył: 11-11-2008
  • Skąd:Wrocław

Napisano 24 grudzień 2009, 13:08

Tutaj jest

Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

do ,,logosów'' wszystkich grywalnych polskich lig w dodatku autorstwa matjanka.
Do poprawnego działania wymaga tego

Proszę Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

, bez niego wyświetlają się pomniejszone ikony lig.
  • 0

#9 Ernie Souchak

Ernie Souchak

    Zawodnik wyjściowej 11

  • Przyjaciel CMF
  • Pip
  • 1353 postów
  • Dołączył: 02-11-2009
  • Klub w FM:Vitesse Arnhem
  • Skąd:Poznań/Kołobrzeg

Napisano 24 grudzień 2009, 13:11


Gratulacje.
Pytanie. Czy da się jakoś naprawić scouting? W sensie, że wybieram IV lige Polską i mogę całą Europę Wschodnią scoutować. W rzeczywistości tak nie jest.


Wiemy, także to wyłapaliśmy, nie wiem jednak czy nie jest to błąd gry (w angielskim dodatku w 10 lidze można scoutować całe wyspy :-k )


Całe wyspy plus Francja więc to coś nie do ruszenia bez ingerencji SI.
  • 0

#10 danielinho

danielinho

    Trampkarz

  • Użytkownik
  • 53 postów
  • Dołączył: 25-06-2007
  • Klub w FM:Beşiktaş JK
  • Skąd:Lublin

Napisano 24 grudzień 2009, 13:11

Gratulacje, dziękuję, wesołych świąt. Wreszcie można zacząć prawdziwą rozgrywkę. :D
  • 0

#11 Kowalinho

Kowalinho

    Rezerwowy

  • Użytkownik
  • 927 postów
  • Dołączył: 10-07-2008
  • Klub w FM:FC Claravallis Clervaux 15/16
  • Skąd:Miasto Królów Polski

Napisano 24 grudzień 2009, 13:18

A gdzie wkleić tego modzika ??
  • 0

#12 Magic

Magic

    Kapitan drużyny

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 2618 postów
  • Dołączył: 18-11-2005

Napisano 24 grudzień 2009, 13:20

OJP :picard:.

Plik "PL Update v0.9.dbc" należy wypakować do folderu danych użytkownika FM 2010. Domyślnie jest to: "Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data"


  • 0

#13 ADAM1910

ADAM1910

    Trampkarz

  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Dołączył: 18-05-2007
  • Klub w FM:WIDZEW ŁÓDŹ
  • Skąd:Łódź

Napisano 24 grudzień 2009, 13:20

Poprawiliscie buzdety klubow na realne czy to zostalo nieruszone ?
  • 0

#14 Kowalinho

Kowalinho

    Rezerwowy

  • Użytkownik
  • 927 postów
  • Dołączył: 10-07-2008
  • Klub w FM:FC Claravallis Clervaux 15/16
  • Skąd:Miasto Królów Polski

Napisano 24 grudzień 2009, 13:22

OJP :picard:.

Plik "PL Update v0.9.dbc" należy wypakować do folderu danych użytkownika FM 2010. Domyślnie jest to: "Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data"


Mnie chodzi o tego moda o logosów
  • 0

#15 wesol

wesol

    Junior

  • Użytkownik
  • 481 postów
  • Dołączył: 01-08-2002
  • Skąd:Luboń

Napisano 24 grudzień 2009, 13:22

OJP :picard:.

Plik "PL Update v0.9.dbc" należy wypakować do folderu danych użytkownika FM 2010. Domyślnie jest to: "Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data"

Czytaj ze zrozumieniem i spójrz w górę.
  • 0

#16 Magic

Magic

    Kapitan drużyny

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 2618 postów
  • Dołączył: 18-11-2005

Napisano 24 grudzień 2009, 13:23


OJP :picard:.

Plik "PL Update v0.9.dbc" należy wypakować do folderu danych użytkownika FM 2010. Domyślnie jest to: "Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data"


Mnie chodzi o tego moda o logosów


"Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/graphics*/skins*/twój skin"

* - folderu brak, stwórz go sam.
  • 0

#17 Profesor

Profesor

    Prezes

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 16462 postów
  • Dołączył: 24-09-2013
  • Klub w FM:Oriental de La Paz

Napisano 24 grudzień 2009, 13:25

Dobra robota, team. Jednak się dało.
  • 0

#18 Gietz

Gietz

    Zawodnik wyjściowej 11

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1493 postów
  • Dołączył: 11-11-2008
  • Skąd:Wrocław

Napisano 24 grudzień 2009, 13:26

Juliański - tam trzeba wypakować logosy.
Moda trzeba wypakowac do C:\Documents and Settings\<username>\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2010\skins , mój błąd że nie dopisałem.

Budżety klubów nieruszone poza przypadkami gdy dostaliśmy realne dane od ludzi z terenu.
  • 0

#19 Icon

Icon

    van den Ban

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7526 postów
  • Dołączył: 06-02-2002
  • Skąd:Oberschlesien

Napisano 24 grudzień 2009, 13:31

Żeby ułatwić wszystkim instalowanie moda stworzyłem plik rozruchowy instalatora, który automatycznie instaluje pliki w domyślnej lokalizacji. Nie trzeba więc nic z tym kombinować tylko klikać "dalej". Natomiast te osoby, które zainstalowały grę w lokalizacji innej niż domyślną mają w instalatorze możliwość wyboru rozpakowania pliku w inne miejsce.
  • 0

#20 grosky

grosky

    Nowy

  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Dołączył: 31-10-2009

Napisano 24 grudzień 2009, 13:40

Witam
Zainstalowalem przez instalator update, ale gdy wlaczam nowa gre to nie czyta mi nowej bazy danych. Przy wczesniejszych dodatkach nie było z tym problemow. Czy musze zainstalowac najnowsze patche, zeby wszytsko mi chodzilo? Pozdrawiam
  • 0