Użytkownik Bula1899 dnia 19 November 2009, 14:25 napisał
Mam pytanie jeszcze do autora, jakie ustawiasz polecenia z ławki na wyjeździe i czy zmieniasz w taxie na wyjazdy coś ze słabszymi rywalami od nas ? Np. jak gram Koln to na Freiburg czy coś zmieniasz niż na mecz z np.Wolfsburgiem
Jesli gram ze slabszymi, to jesli nie strzele zbyt szybko bramki, to przechodze na taxe home. A z lawki? Najczestsze polecenia to - gra na wolne pole i nekanie rywala. W akcie desperacji - strzaly z kazdej pozycji
Użytkownik dejvo dnia 19 November 2009, 21:50 napisał
MYSLE ZE JESZCZE COS CIEKAWEGO WYMYSLISZ. POZDRO
Mam nadzieje, ze zaspokoje Twoje oczekiwania
Chcialbym Wam przedstawic maly updejt mojej duotaxy. Eksperymenty w celu poszukiwania nowych rozwiazan drogo mnnie kosztowaly, bo wywalili mnie z FC Koln (seria kilku porazek z rzedu), ale wydaje mi sie, ze stworzylem cos godnego uwagi. Po wylocie z Kolonii dostalem angaz w Karlsruhe, ktore balansowalo na krawedzi spadku. Od momentu jak ich objalem, zaliczylismy olbrzymi progres w tabeli (przegralem 1 mecz, 2 remisy na wyjezdzie, reszta same zwyciestwa). Testowalem takze te takyki w reprezentacji Wybrzeza Kosci Sloniowej. Efekty - pewne zwyciestwo nad Tunezja, remis na wyjezdzie Francja (przegrywalem 2-0, wyciagnalem na 2-2), pechowy remis 1-1 z USA na MS (przewazalem caly mecz, oni mieli jeden rzut rozny i Tima Howarda) oraz 2-2 z Argentyna po niesamowitym spotkaniu.
Najpierw screen taktyk -
klik.
Jak widac taxa away niewiele sie rozni od oryginalu, pozmieniane sa jednak lekko suwaki. Obecnie testuje jeszcze rozwiazanie z przesunieciem PS na OPS. Testuje tez ustawienie przetrzymywania pilki przez DPS.
Taxa home przeszla glebszy lifting. Tu dosc znacznie pozmienialy sie suwaczki, a wyglada taxy do zludzenia przypomina taxe, ktora uzywalem w FM 2k8.
W taxie home niezbedny jest OPS (ten lewy) z dobrym longshots. Oczywiscie napastnik i skrzydlowi z dobra szybkoscia i przyspieszeniem. NS do tego opanowanie i finishing. Jakby dobrze gral glowa, nie byloby zle.
Powiem szczerze, nazwa home i away sa dosc umowne. Sa to najczesciej taxy startowe, ale manewruje miedzy nimi. Np. to 2-2 z Francja, to efekt 0-2 do przerwy na taxie away i pogon na 2-2 juz z wykorzystaniem taxy home. Jesli u siebie prowadzimy, warto na koncoweczki przejsc na taxe away.
Czasami, jesli musze mocniej zaatakowac, zmieniam w taxie home filozofie ze sztywnej na plynna (mozna tez zaczac od zrownowazonej), strategie wyjsciowa na ofensywe i gra na czas na minimum. Tylko koniecznie wylaczyc offsajdy wtedy! Mozna tez PP i PL zmienic zadania ze wsparcia na atak.
W obu taxach rozegranie SFG jest ustawione na dlugi slupek.
I na ten moment to tyle. Czekam na Wasze uwagi.
Taxa do zassania -
klik