Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Treningi

• Please log in to reply
76 odpowiedzi w tym temacie

#61 Eddie_

Eddie_
  • Użytkownik
  • 5 Postów:
  • Klub w FM:Leeds/Newcastle/Port Vale

Napisano 28 March 2010, 17:49

6-8 sparingów na wysokim tempie co 3-4 dni styknie, nie trzeba modyfikować standardowego treningu.

#62 zyrek

zyrek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 29 March 2010, 13:40

co do zmęcznia jeszcze, duże znaczenie ma posiadanie piłki, jeśli to mój zespół prowadzi grę i stosuje krótkie podania zawodnicy męczą się o wiele mniej

#63 raztaman

raztaman
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:irlam fc

Napisano 29 March 2010, 15:31

Wyświetl postUżytkownik zyrek dnia 29 March 2010, 13:40 napisał

co do zmęcznia jeszcze, duże znaczenie ma posiadanie piłki, jeśli to mój zespół prowadzi grę i stosuje krótkie podania zawodnicy męczą się o wiele mniej

bardzo ciekawe spostrzezenie, ale to raczej jest wrecz przeciwnie :)
jesli prowadzisz gre i to szczegolnie krotkimi podaniami to zdecydowanie bardziej sie meczysz...
dlatego taka barca ma przewage nad reszta bo duzo biegaja... taka gra wymaga duzo wiecej ruchu zawodnikow bez pilki...

#64 seann

seann
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 29 March 2010, 16:43

Wyświetl postUżytkownik raztaman dnia 29 March 2010, 15:31 napisał

bardzo ciekawe spostrzezenie, ale to raczej jest wrecz przeciwnie :)
jesli prowadzisz gre i to szczegolnie krotkimi podaniami to zdecydowanie bardziej sie meczysz...
dlatego taka barca ma przewage nad reszta bo duzo biegaja... taka gra wymaga duzo wiecej ruchu zawodnikow bez pilki...
Zależy. Jeśli prowadzisz szybką grę, to równie szybko się męczysz, ale jeśli kontrolujesz przebieg spotkania, długo utrzymujesz się przy piłce i wolno ją rozgrywasz, to przeciwnik ma dużo więcej biegania od Ciebie.

#65 zyrek

zyrek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 29 March 2010, 23:42

Dokładnie, zawodnicy odpowiednio rozstawieni przy wolnym rozegraniu krótkimi podaniami męczą się dużo mniej. Odbiór piłki przeważnie kosztuje więcej sił niż jej utrzymanie.

#66 raztaman

raztaman
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 March 2010, 07:50

no jesli sie bronimy i zalezy nam na przetrzymaniu pilki to tak, natomiast jesli atakujemy krotkimi podaniami to wtedy my sie bardziej meczymy...

#67 zyrek

zyrek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 March 2010, 11:02

Ja daje dzień wolny po meczu przeważnie i modyfikuje intensywność pressingu i szybkość oraz kierunek rozgrywania akcji w zależności od przeciwnika i wyniku i jakoś nie mam problemu z przemęczeniem zawodników.

#68 Bond

Bond
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 March 2010, 11:20

Wyświetl postUżytkownik zyrek dnia 29 March 2010, 13:40 napisał

U mnie jest wręcz odwrotnie. Gdy moja drużyna gra piłką, ma przewagę w jej posiadaniu to kondycja zawodników, którzy grali 90 minut na koniec meczu to ok. 50%.
Gdy oddaje pole gry przeciwnikom i moja drużyna jest rzadziej przy piłce to udało mi się trochę zniwelować zmęczenie zawodników tak że kondycja wynosi ok. 60-65%, ale to i tak mało, żeby nawet grać spokojnie mecze raz w tygodniu. Poza tym skoro mam ekipę, która potrafi grać piłką to dlaczego mam z tego rezygnować.

#69 zyrek

zyrek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 March 2010, 13:50

Podejrzewam, że im szybsze tempo rozgrywania i im więcej zawodników ma polecenie wyjścia na wolne i szukania gry tym większe zmęczenie. Na pewno ma znaczenie też swoboda gry, płynne ustawienie będzie bardziej męczące niż sztywne.

#70 jackub13

jackub13
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lech Poznań

Napisano 6 April 2010, 12:04

Witam
Mam pytanie jak ustawić trening żeby dobrze przygotować się do sezonu i nie mieć za dużo kontuzji???
I jeszcze jedno pytanie jakich trenerów najlepiej zatrudnić czy bardziej ogólnych czy technicznych
P.S
Gram Dolcanem Ząbki i tam nie ma za dużych możliwości

Użytkownik jackub13 edytował ten post 6 April 2010, 12:07

#71 Sioux

Sioux
  • Przyjaciel CMF
  • 1 Postów:

Napisano 6 April 2010, 12:19

Niestety na zmęczenie piłkarzy nie ma dobrej recepty. Granie co 3 dni to praktycznie konieczność posiadania dwóch równorzędnych jedenastek. Strasznie to irytujące, gdy masz zawodnika w gazie i po ligowym meczu musisz dać mu odpocząć w tygodniu podczas europejskich pucharów. Nie wiadomo jakie rozwiązania wybierać. Irytuje mnie to strasznie, bo na niektórych pozycjach dublerzy są słabsi od podstawowych zawodników. Jeden zawodnik jest w stanie od biedy zagrać 3 mecze w rytmie sobota-środa-sobota. Jak się do tego doda idiotyczne układanie terminarza np. LM w środę, a potem liga w piątek to już w ogóle dramat - miałem taką sytuację, gdy w środę grałem z MU (bęcki niemożebne) i w piątek mecz z Legią (wymęczone 2:1). Albo granie w piątek po meczach reprezentacji, gdy dwóch Afrykanów i trzech zawodników z Ameryki Południowej nie zdążyło wrócić do klubu.
Jedyny plus tego jest taki, że prawie wszyscy zawodnicy są w grze i nie ma problemów z brakami kondycyjnymi czy też ograniem w razie konieczności nagłego zastępstwa. Drugi to fakt nie miałem jeszcze poważniejszej kontuzji - wszystko co było to urazy przedsezonowe.

#72 megabayt

megabayt
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 14 April 2010, 14:45

Jaki trening polecacie po patch 10.3?

#73 devil162

devil162
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Inter Mediolan

Napisano 18 April 2010, 19:10

może ktoś podać link do TUG 2010 ?

#74 citko

citko

Murzin

• Przyjaciel CMF
  • 71 Postów:
  • Klub w FM:Widzew Łódź

Napisano 18 April 2010, 19:31

Jest w oficjalnym temacie o dodatkach do FM2k10.

#75 qwertyyy

qwertyyy
  • Użytkownik
  • 3 Postów:
  • Klub w FM:Ruch Chorzów

Napisano 10 May 2010, 07:36

Witam.
Bardzo was proszę o informację czy ma ktoś trening dla drużyny z kontraktami półzawodowymi???
Mam tuga, ale jest tam juniorski i seniorski, ale dla piłkarzy z kontraktem półzawodowym niestety  lipa....
mógłby ktoś pomóc???

#76 Keith Flint

Keith Flint
  • Użytkownik
  • 51 Postów:
  • Klub w FM:FK Bokelj Kotor

Napisano 10 May 2010, 11:35

Czy przydzielenie więcej niż jednego trenera do jednej kategorii treningowej daje jakieś efekty?

#77 raztaman

raztaman
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 10 May 2010, 12:24

Wyświetl postUżytkownik Keith Flint dnia 10 May 2010, 11:35 napisał

Czy przydzielenie więcej niż jednego trenera do jednej kategorii treningowej daje jakieś efekty?

moze byc przydatne do zmiejszenia obciazenia dla trenera jesli trenuje spora ilosc zawodnikow...
a tak poza tym chyba nic nie daje