FM 2010 - Grafika i dodatki
Rozpoczęty przez BartuS, 1 Nov 09, 19:32
508 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 September 2010, 07:00
Mam problem. A mianowicie stworzyłem sobie kilka koszulek Unibet I ligi, utworzyłem plik confing programem FMxml, wkleiłem tam gdzie trzeba, a w grze nie widzi mi tych koszulek. Wie ktoś dla czego?
Napisano 12 September 2010, 09:02
Wyłączyłeś opcję buforowania skórki i przeładowałeś skina?
Napisano 12 September 2010, 10:34
proszę o jakiś link do tych lig z zamkniętej strony http://fmaddiction.f....it/?t=44279838
Napisano 12 September 2010, 11:00
Tak.
Napisano 12 September 2010, 12:25
W jakim formacie masz zapisane te koszulki? Muszą być w *.png
Napisano 13 September 2010, 16:56
Już nie aktualne, poradziłem sobie.
Dziękuje za chęć pomocy .
Dziękuje za chęć pomocy .
Napisano 15 September 2010, 13:27
Witam.Mam pytanko.Czemu niektóre koszulki (Arsenal,Werder itd.) mi się nie wyświetlają?Pozdrawiam
Napisano 15 September 2010, 17:59
Użytkownik arekw29 dnia 15 September 2010, 13:27 napisał
Witam.Mam pytanko.Czemu niektóre koszulki (Arsenal,Werder itd.) mi się nie wyświetlają?Pozdrawiam
qstosh na cmrev kiedyś napisał:
Ewentualnie jeżeli nie chcesz rozpoczynać nowej rozgrywki (ponieważ by skorzystać z powyższej porady Lucasinho musisz to zrobić) to możesz naprawić sobie błąd z nie wyświetlaniem się niektórych kitsów poprzez edycję pliku 'config.xml' który znajdziesz w katalogu z koszulkami (w twoim przypadku z Bundesligi).
Najpierw zrób sobie kopie zapasową pliku po czym edytuj tą z folderu z kitsami i odpowiednio w linijkach:
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/home"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/away"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/third"
podopisuj na końcu każdego wiersza "/2009" by wyglądał on tak:
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/home/2009"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/away/2009"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/third/2009"
*** - w tym miejscu będziesz miał indywidualny numer ID zespołu którego odnośnik do kitsu będziesz edytował.
Wyjaśnienie jak naprawić te nie wyświetlające się kitsy już opisywano na cmrev. Np tutaj.
Dodam iż ja u siebie wykonałem edycję pliku config.xml i w moim przypadku przypadku kitsy Arsenalu i Tottenhamu już się wyświetlają więc tym sposobem także możesz "naprawić" Twoje kitsy z bundesligi
Najpierw zrób sobie kopie zapasową pliku po czym edytuj tą z folderu z kitsami i odpowiednio w linijkach:
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/home"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/away"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/third"
podopisuj na końcu każdego wiersza "/2009" by wyglądał on tak:
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/home/2009"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/away/2009"
"***_home" to="graphics/pictures/team/***/kits/third/2009"
*** - w tym miejscu będziesz miał indywidualny numer ID zespołu którego odnośnik do kitsu będziesz edytował.
Wyjaśnienie jak naprawić te nie wyświetlające się kitsy już opisywano na cmrev. Np tutaj.
Dodam iż ja u siebie wykonałem edycję pliku config.xml i w moim przypadku przypadku kitsy Arsenalu i Tottenhamu już się wyświetlają więc tym sposobem także możesz "naprawić" Twoje kitsy z bundesligi
Napisano 15 September 2010, 18:39
tylko że w niektórych (a nawet w większości) przypadkach to nie wystarczy, bo po sezonie 2009 kitsy znowu znikają. W tym przypadku musisz dodać w confingu nowe pozycje na następne sezony czyli 2010, 2011, 2012 itd.