Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM 2010 - Grafika i dodatki

• Please log in to reply
508 odpowiedzi w tym temacie

#1 BartuS

BartuS
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 1 November 2009, 19:32

Tutaj możemy dyskutować o dodatkach oraz składać zamówienia na grafikę.

#2 damianxpm

damianxpm
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 20:55

Jak włączyć skórke el torero dark , po rozpakowaniu mam jeden plik xml i kilka folderów, wrzucam to do katalogu dokumenty/ sport inte... / Fm 2010 / skins i po włączeniu FMa nie moge zmienić, mam cały czas do wyboru dwie podstawowe.

Dziękuje za odpowiedz.

#3 Cerses

Cerses
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 21:24

Po 1 odznacz opcje buforowania skórki.
Po 2 zaznacz opcje odświeżania skórki.

Powinno zadziałać.

#4 dodektrn

dodektrn
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 21:28

tylko,ze ja no wogole nie mam do wyboru tej skorki el torero w zakladce skorki(mam tylko fm2010 i fm2010ciemny)

tak samo nie dzialaja mi inne dodatki jak facepacki,kitspacki czy logopacki a wgrywam jest na jana w moje dokumenty/sports int/fm2010/graphics

#5 damianxpm

damianxpm
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 21:31

Wyświetl postUżytkownik dodektrn dnia 1 November 2009, 21:28 napisał

tylko,ze ja no wogole nie mam do wyboru tej skorki el torero w zakladce skorki(mam tylko fm2010 i fm2010ciemny)

Dokładnie, ja tej skórki wogóle nie moge wybrać, mam dwie podstawowe, ciemna i jasna.

Pozdrawiam.

#6 dolek1969

dolek1969
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Nott'm

Napisano 1 November 2009, 21:49

Wyświetl postUżytkownik damianxpm dnia 1 November 2009, 21:31 napisał

Wyświetl postUżytkownik dodektrn dnia 1 November 2009, 21:28 napisał

Dokładnie, ja tej skórki wogóle nie moge wybrać, mam dwie podstawowe, ciemna i jasna.

Pozdrawiam.

"C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\skins\el torero dark" - gdzie "USER" to nazwa waszego kompa i musi działac

#7 dodektrn

dodektrn
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 21:55

a ja nawet nie wiem czemu mam w moje dukumenty dwa foldery Sports Interactive i w obu sa rozne zawartosci :)) teraz proboje wszytsko zgrywac do tego drugiego,zobacze co z tego wyjdzie ;]

#8 damianxpm

damianxpm
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 22:20

Wyświetl postUżytkownik dodektrn dnia 1 November 2009, 21:55 napisał

a ja nawet nie wiem czemu mam w moje dukumenty dwa foldery Sports Interactive i w obu sa rozne zawartosci :)) teraz proboje wszytsko zgrywac do tego drugiego,zobacze co z tego wyjdzie ;]

Jeszcze raz.

Rozpakowałem plik rar. i mam jeden plik xml "el torero dar " i cztery foldery fonts, graphics, panels, settings.

Wrzucam to do katalogu C:/Users/Dom/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2010/skins ( katalog ten mam róznież zapisany jako domyślny w ustawieniach FMa ) , czyli w folderze skins mam te cztery foldery, plik el torero xml, i jeszcze jeden pli który tu już był config xml.

Oprócz tego znalazłem drugi katalog C:/Users/PUBLICZNE/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2010/skins i też zrobiłem to samo co wyżej.

Odpalam FMa i dawlej w ustawieniach nie mam nowej skórki do wyboru. Mam nadal dwie standardowe.

:/ Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

#9 dolek1969

dolek1969
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 22:30

Wyświetl postUżytkownik damianxpm dnia 1 November 2009, 22:20 napisał

Jeszcze raz.

Rozpakowałem plik rar. i mam jeden plik xml "el torero dar " i cztery foldery fonts, graphics, panels, settings.

Wrzucam to do katalogu C:/Users/Dom/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2010/skins ( katalog ten mam róznież zapisany jako domyślny w ustawieniach FMa ) , czyli w folderze skins mam te cztery foldery, plik el torero xml, i jeszcze jeden pli który tu już był config xml.

Oprócz tego znalazłem drugi katalog C:/Users/PUBLICZNE/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2010/skins i też zrobiłem to samo co wyżej.

Odpalam FMa i dawlej w ustawieniach nie mam nowej skórki do wyboru. Mam nadal dwie standardowe.

Pozdrawiam.

po rozpakowani "rar-em" cały folder "el torero dark" z jego pełną zawartością, czyli czterema folderami (fonts, graphics, panels, settings) i jednym plikiem (el torero dark) wklej do :

C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\skins\

#10 damianxpm

damianxpm
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 22:38

Wyświetl postUżytkownik dolek1969 dnia 1 November 2009, 22:30 napisał

Wyświetl postUżytkownik damianxpm dnia 1 November 2009, 22:20 napisał

Jeszcze raz.

Pozdrawiam.

po rozpakowani "rar-em" cały folder "el torero dark" z jego pełną zawartością, czyli czterema folderami (fonts, graphics, panels, settings) i jednym plikiem (el torero dark) wklej do :

C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\skins\

Pełna amatorka z mojej strony :D

Wielkie dzięki. Trzeba jeden folder z nazwą skina ( z zawartością ) wrzucić do folderu skins.

Pozdrawiam.

Ciekawy ta skórka, polecam.

#11 majkelos2341

majkelos2341
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 23:16

Pewnie powielę pytanie ale czy ktoś się już spotkał z narzędziem/plikiem do zmiany kolorów atrybutów w FM2010??

#12 dolek1969

dolek1969
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 November 2009, 23:37

Wyświetl postUżytkownik majkelos2341 dnia 1 November 2009, 23:16 napisał

Pewnie powielę pytanie ale czy ktoś się już spotkał z narzędziem/plikiem do zmiany kolorów atrybutów w FM2010??

sprawdzałem przed chwilą i działa ten z FM2009, za kilka minut rzucę w "dodatki" ;)

#13 majkelos2341

majkelos2341
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 00:11

OK, ściągnąłem go ale nie che mi zmienić kolorów.... Nie wiem, który xml z FM2010 wczytać...

#14 dolek1969

dolek1969
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 00:18

Wyświetl postUżytkownik majkelos2341 dnia 2 November 2009, 00:11 napisał

OK, ściągnąłem go ale nie che mi zmienić kolorów.... Nie wiem, który xml z FM2010 wczytać...

ten z używanego przez Ciebie skina, dla przykładu:
C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\skins\fm2010 dark\settings\fm2010 dark settings.XML

#15 majkelos2341

majkelos2341
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 00:21

w katalogu skins mam jedynie plik config.xml

#16 dolek1969

dolek1969
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 00:47

Wyświetl postUżytkownik majkelos2341 dnia 2 November 2009, 00:21 napisał

jeśli nie dodawałeś żadnego skina to znaczy że "jedziesz" na oryginale, należy z głównego folderu gry rozpakować "resource archiver'em" plik "skins.fmf", następnie plik "skins.fmf" usunąć, a utworzony "resource archiver'em" folder "skins" wraz z całą jego zawartością wrzucić do: "C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\", będziesz miał wtedy dostęp do kilku skinów a także do folderów "settings" gdzie znajdują sie pliki XML z nazwą skina
mam nadzieję ze jasno to opisałem ;)

PS. a teraz idę spać bo rano do "tyrki" ;)

#17 majkelos2341

majkelos2341
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 01:38

Wyświetl postUżytkownik dolek1969 dnia 2 November 2009, 00:47 napisał

Wyświetl postUżytkownik majkelos2341 dnia 2 November 2009, 00:21 napisał

jeśli nie dodawałeś żadnego skina to znaczy że "jedziesz" na oryginale, należy z głównego folderu gry rozpakować "resource archiver'em" plik "skins.fmf", następnie plik "skins.fmf" usunąć, a utworzony "resource archiver'em" folder "skins" wraz z całą jego zawartością wrzucić do: "C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\", będziesz miał wtedy dostęp do kilku skinów a także do folderów "settings" gdzie znajdują sie pliki XML z nazwą skina
mam nadzieję ze jasno to opisałem ;)

PS. a teraz idę spać bo rano do "tyrki" ;)

No i zrobiłem to wszystko w tej kolejności. Jak odpaliłem ponownie grę to wyskoczył mi ekran w "okienku", bez backgroundu, z komunikatem "array access out of bounds" i nic nie mogłem dalej zrobić....
Czy jest jakaś inna możliwość zmiany kolorów?

#18 dodektrn

dodektrn
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 10:00

no teraz skorka mi tez dziala;],ale mam tez takie pytanie : sciagam wlasnie z torrentow logopack do fma ,ale jest to plik jeden z rozszerzeniem .fmf .czym go otworzyc?

#19 abbes

abbes
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 November 2009, 10:56

z tego co pamiętam, nie otwierasz go, tylko wrzucasz tutaj:

C:\Documents and Settings\"USER"\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010

i przeładowujesz skina.

#20 jasonx

jasonx

Dzielnicowy

• Użytkownik
  • 22 Postów:
  • Klub w FM:Scarborough

Napisano 2 November 2009, 16:38

Jakie grafiki dzialajace w FM2k8 maja szanse zadzialac w 2k10?