Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Edytor FM2010

• Please log in to reply
251 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fikander

Fikander

Upierdliwy Troll

• Użytkownik
  • 12 Postów:

Napisano 30 October 2009, 12:46

Tak sobie pozwalam, a co. ;)

Na początek drobna uwaga do tworzących nowe ligi - jest duży problem z barażami spadkowymi, co zaobserwowaliśmy niezależnie od siebie z mixerczakiem. Przez duży problem rozumiem naprawdę duży problem (zwłaszcza dla kogoś, kto wierzył w utrzymanie statusu ligowego w barażach :D). Poza tym, jak na razie, dodawanie nowych lig działa naprawdę wybornie, spodziewałem się dużo większej liczby błędów.

#2 alle

alle
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:wiele :)

Napisano 30 October 2009, 15:02

Faktycznie, wysmienicie i prosciutko :)
Pytanko: o co chodzi z tymi liczbami w ''reguly zmian'' 3 z 3 , 3 z 5 podczas tworzenia lig??
Tez zauwazylem problem z barazami.
Chcialem zrobic lige estonska i tam ostatni zespol spada a przedostatni i trzeci od konca graja baraze...nie moglem wykombinowac jak to zrobic.
Nie moglem tez uporac sie z pucharem cypru, gdzie zespoly (z tego co znalazlem w necie) trafiaja do dwoch czterozespolowych grup i pozniej chyba 2 pierwsze z kazdej grupy ida dalej.

#3 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 30 October 2009, 15:09

Wyświetl postUżytkownik alle dnia 30 October 2009, 15:02 napisał

Faktycznie, wysmienicie i prosciutko :)
Pytanko: o co chodzi z tymi liczbami w ''reguly zmian'' 3 z 3 , 3 z 5 podczas tworzenia lig??

Ilu na ławce i ile zmian można zrobić.

#4 alle

alle
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:wiele :)

Napisano 30 October 2009, 15:11

A...dzieki, w zupelnie innym kierunku myslalem a tu taki banal :)

#5 pyrpyrpyr

pyrpyrpyr
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 16:45

wlazlem w ten caly edytor, chcialem sobie zrobic np lige Senegalska ale nie moge :/
wszystko jest dobrze do momentu az mam sobie wybrac system rozgrywek ligowych lub pucharowych, dalej juz mam same puste pola i nic nie moge wybierac..

#6 Elenter

Elenter
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 17:28

Własnie kupiłem FM10, i chciałem coś od razu zrobić. Chciałem podnieść wynagrodzenia za miejsce w tabeli na koniec roku... Jakos nie mogę tego znaleźć. Czy ktoś to może próbował zrobić? Albo wie jak to zrobić?

#7 Głosik

Głosik
  • Użytkownik
  • 21 Postów:

Napisano 30 October 2009, 17:31

Wyświetl postUżytkownik pyrpyrpyr dnia 30 October 2009, 16:45 napisał

wlazlem w ten caly edytor, chcialem sobie zrobic np lige Senegalska ale nie moge :/
wszystko jest dobrze do momentu az mam sobie wybrac system rozgrywek ligowych lub pucharowych, dalej juz mam same puste pola i nic nie moge wybierac..
bo ligi Senegalu nie ma w bazie danych nawet ze statusem "nieaktywna"

musisz utworzyć tę ligę w zakładce rozgrywki -> dodaj

@elenter, w ligach które są dostępne od początku musisz na nowo skonfigurowac CAŁE reguły krajowe

#8 Elenter

Elenter
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 18:06

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to muszę zrobić od początku lige? Bo nawet jak wchodzę w ekstraklase, to nic nie mogę wybrać...

#9 Dropson

Dropson
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 18:51

Mam takie pytanie czy w edytorze jest mozliwe stworzenie pucharu gdzie beda grac np mistrzowie z Polski, Litwy, Estoni i Lotwy ?

#10 GeedieZ

GeedieZ
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 19:27

Cytat

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to muszę zrobić od początku lige? Bo nawet jak wchodzę w ekstraklase, to nic nie mogę wybrać...
Tworzysz nowe rozgrywki i dodajesz po kolei dywizje oraz puchary, które już są w bazie.

#11 Qball

Qball
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 19:54

Zabijcie mnie... Gdzie w edytorze dodaje sie zawodnika, klub czy cokolwiek? :/

#12 BartuS

BartuS
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 30 October 2009, 19:57

W wyszukiwarce masz na dole przycisk Dodaj :)

#13 Qball

Qball
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 20:04

Rzeczywiscie :sciana: dziekuje

#14 Vami

Vami
  • Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Klub w FM:Hertha BSC / Anglia

Napisano 30 October 2009, 20:12

Niestety, regionalizacja niższych lig jest tragiczna. Zrobiłem światową ligę - 8 poziomów (5 głównych i 3 regionalne). Zaznaczyłem granice regionalnych lig, wszystkie miasta mają współrzędne wpisane i co? Oto Lillestrom z powodzeniem występuje w lidze południowoamerykańskiej, a po sezonie Bunyodkor z ligi azjatyckiej przeniósł się ni stąd ni zowąd do północnoamerykańskiej...

#15 Fikander

Fikander

Upierdliwy Troll

• Użytkownik
  • 12 Postów:

Napisano 30 October 2009, 20:32

Zgłoś jako buga na SIF, na pewno lepiej to opiszesz ode mnie; widzę, że mój Sachalin Jużosachalińsk w lidze moskiewskiej to nie moja wina ;)

#16 bernimaro

bernimaro
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Legia

Napisano 30 October 2009, 23:15

Wyświetl postUżytkownik Fikander dnia 30 October 2009, 20:32 napisał

Zgłoś jako buga na SIF, na pewno lepiej to opiszesz ode mnie; widzę, że mój Sachalin Jużosachalińsk w lidze moskiewskiej to nie moja wina ;)

Witam!

Mam problem z edytorem, zapisuję zmiany i nic. Przy wyborze nowej gry nie mam stworzonej przez siebie bazy danych
Pomocy

#17 Elenter

Elenter
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 October 2009, 23:25

Wyświetl postUżytkownik GeedieZ dnia 30 October 2009, 19:27 napisał

Cytat

Tworzysz nowe rozgrywki i dodajesz po kolei dywizje oraz puchary, które już są w bazie.

Dzięki, działa.

#18 Ingenting

Ingenting
  • Użytkownik
  • 27 Postów:

Napisano 30 October 2009, 23:34

Ja chciałem sobie uaktywnić 5 ligę szwedzką (Div 3) i wszystko było ok dopóki nie włączyłem baraży. Normalnie jest tak, że drużyny z miejsc 10-11 sześciu grup czwartej ligi (Div 2) grają z wicemistrzami 12 grup piątej ligi (Div 3). Ale po ustawieniu play-offów spadków i awansów w obydwu ligach wyskakuje taki błąd: http://img402.images...12009011606.png

#19 dryfd

dryfd
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 31 October 2009, 10:47

Cześć Ja jak kolega wyżej mam broblem z baza danych zapisuje ją i nic jak chcem brać nową gre to nie mam tego co zrobiłem w edytorze. Proszę o pomoc.

#20 GeedieZ

GeedieZ
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 31 October 2009, 10:58

Zapisałeś plik ze zmianami przed wyjściem z edytora?