Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM 2010 - Talenty

• Please log in to reply
48 odpowiedzi w tym temacie

#41 Vami

Vami
  • Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Klub w FM:Hertha BSC / Anglia

Napisano 15 February 2010, 10:53

Imię i nazwisko: Vitalijs Barinovs
Narodowość: Łotysz
Pozycja: N Ś
Klub: Ventspils
Wartość: ekwiwalent za wyszkolenie, czasem się uda za darmo

Po kilku sezonach zawodnik idealny do gry na szpicy - lepszy od Michałuka i Soumaha - warto zainwestować w jego rozwój. W I lidze polskiej radzi sobie doskonale.

#42 Cendro

Cendro
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 15 February 2010, 16:56

Imię i nazwisko: Dominic Ackon
Narodowość: Ghana
Pozycja: BR
Klub: Hearts of Oak
Wartość: ok. 80 tys. funtów

Świetny bramkarz. Grając Legią nie mogłem się nadziwić, takie strzały bronił.
Atrybuty początkowe: http://yfrog.com/jtactonj
Po kilku sezonach jego atrybuty wzrosły do 17-19

#43 alexs56

alexs56
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 16 February 2010, 08:32

Imię i nazwisko:John Marsden
Narodowość:Anglik
Pozycja:Napastnik
Klub:Celtic Glasgow
Cena zakupu:Kupiłem go z 3 mln ale w pierwszym sezonie gry powinien przejść za mniejsze pieniądze.
Uzasadnienie:Młody,bramkostrzelny napastnik idealny na Ekstraklasę i na wiele innych lig o lepszym poziomie.U mnie w Wiśle grał w pierwszym składzie z Boguskim i z Brożkiem.Został najlepszym młodym graczem sezonu i był na 4 miejscu w rankingu strzelców polskiej ekstraklasy.Świetnie radzi sobie w LM.Strzelił kilka bramek w fazie grupowej i dzięki niemu awansowałem do półfinału pozbawiając Chelsea złudzeń u siebie wygrałem 3:0 i Marsden zdobył hat-tricka,a na wyjeździe strzelił jedną bramkę i wygrałem 1:0.Radze go kupić znalazłem go w młodej reprezentacji i nam w trzecim sezonie gry awansował do pierwszej reprezentacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Myślę że wam pomoże w grze. :)

#44 AdrianC

AdrianC
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Legia Warszawa

Napisano 20 February 2010, 19:03

KLUB: Legia Warszawa
WERSJA BAZY DANYCH: 10.2
USTAWIENIE BAZY DANYCH: Wszystkie Ligi wszystkich krajów grywalne+Niestandardowa baza danych-wszystko ustawione na maksimum.

OBROŃCA ŚRODKOWY

Imię i nazwisko: Juan Torres Ruiz
Pseudonim: Cala
Narodowość: Hiszpan
Pozycja: Obrońca (Środek)
Klub: Sevilla
Wartość: 2.750.000 zł
Cena zakupu: 0 zł
Uzasadnienie: Mając w Legii za Prezesa klubu Pana Leszka M. oraz za Dyrektora sportowego Pana Mirosława T. nie trudno się domyślić, że jak tylko nadarzy się okazja zarobić trochę grosza, to lekką ręką sprzedadzą Choto lub Astiza, albo co gorsza ich obu. Wiedząc, iż prędzej czy później to nastąpi, już przed rozpoczęciem pierwszego sezonu gry, skorzystałem z podpowiedzi jednego z moich współpracowników i ściągnąłem Cala'e z Sevilli do Legii za darmo. Transfer okazał się strzałem w 10. Wartość po zakupie podskoczyła do 5 mln zł, a po bramce w debiucie, w oficjalnym meczu do 5,5 mln zł. Choć ściągnąłem go z myślą o obronie, z powodzeniem występuje też na pozycji Defensywnego pomocnika.

OBROŃCA LEWY

Imię i nazwisko: Matej Rapnik
Narodowość: Słoweniec
Pozycja: Obrońca (Środek/Lewy)
Klub: Interblock
Wartość: 1.800.000 zł
Cena zakupu: 1.800.000 zł
Uzasadnienie: W związku z zawieszeniem Wawrzyniaka, wiekiem Kiełbowicza i nie najlepszej grze Komorowskiego, potrzebowałem lewego obrońcy. Rapnika ściągnąłem do Legii w FM 2009 i bez problemu, niemal od razu wygryzł ze składu Kiełbowicza i Komorowskiego. Niestety na samym początku sezony 2009/2010 nie chce przejść do Legii, ale jeśli uda się Legią dotrzeć do fazy grupowej Ligi Europejskiej to w zimowym okienku chętnie Legię zasili.

Imię i nazwisko: Jérémy Hélan
Narodowość: Francuz
Pozycja: Obrońca (Lewy)
Klub: Manchester City U-18
Wartość: 1.300.000 zł
Cena zakupu: 1.300.000 zł
Uzasadnienie: Ponieważ dwóch powyższych lewych obrońców nie mogłem ściągnąć do Legii już na początku gry, postanowiłem szukać dalej i... trafiłem do młodzieżowej drużyny Man City, gdzie znalazłem Jeremiego. Sprowadziłem go do Legii i niemal natychmiast przebił się do pierwszej jedenastki. Alternatywą dla Francuza może być Przemysław Wysocki z Legii U-21.

Użytkownik Fenomen edytował ten post 21 February 2010, 14:45
Lecjaks kosztuje więcej niż 1 mln euro :> / Fenomen

#45 barciol

barciol
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Śląsk Wrocław

Napisano 22 April 2010, 19:23

Imię i nazwisko: Wilmer Saldana
Narodowość: Kolumbia
Pozycja: Obrońca(Prawy)
Klub: Bez klubu
Wartość: -
Cena zakupu: -
Uzasadnienie: Świetny na polską ligę prawy obrońca. Zarabia mało (5000 EURO). Średnia ocen w lidze to 7.60 w 28 meczach. Po sezonie gry kosztuje 4 500 000 EURO.

#46 alexs56

alexs56
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 23 June 2010, 14:47

Imię i nazwisko:Kamil Biliński
Narodowość:POLSKA
Klub:WKS Śląsk Wrocław
Cena zakupu:120 tyś.Euro
Uzasadnienie:Bardzo młody,efektowny zawodnik.W pierwszym sezonie 28 meczów 7 bramek 12 asyst,2 sezon to pół roczne wypożyczenie do Górnika Zabrze i tam 11 meczy 8 bramek.Wypożyczyłem go ze względów kadrowych mam mnóstwo napastników młodych i dobrych.Bardzo polecam po pierwszym sezonie jest wart 1,5 mln Euro.

_________________________________________________________________________________________________________________

Imię i nazwisko:Michał Kucharczyk
Narodowość:POLSKA
Klub:Legia
Cena zakupu:75 tys euro
Uzasadnienie:Kolejny bardzo młody zawodnik.Bramkostrzelny szybki i zwinny.Polecam go u mnie w Wiśle w LM ma 8 bramek na 5 meczy.

_________________________________________________________________________________________________________________

#47 Miki088

Miki088
  • Użytkownik
  • 4 Postów:
  • Klub w FM:Lech Poznań

Napisano 29 June 2010, 08:26

Imię i nazwisko: Sergej Veremko
Narodowość: Białorusin
Pozycja: Bramkarz
Klub: Bate Borysów
Cena zakupu: 2.200.000 pln
Uzasadnienie: Bramkarz świetny na Polską Ligę, pierwszy bramkarz reprezentacji po połowie sezonu, grając Lechem miałem najmniej straconych bramek na półmetku bo tylko 5. Bramkarz godny podziwu!

#48 Elenter

Elenter
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 August 2010, 01:56

Imię i nazwisko: Anicet
Narodowość: Madagaskar
Pozycja: Napastnik
Klub: Aj Auxerre
Cena zakupu: >€1.000.000 ( Można pewnie go dostać nawet za mniej niż 1mln euro. Ja go kupiłem w 2011 roku, za 1.6mln wiec już trochę był dojrzały. Fotka z prawie końca sezonu 2011 poniżej)
Uzasadnienie: Zawodnik świetny na Polską ligę. Strzela dużo bramek, jest bardzo aktywny. Potrafi też bardzo dobrze dograć(z tego tak dużo asyst( Fota niżej)) jak i wywalczyć piłkę. BARDZO szybko się rozwija.

Screen: http://img834.images.../672/anicet.png

Imię i nazwisko: Wendel
Narodowość: Brazylia
Pozycja: Napastnik
Klub: Atletico Mineiro
Cena zakupu: €5mln w 2011
Uzasadnienie: Tak jak powyżej. Świetny zawodnik na Polską ligę. Na początku prezentował się lepiej niż Anicet, ale 2 kontuzje praktycznie go wyeliminowały na połowę sezonu łącznie.

Screen: http://img830.images...5674/wendel.png

#49 Czarny2324

Czarny2324
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 5 November 2011, 16:41

Wiem że to może nie najlepsze miejsce na pytania , ale jestem początkujący i potrzebuje kilku podpowiedzi od doświadczonych graczy .Mam problem z wyszukaniem talentów podanych w tym temacie ... Nie moge znaleśc co poniektórych nawet jeśli zaznaczam wszystkie ligi jako grywalne .Słyszałem coś o bombonierce do wyszukiwarki ale nie moge jej znaleść . I czy możecie mi podać dobrych piłkarzy bez kontraktu którzy zgodzą się na gre w najniższej lidze rozgryweg ligi Angielskiej ? Bardzo prosze o odpowiedz