Użytkownik M8_Pl dnia 19 October 2009, 20:20 napisał
A ja po 6 kolejkach sezonu w conference i 5 sparingach przed sezonem nie mam ŻADNEJ kontuzji, od początku miałem chyba ze 2 tylko. Nie rozumiem więc skąd te pogłoski o odnowieniu błędu
A grałeś kiedyś do 2579 roku w Premiership ? Niepotrzebna złośliwość... Uważasz, że możliwe jest drugie miejsce Evertonu w tym sezonie ? Ja uważam, że jest to absolutnie niemożliwe, tak jak 8 miejsce Chelsea lub 9 Liverpoolu...W jednej z gier Fulham wygrało Premier League w 2013, wygrywało też Portsmouth.....To również niemożliwe. Nie w tak krótkim okresie ! Twórcy gry mocno sobie pofolgowali. Trzeba wziąć pod uwagę wiele czynników, renomę klubów, czynniki ekonomiczne i nie robić idiotów z managerów teamów prowadzonych przez kompa, zarówno pod względem transferów jak i dobieranej taktyki. Zakładanie, że któraś z ekip wielkiej czwórki, czyli Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, mogłaby zająć 9 miejsce w Premiership w ciągu najbliższych 3 sezonów to kpina z graczy. Tak jak kpiną jest wygranie Serie A przez Palermo w najbliższych latach. Everton może mieć szansę na mistrzostwo Premiership, ale bez jaj nie w tym sezonie, ani w następnym i w następnym też nie...To raczej melodia przyszłości, dziś zdecydowanie bliżej do mistrzostwa mają Tottenham i Manchester City. Nie chodzi mi absolutnie o to, żeby przez 20 lat kariery w Anglii dzieliły i rządziły 4 ekipy - M.Utd., Chelsea, Liverpool i Arsenal, ale jak już ma wygrać Everton, to może warto byłoby dorobić do tego jakąś mniej lub bardziej sensowną historyjkę, typu miliarder pokroju Romka, kupa kasy na transfery, gdyż to, że Everton wygra ligę obecnym składem to delikatnie mówiąc żenuaaaa.
Zaś o tym, że w Hiszpanii o mistrzostwo La Liga w ciągu kolejnych 10 lat będą walczyć tylko Barca i Real, tego jestem pewien, W FM2009 potrafiło wygrać Atletico w 2011.....
Jeszcze raz więc, żebyśmy dobrze się zrozumieli. FM to bardzo dobra gra, ale może być znakomita, jeśli twórcy wyeliminują pewne ewidentne błędy. Everton może wygrać Premiership, tak jak Palermo Serie A, ale muszą być ku temu odpowiednie argumenty (choćby wspomniane przejęcie klubu przez miliardera, miliony na wzmocnienie zespołu, czy choćby nowe calciopoli...), ponieważ nie kupuję tego, że te ekipy jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki nagle łapią formę życia i leją wszystkich w lidze. Chciałbym odrobinę choć większego realizmu....
To jednak tylko gra, w końcu Bartosh wygrywa LM Polonią Bytom.....