Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Bugi w Football Managerze 2010

• Please log in to reply
918 odpowiedzi w tym temacie

#901 Adriankov

Adriankov
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 18 September 2010, 21:17

Mam problem. Gram z najnowszą aktualizacją składów. Otóż wypożyczyłem zawodnika, mam już sierpień, a on ciągle nie wraca z wypożyczenia. Gram w Polsce, był wypożyczony do Szkocji. Inni, którzy byli wypożyczeni np do Hiszpanii wrócili 30 czerwca. Ten, z którym mam problem niby nie jest uprawniony do gry w zespole, do którego jest wypożyczony, gdy klikam na jego profil, pisze, że jest z mojej drużyny, ale nie ma nawet wartości, jest na niebiesko jego nazwisko. Z kolei gdy wchodzę w historię, to jest herb drużyny, do której go wypożyczyłem :/

#902 pooh77

pooh77
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Teraz Legia

Napisano 19 September 2010, 15:06

Ten problem chyba znika po zainstalowaniu patch'a 10.0.3.

#903 Adriankov

Adriankov
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 21 September 2010, 16:33

Tak się składa, że mam patcha 10.0.3 i uaktualnienie wydane na początku wrześnie (te ze zmianami graczy, sztabów itd). Mam już końcówkę września, a zawodnik cały czas nie wraca. Gdy wchodzę w zakładkę kontrakt ma kontrakt taki jak wcześniej, ale nie pisze, czy z Legią czy z Hearts(inny zawodnicy na wypożyczeniu mają tak jakby dwa kontrakty, wiece o co chodzi). Jak wchodzę w Legię i na niego klikam, to w profilu ma mój klub, a jak w Hearts, to Hearts :/ Ktoś może mi pomóc ?

#904 jachoo147

jachoo147
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Widzew Łódź

Napisano 27 September 2010, 11:52

witam,
ja troche z innej beczki
otoz mam taki problem :-(
nie moge uruchomic FM`a

tzn. gralem, ale zawiesil sie komp i po resecie mam taki komunikat:

NOT WELL-FORMED (INVALID TOKEN) AT LINE 1 OR DEFAULT.XML

co mam z tym zrobic?????
prosze o pomoc..... ;-(

#905 szczudel

szczudel
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 October 2010, 19:36

Witajcie!
Mam problem mianowicie "Wystąpił problem z aplikacją fm.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." Co mam zrobić? Słyszałem, że mam usunąć filmiki rozpoczynające grę jak one się nazywają i gdzie się znajdują?

#906 icemanevo

icemanevo
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 3 October 2010, 20:53

Witam. Do tej pory gram od początku wydania FM'a 2010, a teraz, przy nówce dysku twardym, po zainstalowaniu mam taki jeden problem - gdy wyszukuję sztab szkoleniowy, przy przejrzeniu 2-3 członków, zawiesza mi się FM po kliknięciu na następnego i nic. I tak za każdym razem, nawet po reinstalacji. Ktoś może zna problem? Pozdrawiam.

#907 Kinas

Kinas
  • Przyjaciel CMF
  • 14 Postów:
  • Klub w FM:nie gram

Napisano 3 October 2010, 21:02

spróbuj wyłączyć pokazywanie twarzy newgenów

#908 xxdoniuxx

xxdoniuxx
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 11 November 2010, 22:21

Pracując jako manager w klubie nie mogę przyjąć oferty pracy w reprezentacji dla czego?

#909 luqas93

luqas93
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 November 2010, 17:54

Witam nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tutaj:) Dziś ostatni raz grałem około 13 potem wyłączyłem "trybem awaryjnym":P kompa ale wcześniej zapisałem grę gdy nie dawno wróciłem do domu i chciałem trochę pograć po próbie wczytania save wyskakuje mi napis "Gra nie została wczytana" gdy włam FM Genie Scout 10 gra już ładuję się normalnie... Czy w związku z tym jest jakiś sposób na odzyskanie save i kontynuowanie gry??

#910 MaKK

MaKK
  • Przyjaciel CMF
  • 3 Postów:
  • Klub w FM:Stranraer FC

Napisano 21 November 2010, 13:27

Wyświetl postUżytkownik luqas93 dnia 20 November 2010, 17:54 napisał

Witam nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tutaj:) Dziś ostatni raz grałem około 13 potem wyłączyłem "trybem awaryjnym":P kompa ale wcześniej zapisałem grę gdy nie dawno wróciłem do domu i chciałem trochę pograć po próbie wczytania save wyskakuje mi napis "Gra nie została wczytana" gdy włam FM Genie Scout 10 gra już ładuję się normalnie... Czy w związku z tym jest jakiś sposób na odzyskanie save i kontynuowanie gry??
nie ma. sejw zwalony

#911 Sadixable

Sadixable
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 23 December 2010, 23:41

Witajcie! Mam problem w FM2010. Wszystkim zapewne znany jest bug XML prasing error. Tak więc poradziłem sobie z nim, ale teraz mam problem ze wczytaniem save`a (ogólnie wszystkich saveów). Wczytywanie zacina się na ok.10-20%. Wiecie w czym problem i jak temu zaradzić??

#912 Bakerman

Bakerman
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 27 December 2010, 17:26

Witam.
Pojawił mi się dzisiaj jakiś nie znany mi problem. Wczoraj wszystko było dobrze, przy próbie włączenia gry pojawił się taki błąd: http://img832.images...orywarning.png/
Jeżeli chodzi o pamięć komputera to mam po 14 gb wolnego na dwóch partycjach. Pamięć RAM wyciągałem i przedmuchałem. Wczoraj jedynie wyłączyłem 2 pliki przy uruchamianiu się windowsa, który jeden był rthdvcpl.exe, a drugi od openoffica.
Przeinstalowałem 3 razy. Pamięć wirtualna ustawiona dobrze.
Proszę o pomoc przy rozwiązaniu problemu.

#913 Rafał Gulczyński

Rafał Gulczyński
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:ŁKS Łódź

Napisano 21 March 2011, 17:41

Nie jestem pewien, czy piszę w dobrym temacie, ale mam problem z reprezentacjami Holandii, Niemiec i Francji. Problem ten jest powszechnie znany (chodzi o piłkarzy reprezentacji Niemiec i zdjęcia zawodników Holandii i Francji), przeczytałem, co i w jakim pliku trzeba zmienić, zmieniłem to, jednak nic to nie dało. Nie wiem, czy ma to coś wspólnego z wersją gry? Gram na patchu 10.3. Pozmieniałem wartości z "1" na "0"0 w pliku 'fake', jednak nie zmieniło to nic w grze.

#914 Vetr

Vetr
  • Użytkownik
  • 147 Postów:
  • Klub w FM:KuPS Kuopio

Napisano 21 March 2011, 18:47

Bo zwykle trzeba czekać do powołań. Odczekałeś nieco?

#915 Rafał Gulczyński

Rafał Gulczyński
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:ŁKS Łódź

Napisano 21 March 2011, 21:59

Jeszcze nie, ale przy rozpoczęciu nowej gry i tak jest "szary" skład u Niemców, zresztą Holandia cały czas nie ma swojego loga.

#916 Wicher83

Wicher83
  • Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Klub w FM:FC United of Manchester

Napisano 28 March 2011, 18:43

Mam takie:
Wczoraj normalnie grałem w fm10 na laptopie i wszystko działało. Po jakimś czasie, gdy znów urochimiłem laptopa i znów chciałem włączyć fma, wyskoczył taki komunikat:
XML parsing error!
i komunikat: not well-formed (invalid token) at line 1 of default.xml
Przeinstalowywałem grę, próbowałem nainstalować na starą i cały czas to samo. Gra nie chce się uruchomić.
Żeby nie było niedomówień mam oryginał i przez ponad rok nie miałem z nim żadnych problemów.

#917 chudy-Maximum

chudy-Maximum
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 26 April 2011, 15:55

Mam problem z grafika w meczu 3D. http://img695.images...us/i/fm10i.png/  tak jak widać na załączonym obrazie. Mam bardzo dobry komputer. Gram w tego FM'a długo. Dzisiaj jednak coś mi się zepsuło i musiałem instalować od początku. Wszystko działa bez żadnych problemów tylko w meczu 3D piłkarze wyglądają tak jak wyglądają. Po deinstalacji i ponownej instalacji nie usuwałem folderu C:\Documents and Settings\admin\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010 Są w nim wszystkie kity fejsy i inne pierdoły jakie były zanim odinstalowałem i zainstalowałem ponownie. Jako, ze jest to folder domyśny to gdy 1 raz uruchomiłem gre po ponownej instalacji zrobilem buforowanie skórki itd. Nie wiem czy to jest wina tego czy czegoś innego. Co powinienem w takiej sytuacji zrobić aby naprawić mój problem.

#918 howie

howie
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 12 July 2011, 14:56

Witam,

mam pewien problem z kontuzją w fm 2010. Nie wiem czy to bug. Dzieje się to pierwszy raz, a nadmienić trzeba, iż mam rok 2045. Piłkarze kontuzjowani cały czas czekają na leczenie, a lekarz nic nie podaje. Mijają 2 tygodnie, a oni czekają. Czy wie ktoś, o co chodzi?

#919 Robinho_gi

Robinho_gi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Real Madryt, Lille OSC, PSG

Napisano 28 August 2011, 13:26

Mam problem a mianowicie moje drużyny zaczynają przegrywać mecz za meczem a wcześniej nie przegrywały. Sprawdzam różne zapisane moje gry i każda drużyna tak ma nie ważne czy reprezentacja czy nie;/ czy to bug czy moze patch bo nie wiem czy mam 10.3 czy 10.1 a nie wiem jak to sprawdzić;/ proszę o pomoc jestem nowym graczem dlatego takie pytania;/