Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Fristajlowy kącik dyskusyjny [FM 2010]

• Please log in to reply
4081 odpowiedzi w tym temacie

#41 zovalik

zovalik
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Manchester United

Napisano 22 October 2009, 13:00

Otóż to. Chodzi o te licencje. Ja również chciałbym wiedzieć czy będzie to tak samo jak w przypadku FM 09.

#42 sefko1

sefko1
  • Użytkownik
  • 16 Postów:
  • Klub w FM:[FM10]Leeds

Napisano 22 October 2009, 13:06

Wyświetl postUżytkownik zovalik dnia 22 October 2009, 13:00 napisał

Otóż to. Chodzi o te licencje. Ja również chciałbym wiedzieć czy będzie to tak samo jak w przypadku FM 09.

Wg mnie jeśli mamy instalacje z płyty (uruchamianie tez potrzebuje płyty - instalacja off-line) to licencja będzie jednostanowiskowa. Nie da się grać równocześnie na dwóch kompach jeśli masz jedną płytę.

http://www.cmrev.com...we-filmiki.html

#43 Dudek

Dudek
  • ModTeam
  • 2 Postów:
  • Klub w FM:Sunderland (FM11)

Napisano 22 October 2009, 15:23

Wyświetl postUżytkownik sefko1 dnia 22 October 2009, 13:06 napisał

Wyświetl postUżytkownik zovalik dnia 22 October 2009, 13:00 napisał

Wg mnie jeśli mamy instalacje z płyty (uruchamianie tez potrzebuje płyty - instalacja off-line) to licencja będzie jednostanowiskowa. Nie da się grać równocześnie na dwóch kompach jeśli masz jedną płytę.

http://www.cmrev.com...we-filmiki.html
Ale razem z płytą dostajesz kod, który możesz wykorzystać na 5 różnych komputerach. Przynajmniej tak było rok temu. A uruchamianie nie wymaga płyty, więc możesz grać na kilku komputerach jednocześnie w FMa ;)

#44 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 22 October 2009, 15:25

Nie krzyczcie jeśli pytanie gdzieś było ale się gubię. Jeśli będę miał jedną płytę DVD to czy mając dostęp do Internetu mogę ją zainstalować w ten sposób żeby nie wymagała płyty w napędzie?

#45 Dudek

Dudek
  • ModTeam
  • 2 Postów:
  • Klub w FM:Sunderland (FM11)

Napisano 22 October 2009, 15:31

Jasne. Ja tak zainstalowałem, tzn. nie instalowałem przez STEAM tylko wybrałem drugą opcję. Wpisałem kod, aktywowało mi grę przez internet i mogę grać bez płyty w napędzie*

Cały czas opieram się na doświadczeniach z 09.

#46 bart89

bart89
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 22 October 2009, 16:18

A FM2010 trzeba będzie mieć płytę w napędzie
http://community.sig...323&postcount=2

Cytat

The first is a DVD based copy protection system that requires you to have the DVD in the drive at all times whilst playing.

#47 procop

procop
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:AC Milan

Napisano 22 October 2009, 16:30

No to chłopaki się nie popisali. Gram w FM-a w kilku miejscach i chyba pozostanie mi tylko opcja STEAM, której chciałem bardzo uniknąć :/

#48 Spoxik

Spoxik
  • PL Update
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:GKS Katowice

Napisano 22 October 2009, 16:38

No i szkoda samej płyty...

#49 sefko1

sefko1
  • Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 22 October 2009, 16:38

Wyświetl postUżytkownik Dudek dnia 22 October 2009, 15:23 napisał

Ale razem z płytą dostajesz kod, który możesz wykorzystać na 5 różnych komputerach. Przynajmniej tak było rok temu. A uruchamianie nie wymaga płyty, więc możesz grać na kilku komputerach jednocześnie w FMa ;)

W tym roku instalacja jest off-line, więc musisz mieć płyte w napedzie. Inaczej nie mieli by jak kontrolować liczby kopii.
Podejrzewam, że zbyt wiele osób kupowało gre w kilka osób, i w tym roku próbuja tego uniknąć.

Wyświetl postUżytkownik Spoxik dnia 22 October 2009, 16:38 napisał

No i szkoda samej płyty...

Na którą CDP daję Ci dożywotnią gwarancję. Więc luzik.

#50 Zimny

Zimny
  • Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 22 October 2009, 17:27

na allegro tez mozna znalezc nowego FMa za troche mniejsza kase niz 129 zl, np. po 107 zl :)

#51 GR0s

GR0s
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 22 October 2009, 18:31

W tym roku są trzy możliwości używania FM'a:

1. Kupujesz grę przez Steam i grasz bez płyty.
2. Kupujesz grę na DVD i grasz z płytą w napędzie.
3. Kupujesz DVD, rejestrujesz na Steam i grasz bez płyty w napędzie.

Tak więc dla każdego coś miłego.

#52 owca

owca
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 23 October 2009, 13:48

Ma ktoś plany zrobienia patcha do FM 2010 czy raczej bazę danych w edytorze aby znajdowała się w niej również 3 czy 4 liga polska?

#53 Doki

Doki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Man City (FM 2012)

Napisano 23 October 2009, 15:07

żeby zrobić 3 ligę należy najpierw zrobić 2... biorąc pod uwagę to, że przed premierą gra może wycieknąć na torrenty, to w dniu premiery prawdopodobnie już ktoś udostępni nasze niższe ligi

#54 Gietz

Gietz
  • PL Update
  • 0 Postów:

Napisano 23 October 2009, 15:52

Z treści newsów wynikało że wybrani testerzy mieli przygotować niższe ligi (w Polsce nową II) w okolicach dnia premiery.

#55 sefko1

sefko1
  • Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 23 October 2009, 15:53

Wyświetl postUżytkownik Doki dnia 23 October 2009, 15:07 napisał

żeby zrobić 3 ligę należy najpierw zrobić 2... biorąc pod uwagę to, że przed premierą gra może wycieknąć na torrenty, to w dniu premiery prawdopodobnie już ktoś udostępni nasze niższe ligi

A ja w to szczerze wątpie. O ile opracowanie 18 drużyn II ligi jeszcze jest możliwe, to III liga to już grubo ponad 100 zespołów. Kto to zrobi w parę dni. Chyba, że masz na mysli, tylko i wyłącznie, stworzenie rozgrywek bez zagłębiania się w baze danych. To podejrzewam nie zajmie więcej niz godzinkę.

#56 Doki

Doki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Man City (FM 2012)

Napisano 23 October 2009, 15:57

nie chce mi się teraz uruchamiać FMa i liczyć, czy jest ta stówka, ale jakby nie było to na swoje potrzeby mogę zrobić coś na wzór starej III ligi (4 x 16 zespołów) - lepszy rydz niż nic ;)

#57 sefko1

sefko1
  • Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 23 October 2009, 16:05

Dokładnie to jest 8 grup po 16 zespołów (nie wiem czy w każdej grupie tyle jest obecnie) co daję 128 klubów. Oczywiście zawsze można upraszczać. Zostawić samych szaraków, ograniczyć liczbę klubów, ale poderzewam, że w końcu ktoś zdecyduję się zrobic to kompletnie. I trochę to potrwa.

#58 mazur13

mazur13
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Motor Lublin

Napisano 23 October 2009, 21:06

Jeśli ktoś będzie zbierał chętnych do takiego projektu to właściwie mogę podrzucić Narew Ostrołęka z aktualnym składem,stadionem + grafiką (herb,koszulki,backgroundy,twarze) - kwestia uzgodnienia CA i PA dla piłkarzy (pewnie ktoś narzuci odgórnie dla całej ligi) - po ukazaniu się gry to pół godziny pracy w edytorze z przeniesieniem tego z mojej wyedytowanej bazy danych z fm 2009 ;)

#59 M8_Pl

M8_Pl
  • Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Klub w FM:Thurrock - Conference south

Napisano 23 October 2009, 22:08

Rozgrywam sobie kolejne pół sezonu, niestety tym razem rzucił mi się w oczy natłok strzałów z dystansu. W kolejnym meczu z rzędu tracę bramkę z 25-30 metrów, która leci balonem i wpada za kołnierz mojemu bramkarzowi. Problem w tym, że gram w conference south więc nie chce mi się wierzyć, że tam aż tylu specjalistów od takich strzałów jest ;)

#60 marlox

marlox
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Morski Klub Sportowy

Napisano 23 October 2009, 22:18

Wyświetl postUżytkownik M8_Pl dnia 23 October 2009, 22:08 napisał

Rozgrywam sobie kolejne pół sezonu, niestety tym razem rzucił mi się w oczy natłok strzałów z dystansu. W kolejnym meczu z rzędu tracę bramkę z 25-30 metrów, która leci balonem i wpada za kołnierz mojemu bramkarzowi. Problem w tym, że gram w conference south więc nie chce mi się wierzyć, że tam aż tylu specjalistów od takich strzałów jest ;)
a może tam tylu fajnych bramkarzy z których angielska liga "słynie"