Ja mam nadzieje co do jednego w silniku i animacji :
Atak lewa / prawą stroną. OP Prawy / Lewy, wszystko jedno o wartości dośrodkowań powyżej 17 do 19. Ile razy piekny David B. będąc na szczycie trafiał w obrońcę? To jest chyba najbardziej irytująca część animacji. Jestem w stanie nawet przełknąć te nieszczęsne poprzeczki

Te dwa błędy powinni poprawić. Ogólnie FM2009 pomimo że wymagał jako takiego ogarnięcia taktyczne, spójnej wizji składu do taktyki - co powodowało znaczne podniesienie trudności - był o wiele lepszy od FM 2008 który był na prawdę fatalny - nie chce mi się nawet argumentować. Myślę że osoby druga ogarnięte oraz wspomniajace FM 2006 / 2007 wiedzą o co chodzi
Jeszcze jedno, grając Wolfvs wprowadziłem ich do Premire League, gdzie zakupiłem Croucha - śmieszne czasem było to że gościu z 5 metrów nie trafiał piłką głową do bramki.
Druga sprawa to - że nie zawsze znajdujesz odzwierciedlenie w tym co zrobiłeś z taktyką a tym co widzisz na boisku... Tzn czasem zdarzały mi się mecze że super nagle dramat potem super - właściwie mogę powiedzieć że po 2 miesiącach grania mogę powiedzieć jak zrobić taktykę aby odzwierciedlała to co chcę grać. Wciąż mam problem ze skrzydłami przeciwnika ale to inna sprawa. Mam więc nadzieję, że w FM 2010 w silniku 3d i nie tylko będzie jednoznacznie stwierdzone co i jak grać i co jak ma się do tego co chcę grać.
Trochę śmieszne jest to że gościowi przesuniesz SUWAK ( Ku*** suwak w futoblu. Wchodzi trener do szatni i mówi : Ty grasz dzisaj na 80% dośworkowań i 40 % kreatywności

)
Myśle że kreator taktyki to dobry pomysł nie mówiąc o krzyczeniu - teraz po strzeleniu 2 bramek ( a po latach trenowania słabych zespołów upatrzyli sobie mnie na następce Fergusona który już na treningi przyjeżdżał na wózku z kroplówką) - szybko atakujemy 2 brami i co robi komputer ? odrabia te 2 bramki bo nagle moi BEZ ZMIANY taktyki zapomnieli jak sie gra. Wiec musze zmienic na defensywna albo spokojna - teraz musze przesuwać kazemu jakiś SUWAK zamiast tak jak w piłce wykrzyczeć to do gości co grają. Graj wolniej - dokładniej. Boje się jak to będzie w 3d wyglądał.
P.S. Skoro teraz zatrudnili kogos do 3d to kto robił to wcześniej ?

jakiś student?