Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Fristajlowy kącik dyskusyjny [FM 2009]

• Please log in to reply
1913 odpowiedzi w tym temacie

#41 lukas94

lukas94
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Wisła Kraków

Napisano 23 January 2009, 12:01

Witam, mam pytanie gdy dostałem budżet transferowy na sezon 13 mln. Ł a stan konta w klubie wynosi 6 mln. Ł to czy moge wydac to 13 mln czy bede mial stan oknta na minusie?

#42 Stomil Olsztyn

Stomil Olsztyn
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 23 January 2009, 12:52

Wyświetl postUżytkownik lukas94 dnia 2009-01-23, 12:01 napisał

Witam, mam pytanie gdy dostałem budżet transferowy na sezon 13 mln. Ł a stan konta w klubie wynosi 6 mln. Ł to czy moge wydac to 13 mln czy bede mial stan oknta na minusie?

Oczywiscie mozesz wydac cala kase na transfery, ale budzet klubu bedzie w tym przypadku na minusie

#43 FreakaZ

FreakaZ
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 23 January 2009, 16:51

mam pytanko. próbuje ściągnąć FMRTE, ściągałem już kilka różnych wersji i za każdym razem mam ten sam problem :/ próbuje otworzyć instalke i wyskakuje komunikat "Program FMRTE przestał działać". Czy to ma coś wspólnego z tym, że mam Viste?

#44 Korzon3k

Korzon3k
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:FC Volendam

Napisano 24 January 2009, 14:43

Kto u Was zostaje królem strzelców ? Piszcie tak: liga i strzelca wraz z ilością bramek.

#45 Kowalinho

Kowalinho
  • Użytkownik
  • 61 Postów:
  • Klub w FM:Cracovia Kraków

Napisano 24 January 2009, 16:35

po jakim czasie obcokrajowiec może zostać powołany do repry polskiej (mam połowe 3 sezonu) ???

#46 Stomil Olsztyn

Stomil Olsztyn
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 24 January 2009, 16:55

Wyświetl postUżytkownik kowalinho dnia 2009-01-24, 16:35 napisał

po jakim czasie obcokrajowiec może zostać powołany do repry polskiej (mam połowe 3 sezonu) ???

Musi dostac polskie obywatelstwo.
W informacjach osobistych zawodnika mozesz sprawdzic ile jeszcze mu zostalo dni.

#47 Kowalinho

Kowalinho
  • Użytkownik
  • 61 Postów:

Napisano 24 January 2009, 16:59

chodzi mi oto kiedy moze byc powolany gdy ma to obywatelstwo !

#48 Stomil Olsztyn

Stomil Olsztyn
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 24 January 2009, 17:07

Wyświetl postUżytkownik kowalinho dnia 2009-01-24, 16:59 napisał

chodzi mi oto kiedy moze byc powolany gdy ma to obywatelstwo !

To juz zalezy od selekcjonera  :doh!:

#49 Kowalinho

Kowalinho
  • Użytkownik
  • 61 Postów:

Napisano 24 January 2009, 17:13

nawet jak ja próbuje to chodząc po polskich "obcokrajowcach" nie pisze w nich o połowaniu do jakiejkolwiek kadry :(

#50 bOozz

bOozz
  • Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 25 January 2009, 12:44

Hmmm, Panowie potrzebuję język hiszpański do FMa 2009 :D zabiłem Was co? Jakieś pomysły skąd mam to sobie "wytrzasnąć"? Ach, idiotyzm powołań do kadry który mnie tak męczył znika w najwyższej klasie rozgrywkowej. Wynika z tego że  organizator rozgrywek/związek piłki nożnej ma w "pupie" zespoły z niższych lig.

#51 Axa

Axa
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Lechia Gdańsk

Napisano 25 January 2009, 13:02

Wyświetl postUżytkownik kowalinho dnia 2009-01-24, 18:13 napisał

nawet jak ja próbuje to chodząc po polskich "obcokrajowcach" nie pisze w nich o połowaniu do jakiejkolwiek kadry :(

1. Jeśli piłkarz ma zaznaczaną deklaracja dla danej reprezentacji to go za nic nie powołasz np. do patcha 9.1.0 Tyrała miał Niemcy a teraz ma Polskę.
2. Sprawdź czy piłkarz jest uprawniony do gry. Jeśli piłkarz zagrał w U21 swojego ojczystego kraju a potem dostanie paszport drugiego to mimo że w newsie pojawi się info typu: "xxx przyjął polskie obywatelstwo bo sądzi że jest wystarczającą dobry aby grać dla xxx reprezentacji" to nie będzie uprawiony i nie powołasz go.
3. Czasami piłkarz się waha i ma albo jak jest młody (np. w przypadku newgenów w Niemczech jak mają drugie obywatelstwo) to ma zadowoleniu reprezentacji (czy jak to ma) napisane ma, że na tym etapie kariery chciałby grać w rep. Niemiec. Taki piłkarz może zmienić zdanie, jeśli widzę w nim potencjał to go każe trenerowi go obserwować i po jakimś czasie zmienia zdanie (nie wszyscy oczywiście)

#52 kemsi

kemsi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 25 January 2009, 16:16

Ma taki problem. Gram w FMa 2009 na patchu 9.2.0(na 9.1.0 był taki sam problem) np. Manchesterem United, ale dziwi mnie sprawa budżetu, bo wynosi on zaledwie 12mln Ł, ogólnie w większości klubów mam taki mały budżet, a co ciekawe kumpel mówił, że jak grał Arsenalem Londyn to miał około 70mln. Czy tylko u mnie tak jest?

#53 BartuS

BartuS
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 25 January 2009, 16:42

Jaka dales reputacje managera?

#54 kondzik123

kondzik123
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:BUGSAS Spor

Napisano 25 January 2009, 19:52

Poleciłby mi ktoś jakiś klub? Tylko, żeby miał rezerwy w lidze rezerw albo niższych ligach.

#55 bofff

bofff
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 26 January 2009, 09:55

witam, krótkie pytanie o pomoc.
Gdzie ustawia się sparingi (sparing partnerow) miedzy rundami? Mam pytac kluby czy zechcialyby ze mna zagrac?

#56 Abees

Abees
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Odra Wodzisław Śląski

Napisano 26 January 2009, 14:00

Robi się to tak samo, jak sparingi przedsezonowe.

#57 bofff

bofff
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 26 January 2009, 14:43

a przedsezonowe, namolnie spytam?

Dziękuję za pomoc

#58 Eddie_

Eddie_
  • Użytkownik
  • 5 Postów:
  • Klub w FM:Leeds/Newcastle/Port Vale

Napisano 26 January 2009, 14:47

W terminarzu klikasz zaplanuj sparing, wybierasz rywala i datę, zatwierdzasz i gotowe. Co w tym skomplikowanego (pytanie retoryczne)?

#59 salomon_wm

salomon_wm
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Widzew

Napisano 26 January 2009, 20:27

Mam pytanie, czy w też tak macie, że hiszpańskie kluby nie podpisują zawodowych kontraktów ze swoimi najbardziej utalentowanymi juniorami np. Bojan, Gai Assulin, Alipio, De Gea itp. i trafiają oni na free transfer. Gram na patchu 9.0.2. Nie wiem czy to jest jednorazowa sytuacja, czy nowy błąd gry.

#60 Vodzu

Vodzu
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Vauxhall Motors

Napisano 26 January 2009, 20:54

Bojan prawie zawsze odchodzi, reszta nie wiem.