Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Rzeczy dziwne i niesamowite

• Please log in to reply
290 odpowiedzi w tym temacie

#21 GeedieZ

GeedieZ
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 30 November 2008, 13:50

Takim, że nimi grałeś, co w tym niezwykłego?

#22 Henkooo

Henkooo
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Palmeiras

Napisano 30 November 2008, 14:06

nie tylko ze to jest Lech... a nie jakas potega...

#23 BartuS

BartuS
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 30 November 2008, 14:08

Jeszcze pewnie grasz na małej bazie danych i tylko Polska liga?

#24 Josef

Josef
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Eastleigh F.C.

Napisano 30 November 2008, 19:54

Po 15 kolejkach w 1. lidze mój zawodnik ma 6 asyst (najwięcej w lidze). Niby nic dziwnego, gdyby nie to, że jest on bramkarzem.

#25 Pitto

Pitto
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Różnie [FM 2012]

Napisano 30 November 2008, 20:24

Wyświetl postUżytkownik Josef dnia 2008-11-30, 19:54 napisał

Po 15 kolejkach w 1. lidze mój zawodnik ma 6 asyst (najwięcej w lidze). Niby nic dziwnego, gdyby nie to, że jest on bramkarzem.

W tej wersji występuje bug czy jak to nazwać, że bramkarz często swymi dalekimi zagraniami posyła piłkę pod nogi napastnika. Gdyby napastnicy mieli zawsze 100% skuteczność, to GK byliby najlepszymi asystentami :)

#26 Zikerek

Zikerek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 December 2008, 15:39

Hmm, ktos jeszcze spotkal sie z tego typu wynikami polskich klubow?;P

http://img384.images...mistrzw2vy2.png

Niestety Wisla przegrala 0:1 u siebie i 1:2 po dogrywce ;P wiec z LM odpadla :D ale powalczyc z Fiorentina jak rowny z rownym :D Oczywiscie to nie jest odosobniony przypadek, P. UEFA tez Wisla traktuje powaznie:

http://img384.images...charuefaqp2.jpg

Jesli ktos mialby jeszcze watpliwosci, ja gram Arsenalem tak wiec nie prowadze Wisly, takze nie majstrowalem zupelnie nic przy bazie danych, a sklad Wisly przedstawia sie nastepujaco:

http://img395.images...krakwssabe7.jpg

#27 shqvarny

shqvarny

Ciechan

• Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 December 2008, 22:07

idealny przypadek do tego tematu:
1) mecz w Pucharze UEFA z Schalke (prowadzę PSG, nie wiem czemu, tak mi wylosowało). pierwsze, wyrównane spotkanie wygrałem u siebie 1:0
2) trwa drugi mecz na Arena auf Schalke, Veltins Arena czy jaktam to zwał. Mulumbu strzela bramkę na 1:0, jestem już niemal pewny awansu, ale Kuranyi kilka minut później doprowadza do wyrównania.
3) 45 minuta spotkania - Mulumbu dostaje czerwoną kartkę (druga żółta, niepotrzebny faul na połowie Schalke), muszę całą drugą połowę grać w 10-tkę i liczyć na to, że nie wpakują mi 2 bramek.
4) uff. udało się. 9 stuprocentowych sytuacji dla Schalke (u mnie 0), Landreau dokonywał cudów, 2 poprzeczki i 1 słupek.

kto zostaje graczem spotkania? Mulumbu :D strzelił bramkę, sprokurował gol rywali, zakończył mecz w pierwszej połowie po otrzymaniu czerwa - nota 7.5, gracz meczu. FM interwencje Landreau wyceniła na 7.2
czerwo i gracz meczu, zdecydowanie pasuje do tego topicu. też mieliście podobne przygody?

#28 rupale

rupale
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:BVB

Napisano 2 December 2008, 13:51

Super transfer Barcelony :)
http://img230.images...70103139ev1.jpg

A tu chyba raczej bug, bo innym wyświetla się chociaż cień a temu nic :/
http://img230.images...39165210zp5.jpg

#29 shqvarny

shqvarny

Ciechan

• Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 2 December 2008, 15:03

sprawdź facepacki, pewnie błąd z wczytywaniem.

#30 rupale

rupale
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:BVB

Napisano 2 December 2008, 15:11

Wyświetl postUżytkownik shqvarny dnia 2008-12-02, 15:03 napisał

sprawdź facepacki, pewnie błąd z wczytywaniem.
No właśnie nie mam żadnych facepacków wgranych oprócz tych co były dostępne od początku w grze. Przed chwilą znalazłem kolejnego zawodnika z takim przypadkiem jak wyżej pokazywałem.

#31 golex

golex
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 2 December 2008, 18:07

Ja też zauważyłem wielu zawodników bez cienia i odziwo wszyscy są z Włoch.

#32 pavlos89

pavlos89
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Wisła Kraków

Napisano 3 December 2008, 11:09

Wyświetl postUżytkownik rupale dnia 2008-12-02, 13:51 napisał

Jak grałem wcześniej Wisłą to też widziałem, że Turiną interesowała się Barcelona, a moim Ilie Cebanu (kontrakt się kończy po 1 sezonie) interesowała sie Valencia co mnie bardzo zdziwiło, Pawełkiem zresztą też sie wielkie kluby interesowały, ale jak przyszło co do czego to nikt niechciał ich kupić ;)

Wyświetl postUżytkownik rupale dnia 2008-12-02, 13:51 napisał

A tu chyba raczej bug, bo innym wyświetla się chociaż cień a temu nic :/
http://img230.images...39165210zp5.jpg
Tez tak mam w lidze włoskiej, pomimo tego że mam nawet facepacka wgranego.

Na dowód moich powyższych słow na temat Ilie Cebanu dodaje screena ;) fakt ze teraz prowadze Motor Lublin ale jak grałem Wisłą to podobnie było.

http://i33.tinypic.com/2qw0y1e.jpg

Dziwna sprawa ze bramkarz nie mieszczacy sie nawet na lawce Wisły wzbudza zainteresowanie Valenci i Interu ;)

#33 gdsmk

gdsmk
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 3 December 2008, 19:57

Grając słoweńskim Celje, nagle w połowie sezonu zauważyłem, że moim rezerwowym, 34 letnim bośniackim bramkarzem interesują się RC Lens i Hamburger, opcja transferu. Coś tutaj jest chyba nie tak, skoro wcześniej sprzedałem dużo lepszego młodego Seligę za 500 tys € do LASK Linz (był to jedyny klub który się nim interesował, a oferta została zaakceptowana przez zarząd, bez mojej zgody). A pół miliona € dla klubu ze Słowenii to suma astronomiczna, więc jeśli szukali bramkarza, mogli go mieć wtedy i to też za niewielką kasę.

#34 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 3 December 2008, 20:07

Bramkarze w FM 2009 zdają się być nienaturalnie rozchwytywani.

#35 pavlos89

pavlos89
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Wisła Kraków

Napisano 3 December 2008, 20:17

Wyświetl postUżytkownik Profesor dnia 2008-12-03, 20:07 napisał

Niestety masz racje Profesor, tu kolejny przykład, ze cos z transferami bramkarzy jest nie tak http://i34.tinypic.com/x578xz.jpg bo Cabaj nie bardzo pasuje do Lazio

#36 alex_pato

alex_pato
  • Zbanowany
  • 0 Postów:

Napisano 3 December 2008, 20:21

Gram Koroną Kielce już 3 sezon. Szczęśliwie awansowałem do Ekstraklasy, lecz gdy w lecie gdy zobaczyłem moje pierwsze mecze, załamałem się... Kolejno wyjazd z Wisłą, u siebie z Legią i wyjazd z Polonią. O dziwo zdobyłem w tych meczach 6pkt. dwa pierwsze wygrywając. Widocznie nie był to przypadek... bo ligę jakimś cudem wygrałem. Zajmując 1 miejsce należał mi sie awans do pierwszej rundy kwalifikacyjnej Europejskiego Pucharu Mistrzów, więc niecierpliwie czekałem na pierwszy mecz. Czekając i czekając bardzo sie zaskoczyłem kiedy w pierwszej rundzie zobaczyłem Wisłę Kraków (w moim 2 sezonie - pierwszym w Ekstraklasie - zajęłą coś około 7 miejsca). Wisła wygrywała ligę w sezonach 2008 i 2009 i grała w eliminacjach do LM, ja natomiast wygrałem w 2010, a w eliminacjach dalej gra Wisła... Nie mam screenów, chciałem tylko spytać czy ktoś z Was miał podobno sytuacje.

#37 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 3 December 2008, 20:22

Wyświetl postUżytkownik pavlos89 dnia 2008-12-03, 20:17 napisał

Niestety masz racje Profesor, tu kolejny przykład, ze cos z transferami bramkarzy jest nie tak http://i34.tinypic.com/x578xz.jpg bo Cabaj nie bardzo pasuje do Lazio

:rotfl: :lmao:

No to się trochę uspokoiłem, że to nie przeze mnie Kotorowski taki rozchwytywany jest.

#38 GeedieZ

GeedieZ
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 3 December 2008, 21:16

Cytat

Nie mam screenów, chciałem tylko spytać czy ktoś z Was miał podobno sytuacje.
Sugeruję zajrzeć w temat o najczęściej zadawanych pytaniach.
I o bugach.
I temat fristajlowy.

I pewnie jeszcze kilka innych.

#39 p.obrocki

p.obrocki
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:[Koszarawa Żywiec] Feyenoord

Napisano 3 December 2008, 23:33

Ja bym raczej zauważył, że Polscy bramkarze są tak rozchwytywani. Wynika to z tego, że chyba za mocno sobie researcherzy wzięli do serca słowa o "polskiej szkole bramkarskiej" i nasi ligowcy wydają się nie co za bardzo przypakowani, głównie w tych kluczowych dla bramkarzy atrybutach. W Holandii chyba tylko AZ, Ajax i Feyenoord mają lepszych bramkarzy od naszych Pawełków, Cabajów, Kotorów czy nawet Much, bądź Turiny... tak z ciekawości szukając bramkarza przeglądałem też składy reprezentacji i bramkarze większości krajów nie są lepsi od naszych ligowców...

#40 Profesor

Profesor
  • Użytkownik
  • 1210 Postów:

Napisano 3 December 2008, 23:36

A wiesz, że Turinę robił grecki researcher? :>