Proszę o ścisłe trzymanie się tematu.
[FM 2008] Stale fragmenty gry
Rozpoczęty przez Dix__, 9 Feb 08, 10:25
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 9 February 2008, 10:25
Napisano 9 February 2008, 10:50
Ja zacznę. Mam bardzo skuteczne rzuty rożne i co za tym idzie również pośrednie rzuty wolne (przy których jest podobne ustawienie zawodników). Dzięki wskazówkom romsona89 i moim modyfikacjom patent na rożne jest następujący:
Gramy w pole bramkowe dlatego w poleceniach drużynowych zaznaczamy to przy rozegraniu rożnych.
Następnie ustawienie zawodników:
Prawy Obrońca - nabieg na krótki słupek (u mnie on gra bardzo dobrze głową i jest szybki - M.Richards ale i Seitaridis daje radę)
Lewy Obrońca - tył
Środkowy Obrońca - przy bramkarzu (najlepszy główkujący w drużynie, silny, skoczny)
Środkowy Obrońca- nabieg na długi słupek (do niego czasami też idzie piłka to coś strzeli ale ogólnie to ma on wyciągać z pola bramkowego obrońcę)
Środkowy Pomocnik - tył
Prawy Skrzydłowy - na rozgeranie
Lewy Skrzydłowy - za polem karnym
Ofensywny Pomocnik - tył
Ofensywny Pomocnik - wykonawca rożnych
Napastnik - wychodź z głębi pola (rzadko coś strzela, ma on tylko odciągać uwagę)
Mając 3 graczy z tyłu prawie do minimum ogranicza się kontrataki po stracie rożnego.
obrońca przy bramkarzu
bramki obrońców
rożne w lidze
pośrednie rzuty wolne w lidze
rzuty rożne w pucharze Króla
pośrednie rzuty wolne w pucharze Króla
rzuty rożne w LM
Wykonawcą przeważnie jest R. van der Vaart
Za to w Kamerunie nie mam takiego dobrego wykonawcy ale coś tam zawsze się strzeli.
bramki obrońców w Kamerunie
Gramy w pole bramkowe dlatego w poleceniach drużynowych zaznaczamy to przy rozegraniu rożnych.
Następnie ustawienie zawodników:
Prawy Obrońca - nabieg na krótki słupek (u mnie on gra bardzo dobrze głową i jest szybki - M.Richards ale i Seitaridis daje radę)
Lewy Obrońca - tył
Środkowy Obrońca - przy bramkarzu (najlepszy główkujący w drużynie, silny, skoczny)
Środkowy Obrońca- nabieg na długi słupek (do niego czasami też idzie piłka to coś strzeli ale ogólnie to ma on wyciągać z pola bramkowego obrońcę)
Środkowy Pomocnik - tył
Prawy Skrzydłowy - na rozgeranie
Lewy Skrzydłowy - za polem karnym
Ofensywny Pomocnik - tył
Ofensywny Pomocnik - wykonawca rożnych
Napastnik - wychodź z głębi pola (rzadko coś strzela, ma on tylko odciągać uwagę)
Mając 3 graczy z tyłu prawie do minimum ogranicza się kontrataki po stracie rożnego.
obrońca przy bramkarzu
bramki obrońców
rożne w lidze
pośrednie rzuty wolne w lidze
rzuty rożne w pucharze Króla
pośrednie rzuty wolne w pucharze Króla
rzuty rożne w LM
Wykonawcą przeważnie jest R. van der Vaart
Za to w Kamerunie nie mam takiego dobrego wykonawcy ale coś tam zawsze się strzeli.
bramki obrońców w Kamerunie
Napisano 18 February 2008, 19:14
Jakieś zmiany w nowej wersji?