Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM Genie Scout 2008

• Please log in to reply
69 odpowiedzi w tym temacie

#61 aaquilae

aaquilae
  • Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 19 June 2008, 12:53

Zapisz shortlistę ze scouta, otwórz ją w FM i zaznacz, żeby asystent odfiltrował piłkarzy którzy nie będą chcieli przyjść.

#62 sefko1

sefko1
  • Użytkownik
  • 16 Postów:
  • Klub w FM:[FM10]Leeds

Napisano 19 June 2008, 12:56

Musisz to zrobić z poziomu gry. Zakładka wyszukiwanie piłkarzy->zaznaczyć w filtrze opcje aby asystent odrzucał nierealistyczne cele transferowe (możesz dorzucić tam wszustkie swoje warunki)-> zapisujesz tą shortliste pod swoją nazwą -> wchodzisz na zakładkę listy transferowe i wybierasz tą zapisaną listę (prawy dolny róg) -> eksportujesz shortliste -> Otwierasz FM Genie Scouta -> wczytujesz sejwa -> wczytujesz shortliste. END

#63 sanki88

sanki88
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 19 June 2008, 13:22

Wyświetl postUżytkownik aaquilae dnia 2008-06-19, 12:53 napisał

Zapisz shortlistę ze scouta, otwórz ją w FM i zaznacz, żeby asystent odfiltrował piłkarzy którzy nie będą chcieli przyjść.
no tak o tym nie pomyslalem :D dzieki... a co do odpowiedzi sefko1 to w grze asystent filtruje wg. poziomu wiedzy na temat poszczegolnych panstw, wiec w ten sposob mozna zapomniec o graczach np. z azji czy ameryki srodkowej. ale i tak dzieki za odp.

#64 KellyCMI

KellyCMI
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 23 July 2008, 14:15

Nie wiem czy pytanie jest głupie czy nie, ale ponoć kto pyta nie błądzi ;)
Jak wyszukujecie tych najlepszych zawodników? Czym się kierujecie przeglądając dane, które daje FM Scout? Na początku, gdy korzystałem ze Scouta patrzyłem na CA i PA. Później zorientowałem się, że ktoś z CA 70 może być o niebo lepszy od zawodnika, który ma CA 120 (chodzi mi o rozlokowanie umiejętności). Jest też ocena scoutów co do umiejętności zawodnika (zarówno dla CA i PA). Nie bardzo jednak wiem o co chodzi: jest to opinia FMScout'a czy średnia ocen od wszystkich scoutów z FM'a? (choć to drugie wydaje mi się być co najmniej dziwne).
Pomijam fakt, że najlepszym jest umiejętność czytania atrybutów zawodników ;)

#65 Sławoj

Sławoj

Multikonto

• Zbanowany
  • 134 Postów:

Napisano 31 August 2008, 22:27

Help! Błąd!
Mam rok 2017 i Genie nie chce odczytać zapisanej gry :/

#66 Dropson

Dropson
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 31 August 2008, 22:53

mialem podobny blad ale na cale szczescie wczytalem spowrotem ruszylem gre o jeden dzien ponownie zasejwowalem i juz genie smigal :)

#67 Sławoj

Sławoj

Multikonto

• Zbanowany
  • 134 Postów:

Napisano 1 September 2008, 06:23

Wyświetl postUżytkownik Dropson dnia 2008-08-31, 23:53 napisał

mialem podobny blad ale na cale szczescie wczytalem spowrotem ruszylem gre o jeden dzien ponownie zasejwowalem i juz genie smigal :)
U mnie nie pomaga :/

#68 Freak

Freak
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 1 September 2008, 09:46

Wyświetl postUżytkownik Sławoj dnia 2008-09-01, 07:23 napisał

Spróbuj iść na emeryturę, zapisz save'a pod inną nazwą i wczytaj w Scoucie tego nowo zapisany stan gry.

#69 Sławoj

Sławoj

Multikonto

• Zbanowany
  • 134 Postów:

Napisano 1 September 2008, 10:17

Wyświetl postUżytkownik Freak dnia 2008-09-01, 10:46 napisał

Wyświetl postUżytkownik Sławoj dnia 2008-09-01, 07:23 napisał

Spróbuj iść na emeryturę, zapisz save'a pod inną nazwą i wczytaj w Scoucie tego nowo zapisany stan gry.
Ten sposób też nie działa :/

#70 Gorthin

Gorthin
  • Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 9 March 2011, 09:26

Jest gdzieś genie Scout 2008 po polsku?
Albo chociaż spolszczenie?