Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

FM Genie Scout 2008

• Please log in to reply
69 odpowiedzi w tym temacie

#1 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 27 December 2007, 13:11

jestem ciekaw kiedy pojawi sie fm genie scout do wersji 2008. rzyznam szczerze ze jestm zawiedziony (jak coroku zreszta) poziomem scoutingu w grze. wedlug mnie panowie z si powinni wziasc sie do roboty jesli chodzi o ten aspekt gry.

#2 Eddie_

Eddie_
  • Użytkownik
  • 5 Postów:
  • Klub w FM:Leeds/Newcastle/Port Vale

Napisano 27 December 2007, 13:16

Scout wyszedł, znajdziesz link w dodatkach lub na stronie twórców, ale nie działa u wszystkich.

#3 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 27 December 2007, 13:19

Wyświetl postUżytkownik Eddie69 dnia 2007-12-27, 15:16 napisał

Scout wyszedł, znajdziesz link w dodatkach lub na stronie twórców, ale nie działa u wszystkich.
tak ale z tego co mi wiadomo jest to jakas wersja beta, testowa czy cos takiego. i mnie rowniez nie chodzi. ja oczekuje oststecznej wersji.

#4 mcak

mcak
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Gil Vicente FC FM 10'

Napisano 27 December 2007, 13:27

U niektórych scout działa jak się zrobi przywracanie systemu. Ale u mnie to tez nie pomogło ;|

#5 grepio

grepio
  • Użytkownik
  • 26 Postów:
  • Klub w FM:Bolton/Serbia&MonteNegro 06

Napisano 27 December 2007, 14:56

Wyświetl postUżytkownik muerte dnia 2007-12-27, 13:11 napisał

jestem ciekaw kiedy pojawi sie fm genie scout do wersji 2008. rzyznam szczerze ze jestm zawiedziony (jak coroku zreszta) poziomem scoutingu w grze. wedlug mnie panowie z si powinni wziasc sie do roboty jesli chodzi o ten aspekt gry.

hmmm :-k
ja wręcz przeciwnie;
do tej pory (gram 5 sezon) zakupy rekomendowane przez scoutów są jak najbardziej udane;
może to kwestia "jakości" Twoich scoutów?
spróbuj zatrudnić lepszych;
" FM scout" zabija radość gry moim zdaniem....

#6 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 27 December 2007, 15:40

Wyświetl postUżytkownik grepio dnia 2007-12-27, 16:56 napisał

Wyświetl postUżytkownik muerte dnia 2007-12-27, 13:11 napisał

hmmm :-k
ja wręcz przeciwnie;
do tej pory (gram 5 sezon) zakupy rekomendowane przez scoutów są jak najbardziej udane;
może to kwestia "jakości" Twoich scoutów?
spróbuj zatrudnić lepszych;
" FM scout" zabija radość gry moim zdaniem....
a ja gram juz ktorys sezon, jestem teraz w roku 2023 zaczynalem gre w najnizszej z mozliwych lig w anglii i dotarlem do championship.moze ze 3 razy skorzystalem z pomocy moich skoutow (oczywiscie chodzi o zlecanie obserwacji na np kontynecie afrykanskim). a ocena pot. i ocena um. gracza nie jest nizsza u moich scoutow niz 17

#7 Andersen

Andersen
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 December 2007, 09:15

Przetestowalem scouta beta i napisze, ze raz dziala raz nie. Mam wlaczone kilkanascie lig i scout nie daje rady tego zaladowac, wyskakuje blad. Stworzylem nowa gre z jedna liga i bez problemu scout dzialal. Nastepnie stworzylem nowa gre z kilkunastoma ligami i znowu blad. Najprawdopodobnie jest to problem w wczytywaniu ktorejs z lig ale nie mam czasu ani ochoty na testowanie tego ptroblemu. Jak wyjdzie wersja final moze wszystko bedzie dzialalo a narazie trzeba sobie radzic bez God scouting:p

#8 saper_unreal

saper_unreal
  • Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Klub w FM:Lech Poznań [FM 11.2.1]

Napisano 28 December 2007, 09:53

A ja używam Mini-SE, żeby sprawdzić który z moich corocznie nowo napłyniętych adeptów piłkarskiego rzemiosła coś w życiu osiągnie.

#9 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 December 2007, 20:35

Wyświetl postUżytkownik saper_unreal dnia 2007-12-28, 11:53 napisał

A ja używam Mini-SE, żeby sprawdzić który z moich corocznie nowo napłyniętych adeptów piłkarskiego rzemiosła coś w życiu osiągnie.
spoko, bo mi nawet to mini-se nie chodzi.

#10 marlox

marlox
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Morski Klub Sportowy

Napisano 29 December 2007, 17:38

jak donoszą nieoficjalne źródła pełna wersja FM Genie scouta ma być gotowa dopiero w lutym, myślę że to smutna informacja szczególnie dla tych którzy korzystają z tego narzędzia

#11 nastu

nastu
  • Zbanowany
  • 0 Postów:

Napisano 29 December 2007, 17:50

Wyświetl postUżytkownik Andersen dnia 2007-12-28, 09:15 napisał

Przetestowalem scouta beta i napisze, ze raz dziala raz nie. Mam wlaczone kilkanascie lig i scout nie daje rady tego zaladowac, wyskakuje blad. Stworzylem nowa gre z jedna liga i bez problemu scout dzialal. Nastepnie stworzylem nowa gre z kilkunastoma ligami i znowu blad. Najprawdopodobnie jest to problem w wczytywaniu ktorejs z lig ale nie mam czasu ani ochoty na testowanie tego ptroblemu. Jak wyjdzie wersja final moze wszystko bedzie dzialalo a narazie trzeba sobie radzic bez God scouting:p
Ja mam to samo, aczkolwiek nie tylko to przeszkadza w czytaniu save'a, również zamieszanie FMM może sprawić, że save sie "nie odpali"

#12 dzideCK

dzideCK
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 29 December 2007, 17:59

Wyświetl postUżytkownik nastu dnia 2007-12-29, 19:50 napisał

Ja mam to samo, aczkolwiek nie tylko to przeszkadza w czytaniu save'a, również zamieszanie FMM może sprawić, że save sie "nie odpali"

Ja osobiście nic nie ruszałem żadnym edytorem i również mi wyskakuje błąd w którym pisze, że save który chcę wczytać jest zbyt duży(12 lig + 3 państwa) . Wnioskując beta Genie'go działa tylko z małymi save'ami :doh!:

#13 Pavulon

Pavulon
  • Użytkownik
  • 53 Postów:
  • Klub w FM:Parma

Napisano 29 December 2007, 18:02

Rozwiązanie problemu (znalezione z nudów w komentarzach na oficjalnej stronie Gnie Scouta):
Zapisujemy grę, odchodzimy na emeryturę menedżerem, zapisujemy ponownie, tyle że pod inną nazwą, pierwszego sejwa (tego z menago) wczytujemy w FMie, drugiego w Geniem i ponoć działa.

#14 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 29 December 2007, 20:12

Wyświetl postUżytkownik dzideCK dnia 2007-12-29, 19:59 napisał

Wyświetl postUżytkownik nastu dnia 2007-12-29, 19:50 napisał

Ja osobiście nic nie ruszałem żadnym edytorem i również mi wyskakuje błąd w którym pisze, że save który chcę wczytać jest zbyt duży(12 lig + 3 państwa) . Wnioskując beta Genie'go działa tylko z małymi save'ami :doh!:

dokladnie. edytorem sie nie bawilem a wlaczane mam tylko ligi angielskie wiec z tym tez nie powinno byc problemu. a jednak scout nie dziala.

Wyświetl postUżytkownik marlox dnia 2007-12-29, 19:38 napisał

jak donoszą nieoficjalne źródła pełna wersja FM Genie scouta ma być gotowa dopiero w lutym, myślę że to smutna informacja szczególnie dla tych którzy korzystają z tego narzędzia

no to chlopaki ukraincy dali ciala :)

#15 spirit

spirit
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Arsenal

Napisano 3 January 2008, 21:51

nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale GS działa TYLKO na nieskompresowanych sejwach. w normalnym wypadku wyskakuje error. zatem jeśli to kogoś poratuje to niech zmieni w opcjach kompresje i spróbuje wtedy.

#16 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 4 January 2008, 16:01

Wyświetl postUżytkownik spirit dnia 2008-01-03, 23:51 napisał

nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale GS działa TYLKO na nieskompresowanych sejwach. w normalnym wypadku wyskakuje error. zatem jeśli to kogoś poratuje to niech zmieni w opcjach kompresje i spróbuje wtedy.

ciekawe bo mi nie dziala na skompresowanych i na nieskompresowanych rowniez.

#17 Miłosz

Miłosz
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Sunderland

Napisano 4 January 2008, 22:57

Wyświetl postUżytkownik spirit dnia 2008-01-03, 21:51 napisał

Potwierdzam, mam to samo, ale trzeba zacząć grę od nowa. Jeżeli ktoś zaczął grę i zapisywał jako skompresowany, a potem odznaczył opcję i zapisał jako nieskompresowany, to również nie będzie działał.

#18 meteoryt

meteoryt
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 5 January 2008, 20:03

Wyczytalem ze trzeba zapisywac gre za kazdym razem pod inna nazwa i bylo ok do konca 1 sezonu (sprawdzalem kilkukrotnie), a po 1 sezonie nie chcial sie odpalic i nic nie pomagala rezygnacja z funkcji menagera itp., chyba jednak trzeba bedzie poczekac na finalna wersje ;). Miejmy nadzieje ze juz na dniach sie ukaze.

#19 muerte

muerte
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 6 January 2008, 08:47

ja tez mam nadzieje ze juz niedlugo pojawi sie finalna wersja choc niektorzy uwazaja ze kozystanie z gs jest oszustwem.

#20 Eddie_

Eddie_
  • Użytkownik
  • 5 Postów:
  • Klub w FM:Leeds/Newcastle/Port Vale

Napisano 6 January 2008, 12:45

Gdzieś coś ktoś wspominał, że na stronie twórców był komunikat, że finalna wersja Scouta ma być w lutym. Jeszcze sobie poczekacie.