Reputacja w FM 2008
Rozpoczęty przez machlak, 27 Nov 07, 18:21
26 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 June 2008, 14:29
2. możesz zmienić edytorem
Napisano 2 January 2009, 20:06
Użytkownik golex dnia 2008-06-24, 14:25 napisał
1. W edytorze
2. Drużyny muszą odnosić sukcesy w Europie
Witam,
to ja mam pytanie, co znaczy ze druzyna musi odnosic sukcesy w europie?
pewnie jest jakis wymierny czynnik ktory wplywa na to ze dana liga po ilus tam latach moze sie stac najbardziej prestizowa (tak jak teraz np. anglia czy hiszpania).
co musi byc spelnione zeby liga byla popularna? wysokie miejsce w klasyfikacji uefa? np. 1-5? czy moze jakies inne czynniki?
bo zauwazylem ze mimo ze klub jest bardzo wysoko to zawodnicy mimo to dosc czesto odchodza na zachod. prowadze wisle, 10 majstrow z rzedu, co rok wychodze z grupy lm, niestety najdalej 1/2, 380mln$ na koncie, stadion na 95tys, 10msc w klasyfikacji klubowej uefa.
czy jest wogole mozliwe zeby polska liga stala sie tak samo pozadana przez zawodnikow jak np. hiszpanska?
pzdr
Napisano 6 February 2009, 09:48
Użytkownik raztaman dnia 2009-01-02, 20:06 napisał
Użytkownik golex dnia 2008-06-24, 14:25 napisał
1. W edytorze
Witam,
to ja mam pytanie, co znaczy ze druzyna musi odnosic sukcesy w europie?
pewnie jest jakis wymierny czynnik ktory wplywa na to ze dana liga po ilus tam latach moze sie stac najbardziej prestizowa (tak jak teraz np. anglia czy hiszpania).
co musi byc spelnione zeby liga byla popularna? wysokie miejsce w klasyfikacji uefa? np. 1-5? czy moze jakies inne czynniki?
bo zauwazylem ze mimo ze klub jest bardzo wysoko to zawodnicy mimo to dosc czesto odchodza na zachod. prowadze wisle, 10 majstrow z rzedu, co rok wychodze z grupy lm, niestety najdalej 1/2, 380mln$ na koncie, stadion na 95tys, 10msc w klasyfikacji klubowej uefa.
czy jest wogole mozliwe zeby polska liga stala sie tak samo pozadana przez zawodnikow jak np. hiszpanska?
pzdr
Skoro dochodzisz do 1/2 LM to Twoja Wiselka ma sukcesy i kazdy taki sukces podnosi range Twojej druzyny ale jednak w wiekszosci tylko Twojej a malo calej ligi. Skoro w Premiership czy Serie A do LM wchodza np. 4 druzyny do Uefa 3 to wiadomo ze te 4 druzyny maja szanse wypracowac w LM ogolnie wieksze punkty dla calej ligi niz Twoja jedna Wisla osamotniona w pucharach. Gdyby Twoja Wisla zdobyla Puchar LM, Legia na przyklad albo Lech Puchar UEFA i tak pare sezonow to wtedy moze daloby rade podniesc range calej ligi polskiej. Wedlug mnie tak powinno to dzialac ale nie wiem czy tak jest. Skoro grasz w polskiej lidze to musisz charowac i zdobywac tyle jedna Wisla co np. Juve, Inter, Milan, Fiorentina razem zdobywaja
Napisano 6 February 2009, 20:31
Tak niestety jest, dlatego teraz mam 2023 r. i prowadzę 4 kluby w lidze polskiej, bo z jedną dobrą drużyną w lidze nie ma co liczyć na to żeby piłkarze ze światowej czołówki do ciebie przychodzili.
Napisano 7 February 2009, 13:20
IHMO w ogóle nie masz co liczyć, że do naszej ligi kiedykolwiek przejdzie czołowy zawodnik z lig takich jak: Hiszpańska, Francuska, Niemiecka, Włoska czy Angielska.
Napisano 22 March 2009, 16:35
To jak to w koncu jest z ta reputacja ligi? Da sie ja zwiekszyc wygrywajac w europie czy nie? Chcialbym doczekac momentu w ktorym moglbym kupic jakiegos hiszpana lub anglika z czolowego klubu europejskiego, ale to chyba niemozliwe. Caly czas pewnie bedzie "nie wiem czy przejscie do polskiego klubu byloby dobrym rozwiazaniem"
Napisano 22 March 2009, 16:43
Reputacja ligi rośnie, ale Polska to kraj rozwijający się, a nie rozwinięty, co sprawia, że do Polski żaden gwiazdor nie przyjdzie, chyba, że na emeryturkę, bo się zdarzały takie przypadki.