Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Trening

• Please log in to reply
293 odpowiedzi w tym temacie

#21 piciu9

piciu9
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 25 November 2007, 19:45

Te bardzo wysokie obciążenia mnie odstraszają.

#22 og02r

og02r
  • Użytkownik
  • 16 Postów:
  • Klub w FM:Floda BoIF!!!

Napisano 25 November 2007, 21:19

Wyświetl postUżytkownik og02r dnia 2007-11-24, 16:14 napisał

BTW ile możecie trenerów zatrudniać? Ja w 1 lidze polskiej wciąż tylko 3! Gram w Pucharach i wciąż tylko 3! Oczywiście mam zatrudnionych 10, bo tylu gdzieś było przy rozpoczynaniu gry, ale teraz mogę tylko pomarzyć o ściągnięciu kogoś lepszego, gdyż zarząd mi cofa każdego trenera, nawet jak uprzednio wywalę kogoś :| Wie ktoś jak to naprawić? Jakiś edytor czasu rzeczywistego to by poprawił? :-k
ktokolwiek wie?

#23 arfa

arfa
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 25 November 2007, 21:26

Wyświetl postUżytkownik og02r dnia 2007-11-25, 23:19 napisał

Wyświetl postUżytkownik og02r dnia 2007-11-24, 16:14 napisał

BTW ile możecie trenerów zatrudniać? Ja w 1 lidze polskiej wciąż tylko 3! Gram w Pucharach i wciąż tylko 3! Oczywiście mam zatrudnionych 10, bo tylu gdzieś było przy rozpoczynaniu gry, ale teraz mogę tylko pomarzyć o ściągnięciu kogoś lepszego, gdyż zarząd mi cofa każdego trenera, nawet jak uprzednio wywalę kogoś :| Wie ktoś jak to naprawić? Jakiś edytor czasu rzeczywistego to by poprawił? :-k
ktokolwiek wie?

u mnie zadziałało właśnie to że wywaliłem i w ich miejsce sprowadziłem nowych
możesz spróbować  w ten sposób ze  trenerów  od  aerobiku i siły zatrudnisz na kontrakt trener siłowy
niewiem jak to widzi gra  ale u mnie zadziałało  gram w Polsce też  i mam po 1 trenerze na każda umiejętność plus 3 dodatkowych aby obciążenia były na lekko

#24 piciu9

piciu9
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 25 November 2007, 21:48

Jak mam dwóch trenerów do np. strzałów to te obciążenie jest właśnie ich :> Czy ma to coś wspólnego z zawodnikami?

#25 handballer

handballer
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:RB Leipzig (FM 11)

Napisano 25 November 2007, 21:56

Jeśli jest więcej zawodników to obciążenie jest większe, więc aby je zmiejszyć, przydziela sie więcej trenerów

#26 Azi

Azi
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 25 November 2007, 22:00

ja mam zawsze ich taka ilosc by na kazda pozycje bylo jak najwiecej gwiazdek ;)

#27 piciu9

piciu9
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 25 November 2007, 22:07

Wyświetl postUżytkownik handballer dnia 2007-11-25, 23:56 napisał

Jeśli jest więcej zawodników to obciążenie jest większe, więc aby je zmiejszyć, przydziela sie więcej trenerów

Ale co mają trenerzy do obciążenia zawodników :>

#28 arfa

arfa
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 25 November 2007, 22:08

a mam pytanko weżmy np  umiejętnośc gra w obronie  przydzielam 2 trenerów 1 ma  gwiazdek  na maxa a drugi 2.Gwiazdki zostaja od tego który ma więcej   ale czy przez to że  gre obronną trenuje trener z  dwoma gwiazdkami jako drugi  to  niewpływa to negatywnie na ten element trenowania ( czy niebierze się średniej gwiazdek obu trenerów trenujących ten sam element??)
troche zawiłe ale niewiedziałem jak to opisać

#29 Tenorio

Tenorio
  • Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 25 November 2007, 22:11

Wyświetl postUżytkownik arfa dnia 2007-11-25, 22:08 napisał

a mam pytanko weżmy np  umiejętnośc gra w obronie  przydzielam 2 trenerów 1 ma  gwiazdek  na maxa a drugi 2.Gwiazdki zostaja od tego który ma więcej   ale czy przez to że  gre obronną trenuje trener z  dwoma gwiazdkami jako drugi  to  niewpływa to negatywnie na ten element trenowania ( czy niebierze się średniej gwiazdek obu trenerów trenujących ten sam element??)
troche zawiłe ale niewiedziałem jak to opisać
Nie, gra bierze pod uwagę tylko gwiazdki u tego lepszego trenera, umiejętności tego drugiego (gorszego) nie wpływają na jakość treningu, ani na liczbę gwiazdek przy danym rodzaju treningu.

#30 piciu9

piciu9
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 25 November 2007, 22:21

afra- jedynie jak dwóch trenerów będzie o porównywalnych wartościach to ilość gwiazdek wzrośnie... (oczywiście chodzi o wartości przeciętne, nie najwyższe)

P.S.

#31 handballer

handballer
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:

Napisano 25 November 2007, 22:59

Wyświetl postUżytkownik piciu9 dnia 2007-11-25, 22:07 napisał

Nie chce mi się rozpisywać. Chodzi mi o to obciążenie co na skrinie zaznaczyłem
http://www.fotosik.p...6ea306f309af83d

#32 Kit070

Kit070
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:fm09 Atletico Madryt

Napisano 25 November 2007, 23:12

Wyświetl postUżytkownik handballer dnia 2007-11-25, 22:59 napisał

Wyświetl postUżytkownik piciu9 dnia 2007-11-25, 22:07 napisał

Nie chce mi się rozpisywać. Chodzi mi o to obciążenie co na skrinie zaznaczyłem
http://www.fotosik.p...6ea306f309af83d
Co jak co ale Michał Libich trener juniorów w Polonii Warszawa nie ma takich atrybutów ;)

#33 piciu9

piciu9
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 25 November 2007, 23:16

Wiem, wiem doskonale, ale nadal nie rozumiem co ma ilość trenerów do obciążenia. Jesteś w stanie mi to wytłumaczyć :>

#34 jestemql

jestemql
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Atletico Madrid

Napisano 26 November 2007, 20:03

Tu chodzi chyba o obciazenie samych trenerow :) pozdro

#35 Avici

Avici
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 27 November 2007, 15:14

Zauważyłem że jest znaczna różnica miedzy treningiem w nowym fm'ie a 07. Chodzi mi o obciążenie zawodników.
Zobaczyłem plan treningowy jaki stosuje Azi i sie przestraszyłem bo wydawało mi się że tak ciezki trening oznacza szpital w druzynie, w każdym razie w 07  napewno by tak było. A tu jednak jest inaczej testowałęm trening ze znacznie wysokim obciążeniem może nie aż takim jak Azi i sie zdziwilem że kontuzji prawie wogle, wprawdzie bardzo wysoki trening plus mecze może piłkarzy wymęczyć ale mądrze stosowany szkód niewyżądzi w drużynie

I mam pytanie do osob grających w polskiej lidze. Jest tu duża przerwa między rundą jesienną i wioseną, jak planujecie sobie ten okres? Czy jakikolwiek sens jest dawać odpoczynek piłkarzą z 2-3 tygodnie czy ostro przepracowujecie te 3 miesiące, spraingi plus ostry trening? Logiczne było by danie opoczynku ale tu chyba to niedaje pozytywnych efektow.

#36 handballer

handballer
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:

Napisano 27 November 2007, 15:28

Tak jak napisałem umieszczając tu swój trening, nie stosuję żadnych treningów wydolnościowych, kondycyjnych czy jakiś przedsezonowych, bo to nie ma sensu. Co z tego, że dasz wszystkim piłkarzom siłę i aerobik na maksa jak i tak będą mieli poważne braki kondycyjne lub brak ogrania z racji tego, że nie grają żadnych spotkań. W przerwie zimowej w Polsce od stycznia gram sparingi co 3, 4 dni aż do pierwszego oficjalnego meczu. To w zupełności wystarczy.

#37 piciu9

piciu9
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 27 November 2007, 19:52

Wyświetl postUżytkownik Avici dnia 2007-11-27, 15:14 napisał

Zauważyłem że jest znaczna różnica miedzy treningiem w nowym fm'ie a 07. Chodzi mi o obciążenie zawodników.
Zobaczyłem plan treningowy jaki stosuje Azi i sie przestraszyłem bo wydawało mi się że tak ciezki trening oznacza szpital w druzynie, w każdym razie w 07  napewno by tak było. A tu jednak jest inaczej testowałęm trening ze znacznie wysokim obciążeniem może nie aż takim jak Azi i sie zdziwilem że kontuzji prawie wogle, wprawdzie bardzo wysoki trening plus mecze może piłkarzy wymęczyć ale mądrze stosowany szkód niewyżądzi w drużynie

I mam pytanie do osob grających w polskiej lidze. Jest tu duża przerwa między rundą jesienną i wioseną, jak planujecie sobie ten okres? Czy jakikolwiek sens jest dawać odpoczynek piłkarzą z 2-3 tygodnie czy ostro przepracowujecie te 3 miesiące, spraingi plus ostry trening? Logiczne było by danie opoczynku ale tu chyba to niedaje pozytywnych efektow.

Jak jest przerwa między rundami liczmy 3 miesiące do taje 3 tygodnie przerwy, a potem powracam na trening jaki mieli dotychczas, do tego dochodzą sparingi co 4 dni i tydzień przed pierwszym spotkaniem nie organizuje już sparingów.

#38 frodo

frodo
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Real Murcia C.F.

Napisano 1 December 2007, 16:28

Mam takie pytanie - w jaki sposób rozwinąć umiejętności koncentracja oraz opanowanie ? Większośc atrybutów idzie u mnie w górę, dośc wolno, ale jednak ;) Tylko te dwa się nie zmieniają, albo spadają (większość w sumie) ... :>

#39 og02r

og02r
  • Użytkownik
  • 16 Postów:
  • Klub w FM:Floda BoIF!!!

Napisano 1 December 2007, 17:50

AFAIR koncentracja to defensywa, a opanowanie to atak, jednak nie wszystkie umiejętności rosną tak szybko jak siła czy szybkość, co całkiem logiczne jest.

#40 frodo

frodo
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Real Murcia C.F.

Napisano 1 December 2007, 19:09

Ok, dzieki za info :) teraz już jest to dla mnie jaśniejsze - koncentracja spadła atakowi, opanowanie obronie - widocznie za bardzo zminimalizowałem im te treningi :>