Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Stadion

• Please log in to reply
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:GKS Katowice

Napisano 21 November 2007, 18:29

Witam.  Zakładam temat oo tej nazwie, gdyż nie zauważyłem jeszcze takowego, a na forach o poprzednich częściach gier z serii FM byl taki temat...  

I mam pytanie, otóż jakiś czas temu bawiłem się edytorem i ... dlaczegóż to w grze są dwa stadiony śląskie:
Jeden nazywa sie:

Stadion Slaski o pojemności 45000

a drugi

Stadion Śląski o pojemności 48000

Może mi to ktoś wyjaśnić??? Dlaczego tak jest???

PS. zapraszam również do wypowiadania się i wyrażania swoich opinii na w/w temat.

#2 Felson

Felson
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 21 November 2007, 19:29

To jest pikus, gorzej ze wg FM 2008 San Siro i Giuseppe Meazza to dwa rozne (acz sasiadujace) stadiony. Milan gra na jednym a Inter na drugim. Wg gry roznia sie tez bodaj tym ze jeden z nich ma podgrzewana murawe  :wallbash:

#3 BeeR

BeeR
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 21 November 2007, 20:06

To jeszcze pikuś... ME2012 Miałem rozgrywane na Stadion Śląski, Stadion Slaski oraz w Poznaniu :D

Czy u kogoś już został wybudowany nowy stadion ?? tzn nie taki, że był zaplanowany, ale taki w trakcie gry... Jaką nazwę ma wtedy taki stadion ?

#4 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 21 November 2007, 20:30

Wyświetl postUżytkownik BeeR dnia 2007-11-21, 22:06 napisał

To jeszcze pikuś... ME2012 Miałem rozgrywane na Stadion Śląski, Stadion Slaski oraz w Poznaniu :D

Czy u kogoś już został wybudowany nowy stadion ?? tzn nie taki, że był zaplanowany, ale taki w trakcie gry... Jaką nazwę ma wtedy taki stadion ?

heh.. u mnie tez mistrzostwa byly rozgrywane na "dwóch stadionach Ślaskich" i w Poznaniu no i jeszcze stadion ŁKS <absurd>

#5 trocin

trocin
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 21 November 2007, 23:12

Wyświetl postUżytkownik BoHuN dnia 2007-11-21, 18:29 napisał

Witam.  Zakładam temat oo tej nazwie, gdyż nie zauważyłem jeszcze takowego, a na forach o poprzednich częściach gier z serii FM byl taki temat...  

I mam pytanie, otóż jakiś czas temu bawiłem się edytorem i ... dlaczegóż to w grze są dwa stadiony śląskie:
Jeden nazywa sie:

Stadion Slaski o pojemności 45000

a drugi

Stadion Śląski o pojemności 48000

Może mi to ktoś wyjaśnić??? Dlaczego tak jest???

PS. zapraszam również do wypowiadania się i wyrażania swoich opinii na w/w temat.

Witam u mnie jeszcze daleko do ME2012, ale mam pare problemow ze stadionami, gram serie A sezon 08/09 i co  widze na poczatku sezonu? Lazio i Roma za rok czyli w 2009 przenosza sie na Stadio Delle Alpi w Turynie(????????????) . czekam teraz niecierpliwie co z Juve czy moze oni do Rzymu na olimpijski sie przeniosa? czy ktos ma podobne problemu. pozdro

#6 Felson

Felson
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 21 November 2007, 23:44

W 2009 ten komunikat zniknie, Roma i Lazio pozostana na Olimpico w Rzymie.

#7 traVis

traVis
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 16 December 2007, 20:37

A czy ktoś z was wie cze Liverpool przeniesie sie na nowy stadion?? a jak tak to jaką pojemność będzie miał.

#8 Eddie_

Eddie_
  • Użytkownik
  • 5 Postów:
  • Klub w FM:Leeds/Newcastle/Port Vale

Napisano 16 December 2007, 20:43

U mnie jest napisane, że 1.7.2010, a nowy stadion ma mieć pojemność 61k.

#9 Garstol

Garstol
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 December 2007, 19:02

I faktycznie ma 61k. Ja mam natomist problem z jego rozbudową. Po jej ukończeniu ilość miejsc się nie zmienia. Tylko nie mówcie,że mam pirata,bo tak nie jest. Proszę o pomocne odpowiedzi,pozdro

#10 Karol

Karol
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 December 2007, 11:53

A ja mam takie pytanie, czy Zagłębie Sosnowiec wróci na swój stadion Ludowy z biegiem gry?? Bo jak się zaczyna w informacjach podany jest stadion Odry Wodzisław jako swój...

#11 lukaszasada

lukaszasada
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 28 December 2007, 15:13

możesz to sprawdzić w edytorze. Zagłębie Sosnowiec wraca na swój stadion na drugi sezon.

#12 Benito

Benito
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Legia Warszawa

Napisano 28 December 2007, 22:39

A ja mam takie pytanie:

Gram Legią już 3 sezon. Co muszę zrobić żeby rozbudowali mi stadion? Proszę zarząd co rundę i żadnych efektów....

#13 handballer

handballer
  • Przyjaciel CMF
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:RB Leipzig (FM 11)

Napisano 28 December 2007, 22:45

Na chyba każdym meczu musi być prawie komplet widzów.

#14 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 16 April 2008, 15:34

Mam takie pytanie:
Jak wygląda sprawa z Euro 2012 na patchu 8.0.2 w Football Managerze 2008
Dograł już ktoś do 2012 roku???
Na jakich stadionach są rozgrywane mecze Mistrzostw Europy???

#15 powene

powene
  • Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 17 April 2008, 10:43

Jeśli bedziemy mieli dobry duży stadion , to czy zoorganizuja u nas taką impreze jak Finał LM?? spotkaliscie sie juz z tym??

#16 sad

sad
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 17 April 2008, 20:35

nie wiem jak wy ale uważam że ktoś ogarnięty w sprawach edytowania tych wszyskich statysk (niestety jeszcze nie ja  :P ) mógłby zrobic taka łatke która uwzględniała by własnie stadiony na Euro 2012 i inne stadiony które są przebudowywane bo z tego co widziałem to stadiony Wisły i Lecha wgóle dalej nie są modernizowane Legii takze nie teraz Górnik Zabrze również bedzie rozbudowywał do 30.000... daty przbudowy stadionów żeby sie zgadzały z realistycznymi (przynajmniej zapowiedziami :P) bo tak jak koledzy wczesniej juz pisali to Euro 2012 rozgrywam na stadionie Widzewa czy dwóch Śląskich :] pozdrawiam !

#17 Kinas

Kinas
  • Przyjaciel CMF
  • 14 Postów:
  • Klub w FM:nie gram

Napisano 17 April 2008, 20:47

To wszystko jest poprawione na 802... :roll:

te na EURO, rezerwowe też

#18 sad

sad
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 17 April 2008, 21:17

stadiony Legii ,Górnika Zabrze tez ??? CZy tylko Euro ?

#19 BoHuN

BoHuN
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 18 April 2008, 20:50

Niestety Górnika i Legii nie ;/ ... a napisze ktoś w końcu jak jest z tym EURO 2012 na patchu 8.0.2 ??? Na jakich stadionach grają???

#20 Slawek

Slawek
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Cleator Moor 11 liga Anglia

Napisano 8 May 2008, 09:36

Witam piszę tego posta dla  informacji osób które grają małymi klubami w Anglii i nie są właścicielami stadionu na którym grają.Moja historia zaczeła się w FM 11 sezonów temu.Objąłem najbiedniejszą drużynę w grze -Solihull Moors o wartości 20 tys funciaków.Przez pare lat grania przy dobrym stanie finansów jak na moje możliwości 3 czy też 4 razy zarząd godził się na rozbudowę bazy treningowej ,obiektow młodzieżowych itp  ale jeśli chciałem rozbudować stadion miałem zawsze odpowiedż:
-nie możemy tego zrobić bo nie jesteśmy właścicielami obiektu.
No i się zacząłem martwić co będzie dalej.Mój stadion miał pojemnośc 3040 miejsc lata leciały w końcu doszedłem do 3 ligi co dla mnie jest sporym osiągnięciem jak na ten klub.Caly sezon komplet ,po sezonie w przerwie przyszedł dzień w którym dostałem info od zarządu :ogłoszono plany rozbudowy stadionu.

Zarząd ogłosił plany rozbudowy stadionu o 1944 miejsc siedzących.

Szacuje się, że rozbudowa potrwa około 8 miesięcy.

Podczas robót budowlanych tymczasową siedzibą klubu będzie stadion The Bescot Stadium.

Czyli jednak jest możliwa rozbudowa  pomimo wcześniejszych obiekcji z własnością.
Zarząd zaskoczył mnie też znalezieniem sponsora za 200 tys na 5 lat a także wzięciem kredytu na 1,2 mln na 15 lat,to nie wszystko wczoraj miałem na koncie z 10 tys  na plusie dzis mam 1,2 mln bo pojawiła sie jakś darowizna oprócz kredytu który jest pokazany w inwestycjach .Normalnie lubie ten swój zarząd .
Nadmieniam ,ze nie bawiłem się edytorem i te fakty wyszły same z gry więc nie jest tak żłe z programistami SI aż się mi chce dalej grać.Pozdrawiam wszystkich Sławek