Skocz do zawartości

DustBlue IPB Skin by CodeGame Networks

Wymagania sprzetowe

• Please log in to reply
177 odpowiedzi w tym temacie

#1 Buby

Buby
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 17 November 2007, 11:32

Witam.

Tak jak w tamtym roku zakładam ten temat:)Ile lig ładujecie.. przy jakim kompie?...ile dajecie dodatkowo krajów itd…
1,I ile mi proponujecie przy kompie 3.5 Athlona i 1gb ramow
2.O ile wiecej lig będę mogł dać jeżeli zakupie jeszcze 1 gb ramow 

#2 Icon

Icon

van den Ban

• ModTeam
  • 57 Postów:

Napisano 18 November 2007, 19:48

Warunkowo otwieram ten temat ale jeżeli będzie tu burdel to bez zastanawiania się zamknę go.

#3 saper_unreal

saper_unreal
  • Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Klub w FM:Lech Poznań [FM 11.2.1]

Napisano 18 November 2007, 19:53

PIV 3.06 GHz, 1GB DDR2 667 MHz jadę na 18 ligach na dużej bazie chodzi płynniusio przez już ponad dwa sezony

#4 devil162

devil162
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Inter Mediolan

Napisano 18 November 2007, 20:00

procek 2.00 GHz ram 256 gram na 2 ligach z jednego kraju na sredniej bazie i jest tak średnio raz tnie a raz nawet dobrze

#5 mazur13

mazur13
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Motor Lublin

Napisano 18 November 2007, 20:12

sprzęt - E 6400 (2,13 Ghz),2 GB Ram (Cl 4,800 Mhz)
liczba lig - 36 (grywalne)
baza danych - największa (ale BEZ retaina)
sezon - końcówka pierwszego
szybkość działania - śmiga aż miło :crazy:

Gra IMHO działa wyraźnie szybciej od 07,mile jestem zaskoczony szybkością savewowania i wgrywania save'a...a tak na prawde to zobaczy się minimum po 10 sezonach i wgraniu trochę większej ilości dodatków niż te 100 MB kitsów/zdjęć/logosów...

#6 Buby

Buby
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 18 November 2007, 21:17

No to ciekawe jak bedzie to wygladało po kilku sezonach:)...a masz wgranych dodatkowo jakieś kraje?....I ile byście mi radzili jak mam 3.5 Athlona i 1gb ....i jak to bedzie wygladało jak dokupie jeszcze 1 gb:)?

#7 Ustiano

Ustiano
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:1.FC Koeln

Napisano 18 November 2007, 21:20

Wyświetl postUżytkownik Buby dnia 2007-11-18, 21:17 napisał

No to ciekawe jak bedzie to wygladało po kilku sezonach:)...a masz wgranych dodatkowo jakieś kraje?....I ile byście mi radzili jak mam 3.5 Athlona i 1gb ....i jak to bedzie wygladało jak dokupie jeszcze 1 gb:)?
Pomysl i sie kapnij. U gory czlowiek pisze ze ma kompa z 2 gb ramu i slabszym procesorem od ciebie. Wiec jak jemu tyle lig smiga az milo to daj sobie kilka wiecej i bedziesz wiedzial.

#8 Buby

Buby
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 18 November 2007, 22:16

No tak ale trzeba jeszcze to podzielic na liczeb Krajow+Ligi(bo np jak ma 30 Lig a tylko np 7 krajow,to nie to samo co 15krajow i 30 lig)..no i do tego dodac jeszcze dodatkowych graczy wklepanych z poszczegolnych krajow....No i chciałem poprostu sie spytać czy zobacze duza roznice miedz 1gb ramow i 2gb ramow...Bo specjalnie dla tej gry bede chcial dokupic ramy:)

#9 mazur13

mazur13
  • Użytkownik
  • 0 Postów:
  • Klub w FM:Motor Lublin

Napisano 18 November 2007, 22:24

Cytat

U gory czlowiek pisze ze ma kompa z 2 gb ramu i slabszym procesorem od ciebie
E 6400 słabsze od Athlona 3,5?Ciekawe,ciekawe... :doh!:
Z tego co wiem to FM w pierwszej kolejności wymaga dużo ramu,w drugiej w miarę rozsądnego procka (byle byłby 2rdzeniowy jak w przypadku C2D m.in. E 6400,ewentualnie starsze P4 z obsługą HT).IMHO lepsze 2 gb ram i 2x1,8 niż 1 gb ram i 2x2,13...Procka i tak da się wykręcić (C2D nawet na 3,0 spokojnie przy dobrej płycie i zasiłce),ramu z powietrza nie weźmiesz...

#10 Darkon

Darkon
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 18 November 2007, 23:02

a Ja mam Durona 850 mhz 640 ramu i sie ciesze że mi szybko dziala na 2 ligach z jednego kraju :):) . Widać szybkość działania Fm to pojecie bardzo względne :)

#11 WujekRyba

WujekRyba
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 19 November 2007, 13:13

ja mam Atlhona x64 4200+ 2,2Ghz 2gb Ram (800) i mam 6 lig srednia baze danych i dwa dodatkowe panstwa...i fajnie szybko sie gra, okolo 5h jeden sezon

#12 Counter

Counter
  • Moderatorzy
  • 45 Postów:
  • Klub w FM:Wisła Kraków

Napisano 19 November 2007, 19:41

Cytat

ja mam Atlhona x64 4200+ 2,2Ghz 2gb Ram (800) i mam 6 lig srednia baze danych i dwa dodatkowe panstwa...i fajnie szybko sie gra, okolo 5h jeden sezon
Z twoim sprzętem ładując 20 lig byś grał równie szybko ;)

#13 nastu

nastu
  • Zbanowany
  • 0 Postów:

Napisano 19 November 2007, 19:52

Ciekawy temat, pozdro dla Icon'a za otwarcie go.

Ja mam P4 3,0GHz 1 DDR i odpalam 4 ligi, dużą bazę danych i wszystkich zawodników z 6 krajów.

#14 szramek

szramek
  • Użytkownik
  • 25 Postów:
  • Klub w FM:Rapid Wiedeń

Napisano 19 November 2007, 20:08

Athlon 1800+, 512 MB RAMu, 12 lig na średniej bazie. Ale mi się nigdzie nie spieszy.

#15 WujekRyba

WujekRyba
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 19 November 2007, 20:09

Wyświetl postUżytkownik Counter dnia 2007-11-19, 19:41 napisał

Cytat

Z twoim sprzętem ładując 20 lig byś grał równie szybko ;)

tjaa grałem 10 na duzej :P i dlugie oczekiwania (jak dla mnie) dodam iz mam Viste Ultimate

#16 Buby

Buby
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 19 November 2007, 20:45

No to ja jako załozyciel tego tematu sie wypowiem co do mojich odczuć....

Dostałem Fm 2008 dzisiaj...po bolaczce z poczta polska od tygodnia ....ale wreszcie go mam...Potem poszedłm dokupic sobie 1 gb ramow:)

I od 2 godzin testuje ustawienia.

Komputer:
3.5 Athlona i 2gb ramow

Wgrałem:17krajow(30 lig) + z 15 krajow piłkarzy
Właczyłem te ustawinia na Połtorej godziny.....Troche Urlopu,Troche klikanie kontynuacji...i efkety sa takie ze Mineło 2 miesiace....jak leci urlop leci to troche dłuo...jak daje kontynuacjie nie musze nic prawie czekac:.....Czyli 1 miesiac idze w 45 min....mysle ze by szybciej poszło gdbym klikał a nie dawał urlopu

I teraz nie wiem jak to bedzie dalej szło....czy bedzie caraz wolniej?...jak to bedzie działać po 20 sezonach?...moze jacyś doswiadczeni gracze sie odezwą

Pozdrawiam:)

#17 Darkon

Darkon
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 19 November 2007, 20:52

Wyświetl postUżytkownik Buby dnia 2007-11-19, 22:45 napisał

No to ja jako załozyciel tego tematu sie wypowiem co do mojich odczuć....

Dostałem Fm 2008 dzisiaj...po bolaczce z poczta polska od tygodnia ....ale wreszcie go mam...Potem poszedłm dokupic sobie 1 gb ramow:)

I od 2 godzin testuje ustawienia.

Komputer:
3.5 Athlona i 2gb ramow

Wgrałem:17krajow(30 lig) + z 15 krajow piłkarzy
Właczyłem te ustawinia na Połtorej godziny.....Troche Urlopu,Troche klikanie kontynuacji...i efkety sa takie ze Mineło 2 miesiace....jak leci urlop leci to troche dłuo...jak daje kontynuacjie nie musze nic prawie czekac:.....Czyli 1 miesiac idze w 45 min....mysle ze by szybciej poszło gdbym klikał a nie dawał urlopu

I teraz nie wiem jak to bedzie dalej szło....czy bedzie caraz wolniej?...jak to bedzie działać po 20 sezonach?...moze jacyś doswiadczeni gracze sie odezwą

Pozdrawiam:)

To oczywista oczywistość że bedzie coraz wolniej :]

#18 Buby

Buby
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 19 November 2007, 20:55

Kurcze to ja wiem ze jest to oczywiste ....tylko chcialbym wiekszych szczegułów.Jak mi to zwloni?..czy nie bedzie sie dało grać itd...czy mozna cos z tym zrobic?...jakos skrocić sava....o to sie pytam...a ze bedzie wolniej to chyba jest logiczne..i o taka wypowiedz nie prosiłem

#19 Darkon

Darkon
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 November 2007, 21:51

Wyświetl postUżytkownik Buby dnia 2007-11-19, 22:55 napisał

Kurcze to ja wiem ze jest to oczywiste ....tylko chcialbym wiekszych szczegułów.Jak mi to zwloni?..czy nie bedzie sie dało grać itd...czy mozna cos z tym zrobic?...jakos skrocić sava....o to sie pytam...a ze bedzie wolniej to chyba jest logiczne..i o taka wypowiedz nie prosiłem

Nie rozumiem po co Ci te szczegÓły ? weź zagraj te 20 sezonów i bedziesz wiedział czy tak dluga gra sie opłaca czy nie itp ... :)

#20 Buby

Buby
  • Użytkownik
  • 0 Postów:

Napisano 20 November 2007, 22:21

No tak tylko ja chciałem się spytać tych doświadczonych graczy którzy zawsze grają po 20-30 sezonow (ja nigdy tego nie osiągnąłem) góra 5...I teraz jak wyjdzie patch chcę wreszcie zacząć grac jak prawdziwy Manager. Dlatego zakupiłem ramy i teraz mam 2gb. Po wyjściu patcha odpalic te 30 Lig z 17 krajów…i grać te 30 sezonów… W jednym klubie nie sprostałem oczekiwaniom…w innym sam odszedłem bo wiedziałem ze tutaj się nie nadaje… o taka kariere mi chodzi 

I właśnie dlatego chciałem się spytać WAS…jak to będzie wygladało przy moich parametrach komputera….zeby nie było tak ze po 10 sezonach przy kliknięciu kontynuuj czekam 5 min…o to mi chodzi 