Polecane strony:
| | Pajacyk | |

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 7 8 9  
Closed TopicStart new topic
> W cieniu narcotraficantes
Vinyl
post 2006-05-28, 20:11
Post #161

Reserve Team

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3 374
Klub: AS Yzeurienne

QUOTE(Frayer @ 2006-05-28, 16:12) [snapback]644629[/snapback]

a Polacy się nawet na mundial nie dostali...

Ino nie dostali, bo ich w europejskich barażach bratanki Madziary rozniosły.
--------------------------------------------------------------------------

Diario Deportivo (25 czerwiec 2006): Bye, bye Ronaldinho!
Dwa inauguracyjne mecze 1/8 finału za nami. W pierwszym spotkaniu Białorusini po zaciętej walce ulegli Włochom 2-3, zaś Hiszpanie niespodziewanie ograli 2-1 obrońców tytułu, Brazylijczyków. (...)
Dzisiaj o 15:00 zapraszamy wszystkich przed telewizory. Nasi chłopcy zagrają o ćwierćfinał z Serbami. Czy uda im się po raz pierwszy w historii przejść ten etap, czy tak jak 1990 roku to będzie koniec naszej gry? Trzymajmy kciuki za to pierwsze rozwiązanie.

El Pais (26 czerwiec 2006): Niestety!
Koniec naszej przygody z niemieckim mundialem. Serbowie już w pierwszej połowie ustalili wynik spotkania. Najpierw Stankovic, a potem w 45 minucie Kovacevic z karnego zapewnili naszej reprezentacji szybszy powrót do kraju. Niestety.... (...)
W drugim wczorajszym pojedynku Holendrzy rozgromili Nigerię, aż 4-1.
Obu spotkań nie dane było oglądać drużynom Deportivo Cali, Atlético Nacional, Depor i Unión Meta. O ile pierwsze dwie ekipy zmierzyły się w finale Apertury (zwyciężyło Deportivo Cali po karnych) to następne rozegrały ze sobą sparing. Wygrali drugoligowcy, aż 9-1.

Diario de Occidente (28 czerwiec 2006): Znani są już ćwierćfinaliści MŚ.
Ostatnie dwa dni zmagań w 1/8 nie obfitowały w niespodzianki. Faworyci, czyli Francja (wygrała 2-1 z Chile) i Anglia (także 2-1 z Wybrzeżem Kości Słoniowej) pewnie awansowali dalej. Drobną niespodzianką jest wyeliminowanie po karnych Koreańczyków z południa przez RPA (0-0 w meczu). Zawiodła przedmundialowych fachowców Argentyna ulegając 0-1 gospodarzom turnieju.
Pary ćwierćfinałowe prezentują się następująco: Włochy zagrają z Serbią i Czarnogórą, Hiszpania zmierzy się z Holandią, Anglia podejmie najsłabsze w tym gronie RPA i na koniec Francuzi postarają się zatrzymać Niemców. Szkoda, że tym gremium brak jest naszej reprezentacji, ale i tak osiągnęliśmy znaczący sukces.

===================================================================
25.6.2006 - towarzyski
Unión Meta 1-9 (0-7) Depor
Bermúndez (83.) - Domínguez (1.), Giovanni Moreno (2., 17.), González (11., 21.), Cosme (27., 36.), Ibarguén[trial] (79., 90.)
Go to the top of the page
+Quote Post
Vinyl
post 2006-05-31, 05:02
Post #162

Reserve Team

El Colombiano (1 lipiec 2006): Holandia i Serbia out!
W obu wczorajszych ćwierćfinałach nie padła ani jedna bramka w regulaminowym czasie gry. Dopiero rzuty karne musiały wyłonić półfinalistów, którymi są Hiszpanie i Włosi. Nie sprostały im jedenastki Holandii oraz Serbii i Czarnogóry.

El Mundo (2 lipiec 2006): Znana już półfinałowa czwórka.
Do drużyn Hiszpanii i Włoch dołączyły po wczorajszych spotkaniach ekipy Niemiec (1-1 z Francją; po karnych) i Anglii (3-0 z RPA). (...)
W półfinałach zmierzą się Włosi z Niemcami oraz Hiszpanie z Anglikami.
+Quote Post
Vinyl
post 2006-05-31, 13:01
Post #163

Reserve Team

- Eh to był mecz.... - z westchnieniem rzekł starszy mężczyzna opuszczając bramę stadionu.
- Prawda, prawda. Słyszałeś ile ludu przyszło dziś? - ripostował mu równie zaawansowany wiekiem kompan.
- A jak. W przerwie podawali, że ponad 5300 osób. Nawet nie przypuszczałem, że w życiu tutaj zobaczę tyle osób.
- Ja także, ale wiesz przyjeżdża klasowy zespół i wszyscy chcą go zobaczyć.
- Wiadoma sprawa. Szkoda tylko, że nasi przegrali tak wysoko.
- Eee tam. Starali się i pokazali charakter. W końcu Brasiliense gra w drugiej lidze brazylijskiej, a to przecież nie byle co.
- Dlatego tyle osób przyszło. Ładny mecz, ładny. Tak w ogóle to kim byli ci nowi co weszli w drugiej połowie?
- Ten dzieciak to się chyba nazywa Gabriel Jaime Olaya i Florida nam go za darmo oddała. Zdolna bestia. 17 lat a nieźle się na lewej stronie obrony spisywał, tylko szkoda, że w końcówce nie upilnował tego Tiano.
- Szkoda, szkoda, ale co tam. To tylko sparing. A ten starszy stoper to kto, bo gość nieźle w środku rządził?
- Kolega mi mówił, że się nazywa Yelkin Joaquín Pardo, ma 30 lat i Cartagena nam go dała za jakieś tam późniejsze powinności.
- Wzmacniają się i w dodatku młodzież skupują. Podoba mi się takie coś. Nareszcie Depor coś znaczy.
- Osobiście ci powiem, że nabieram coraz większego szacunku dla tego naszego menadżera. Gość ściąga całkiem niezłych kopaczy i tym co się grać nie chce to kop w dupę i na ulicę.
- No właśnie w związku z tym to o co chodzi z tym całym Uribe?
- Sprawa była taka. Uribe udzielił wywiadu do gazety, że chce grać w pierwszym składzie i takie tam. W odpowiedzi "el Polaco" wypowiedział się, że to on w klubie bierze zapłatę za ustalanie składu a nie Camilo. Kopacz się wkurzył i poprosił o wystawienia na sprzedaż na co klub się zgodził, ale on żeby jeszcze się odegrać przestał przychodzić na treningu. Klub go ukarał i za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt.
- Czyli w pysk i na bruk?
- zaśmiał się kolega.
- Dokładnie. Jak nie chce kopać piłki to niech ulice rozkopuje gnojek.
- Słuchaj... to może jeszcze wstąpimy do Juana. Weźmiemy kilka piw, pogadamy.
- Skoro nalegasz to czemu nie, ale chodź najpierw do sklepu zakupimy sprzęt.
- Dobra.

2.7.2006 - towarzyski

Depor 1-4 (0-2) Brasiliense
Giovanni Moreno (60.) - Tiano (5.-karny, 79., 87.), Giovane (19.)
+Quote Post
Vinyl
post 2006-05-31, 18:08
Post #164

Reserve Team

El Heraldo (5 lipiec 2006): Włochy - Anglia!
Półfinały Mistrzostw Świata rozgrywane na niemieckich stadionach stały na bardzo wysokim poziomie i dostarczyły fanom nie lada emocji. W pierwszym z nich Włosi w dogrywce pokonali gospodarzy turnieju 1-0. (...) Drugie spotkanie obfitowało już w bramki. Hiszpania uległa 2-3 Anglii.

El Pais (9 lipiec 2006): Brąz dla Hiszpanów.
Po bardzo emocjonującym meczu o trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata to Hiszpanie wyjadą z mundialu dzierżąc brąz. Niemcy będą musieli się zadowolić najgorszym z miejsc, czyli tuż za podium. Bramkę na wagę zwycięstwa strzelić w 90 minucie Pablo. (...)
Ten sam dzień w Soacha spożytkowano na rozegranie ostatniego sparingu przed wznowieniem rozgrywek. Miejscowe Unión podejmował drugoligowca Depor. Zgodnie z przewidywaniami goście rozgromili gospodarzy, aż 8-0, a 6 bramek dla nich zdobył Wilberto Cosme.

La Libertad (10 lipiec 2006): Viva England!
Nowym mistrzem świata w piłce nożnej została reprezentacja Anglii, która po golu w 59 minucie Stewarda Downinga wygrała finałowy mecz z Włochami. (...)

El Universal (13 lipiec 2006): Brazylia za mocna dla Medellín.
Ostatni nasz zespół odpadł z Copa Libertadores. W pierwszym meczu półfinałów Medellín uległo u siebie 2-3 Brazylijczykom z Santosu. Wczoraj nie było lepiej i miejscowi pewnie wygrali 1-0. W finale rozgrywek zmierzą się z innym brazylijskim teamem - Corinthians.

=====================================================
8.7.2006 - towarzyski
Unión Soacha 0-8 (0-5) Depor
Cosme (23., 24., 29., 30., 48., 56.), González (42.), Racero (85.)

Ten post edytował Vinyl 2006-05-31, 18:32
+Quote Post
Fenomen
post 2006-05-31, 18:12
Post #165

Marynius destructus pospolitus

Nr użytkownika: 1 953
Klub: Carlisle

blagam Cie, zmien kolor ktorym napisales mistrza bo nic nie widac
+Quote Post
Vinyl
post 2006-05-31, 18:35
Post #166

Reserve Team

Done. Ten żółty to miał niby imitować gold dla Anglików. Nareszcie się mundial skończył bo się już konkretnie nie chciało tego opisywać. Czas wrócić do ligi (IMG:style_emoticons/default/nico_smile.gif)
+Quote Post
Vetr
post 2006-06-01, 09:51
Post #167

Assistant Manager

Nr użytkownika: 3 792
Klub: Stal Stalowa Wola

Hejka (IMG:style_emoticons/default/nico_smile.gif)

Skąd Ty masz facepacki graczy Kolumbijskich? (IMG:style_emoticons/default/WOW.GIF)

Masz fotkę Yaira Moreno?? Bo chciałbym go zobaczyć (IMG:style_emoticons/default/nico_biggrin.gif)
+Quote Post
Vinyl
post 2006-06-01, 20:55
Post #168

Reserve Team

QUOTE(Vetr @ 2006-06-01, 10:51) [snapback]650669[/snapback]

Hejka (IMG:style_emoticons/default/nico_smile.gif)

Skąd Ty masz facepacki graczy Kolumbijskich? (IMG:style_emoticons/default/WOW.GIF)

Masz fotkę Yaira Moreno?? Bo chciałbym go zobaczyć (IMG:style_emoticons/default/nico_biggrin.gif)

fp własnej produkcji (oczywiście wszystkie prawa zastrzeżone i wogóle (IMG:style_emoticons/default/nico_smile.gif) ).
Fotki mam z kilku źródełek, ale najlepszym jest coodigof.com tylko tam żeby coś znaleźć wpisać trzeba:
http://www.codigof.com/equipos/
a potem nazwa drużyny np.: http://www.codigof.com/equipos/expreso/
pokazują się fotki, ale są to zdjęcia zawodników i składów aktualnych na 2005 rok
niestety prawie nigdzie nie ma zdjęć kopaczy z Primera B :-(

na życzenie: Yair Moreno
+Quote Post
Vetr
post 2006-06-02, 14:06
Post #169

Assistant Manager

Dziękuję za link, ale akurat ten do Yaira jest "Forbidden" (IMG:style_emoticons/default/PLACZE.GIF)
+Quote Post
Fenomen
post 2006-06-02, 14:09
Post #170

QUOTE(Vetr @ 2006-06-02, 15:06) [snapback]652106[/snapback]

Dziękuję za link, ale akurat ten do Yaira jest "Forbidden" (IMG:style_emoticons/default/PLACZE.GIF)

skopiuj link do schowka i wklej w nowym oknie przegladarki
+Quote Post
Vetr
post 2006-06-02, 14:12
Post #171

Assistant Manager

QUOTE(Fenomen @ 2006-06-02, 15:09) [snapback]652110[/snapback]

QUOTE(Vetr @ 2006-06-02, 15:06) [snapback]652106[/snapback]

skopiuj link do schowka i wklej w nowym oknie przegladarki

Ślicznie dziękuje za radę (IMG:style_emoticons/default/bowdown.gif)
Yair wygląda tak, jak myślałem (IMG:style_emoticons/default/nico_biggrin.gif)
+Quote Post
Vinyl
post 2006-06-03, 10:35
Post #172

Reserve Team

- Tu wóz 856. Baza zgłoś się!
- Tu baza. Słucham cię Juan.
- Proszę o przysłanie posiłków na Bolivar Calle.
- A co się tam dzieje?
- Skończył się mecz z Centauros i ponad tysiąc ludzi wyszło na ulicę świętować pierwsze zwycięstwo nad nimi.
- Jak wygląda sytuacja?
- No umocniliśmy się na drugim miejscu, ale Callejas dostał w tym meczu czerwień i będzie musiał pauzować. Poza tym.......
- Nie o to mi chodziło idioto. Jak wygląda sytuacja na ulicy?
- Aha. Na razie jest spokojnie. Ludzie śpiewają, flagi powiewają i takie tam. Istne święto. Posiłki by się jednak przydały do eskortowania, bo zablokowali całą ulice i się robi chaos.
- Przyjęłam.... poczekaj chwilkę. Dam ci jeszcze szefa.
- powiedziała kobieta na posterunku, po czym odezwał się gruby męski głos: - Jak tam to wszystko wygląda?
- Tak jak wcześniej mówiłem. Wszystko przebiega spokojnie.
- To dobrze. Czekajcie na miejscu, zaraz wyślemy wam kogoś do pomocy. Tak na marginesie to jak grali nasi?
- Mistrzostwo świata szefie. Cosme jak zwykle rozniósł obronę przeciwnika i nawet grając w dziesięciu strzelił gola. Głupio straciliśmy bramkę po błędzie Yaira Moreno, ale i tak wygraliśmy 3-1.
- Dobrze, dobrze. Czekajcie na posiłki. Bez odbioru.

16.7.2006 - Primera B (18/34)
[2]Depor 3-1 (3-1) Centauros[6]
Cosme (6., 21., 41.) - Max Torres (14.)
czerwona karta: Erwin Callejas (40. - Depor)
+Quote Post
Fenomen
post 2006-06-03, 10:39
Post #173

hyhyhy... zadymaaaa! (IMG:style_emoticons/default/nico_biggrin.gif)
Cosme szaleje - dobrze, miec w skladzie takiego killera co potrafi samemu wygrac mecz
+Quote Post
PiotruH
post 2006-06-03, 10:41
Post #174

Coach

Nr użytkownika: 3 735
Klub: Banik Ostrava

Qwa, a jak ja gram z kumplem to Wilberto Cosme już trzy sezony gra piach, a ja ledwo trzymam się w drugiej lidze holenderskiej... Też chcę by tak grał u mnie. Gratuluję pokonania dawnej drużyny JACK'a.
+Quote Post
Vinyl
post 2006-06-03, 12:21
Post #175

Reserve Team

QUOTE(PiotruH @ 2006-06-03, 11:41) [snapback]653205[/snapback]

Qwa, a jak ja gram z kumplem to Wilberto Cosme już trzy sezony gra piach, a ja ledwo trzymam się w drugiej lidze holenderskiej... Też chcę by tak grał u mnie. Gratuluję pokonania dawnej drużyny JACK'a.

Ciężko mi w to uwierzyć. Zaprezentuj screena z przebiegiem jego kariery, bo nie mieści mi się pod czaszką, że ten terminator potrafi tak długo grać nędznie.
-----------------------------------------------------------------------------------

Gasca: Jak co tydzień witam telewidzów w "Deportivo Semanal". Naszym dzisiejszym gościem jest stoper drugoligowego Deporu - Freddy Torres.
Torres: Dobry wieczór państwu.
Gasca: Wznowiłeś treningi po bardzo długiej kontuzji i na razie nie grywasz za dużo. Jak zatem przedstawia się twoja pozycja w klubie?
Torres: Będzie mi szalenie trudno wywalczyć znowu miejsce w wyjściowej jedenastce. Mam bardzo mocną konkurencję na mojej nominalnej pozycji środkowego obrońcy. Młodzi Illidge i Hernández to ambitni i niezwykle waleczni chłopcy, zaś niedawno sprowadzony Pardo na pewno nie myśli być rezerwowym. Na treningach daję z siebie wszystko, aby ponownie odzyskać zaufanie trenera, ale nie wiem czy to będzie możliwe. W końcu mam już 36 lat. Wiek niestety robi swoje dlatego też zastanawiam się nad zakończeniem kariery. Nie przesądzam jeszcze sprawy, ale zobaczę ile dostanę okazji do gry i wtedy zdecyduję czy kontynuować karierę czy nie.
Gasca: Byłaby to wielka strata dla zespołu. Mamy nadzieję, że uraczysz nas jeszcze swoją grą w niedługim czasie, bo Deporowi idzie wprost bajecznie.
Torres: Zwycięstwo nad Bello 4-0 jeszcze bardziej umocniło nas na drugim miejscu. "Pomagają" nam także rywale, którzy ostatnio pogubili punkty i zaledwie remisowali.
Gasca: W tym meczu, a także wielu wcześniejszych imponował formą Wilberto Cosme. Czy mógłbyś coś powiedzieć na temat konfliktu tego zawodnika z waszym szkoleniowcem?
Torres: Jaki konflikt? Nie ma żadnych utarczek między Wilberto a trenerem!
Gasca: Najwyraźniej źle zrozumiałem ostatnie wypowiedzi w prasie ich obu.
Torres: Najwyraźniej tak. Sprawa wygląda następująco. Wilberto od jakiegoś czasu wspominał, że chciałby podpisać nowy kontrakt. Niedawno wypowiedział się na ten temat w prasie. Trener na łamach tej samej gazety odpowiedział mu, że podwyżki może się spodziewać, ale dopiero po sezonie. Taka wypowiedź ucieszyła Cosme, który bardzo chce związać się z klubem. Tak więc nie ma żadnych spięć. Sytuacja rozbija się o pieniądze, ale te sprawy zostanę zapewne załatwione w odpowiednim czasie.
Gasca: Dziękuję w imieniu swoim i widzów za rozjaśnienie sytuacji. Jeszcze takie pytanie na koniec: Kto wg ciebie awansuje do Copa Mustang?
Torres: Hehe. Ciężko powiedzieć, ale sądzę, że liczyć się będzie Cortuluá, Expreso Rojo, pewnie Centauros no i my.
Gasca: Dziękuje za komentarz. Jeszcze nie żegnamy się z naszym goście. Przejdźmy do wyników ostatniej kolejki. (...)

=====================================================
19.7.2006 - Primera B (19/34)
[16]Bello 0-4 (0-1) Depor[2]
Cosme (10., 48.), Racero (50.-karny), Tobár (69.)
czerwona kartka: Willinton Ortiz (22. - Bello)
+Quote Post
Vetr
post 2006-06-03, 12:35
Post #176

Assistant Manager

Kolejne ładne zwycięstwo (IMG:style_emoticons/default/nico_smile.gif) Obyś w przyszył sezonie grał w wyższej lidze (IMG:style_emoticons/default/nico_biggrin.gif)

Co do Cosme - cóż, nie wszędzie potrafi on grać na najwyższym poziomie, a w szczególności nie w Holandii. Wiem, bo sam sprawdzałem (IMG:style_emoticons/default/nico_razz.gif)
+Quote Post
Vinyl
post 2006-06-05, 19:36
Post #177

Reserve Team

- "24/7 Betting". Słucham?
- Dzień dobry. Czy można prosić o połączenie z Bladimirem.
- Proszę czekać.
- usłyszał w słuchawce, po czym włączyła się muzyka.
- Bladimir Viáfara słucham. - odezwał się po chwili gruby głos.
- Z tej strony Mauricio Mosquera.
- Mauricio dobrze cię znowu słyszeć. Dzwonisz w samą porę, bo mam dla ciebie stuprocentowego pewniaka.
- Słucham cię.
- W niedziele Depor podejmuje Bajo Cauca. Moim zdaniem goście są tu murowanym faworytem i można zgarnąć całkiem niezłe pieniądze.
- Bajo? Na pewno? Depor jest przecież wyżej.
- Zaufaj mi. Źle ci ostatnio powiedziałem zwycięzcę finału Copa Libertadores?
- No.... nie. Dobrze przewidziałeś, że Corinthians ograją Santos.
- No widzisz. Spasłeś trochę swój portfel na tym meczu, więc teraz też mi zaufaj.
- Dlaczego uważasz, że wygra Bajo?
- dopytywał się klient.
- Dwa tygodnie temu Depor ograł słabe Valledupar, ale się z nimi strasznie męczył. Tydzień temu przegrali z ostatnim w lidze La Equidad 1-2. Cosme złapał dołek, bo zamiast myśleć o grze skupia się rozmowach nad nowym kontraktem. Bajo zaś wręcz odwrotnie. Zgrany kolektyw, a nich forma ciągle rośnie. Dla mnie to pewniak.
- Hmm... Dobrze mówisz, ale dzisiaj rano czytałem w gazecie, że Cosme już podpisał nowy kontrakt.
- Tak, ale wątpię, że tak szybko wróci do formy. Hernández dopiero wraca po kontuzji, więc stoperem dalej będzie dziadek Torres. Także González gra słabo i tylko fuksem trafił ostatnio do bramki. Rachunek jest prosty. Depor padnie mimo już grają u siebie.
- Zaufam ci. Za ile proponujesz, żebym postawił?
- To jest oczywiste. Stawiaj za wszystko co przedtem wygrałeś. Nie ma możliwości, żeby Bajo przegrało.
- Ehh no dobrze. Ryzyk fizyk. Zaraz przeleję pieniądze.
- To się nazywa dobry gracz. Brawo. Przypominam tylko, że nasza firma pobiera 15% prowizji od wygranych.
- Wiem, wiem. Za chwilkę zakończę przelew. Dzięki za radę.
- Zawsze do usług.

======================================================
23.7.2006 - Primera B (20/34)
[2]Depor 4-1 (1-0) Valledupar[13]
Arroyo (20.), Cosme (48., 76.), Johan Torres (55.) - Sandoval (79.)
czerwona kartka: John Pérez (22. - Valledupar)

30.7.2006 - Primera B (21/34)

[18]La Equidad 2-1 (0-0) Depor[2]
Johnn Moreno (66.), Castillo (88.) - González (71.)
+Quote Post
Frayer
post 2006-06-05, 20:06
Post #178

First Team

Nr użytkownika: 4 846
Klub: Gwarek Zabrze

Ależ gość forsy wtopi (IMG:style_emoticons/default/nico_smile.gif)
+Quote Post
Vinyl
post 2006-06-16, 21:14
Post #179

Reserve Team

Ze względu na chroniczny brak czasu, prosiłbym o EOT opka. Na obecną chwilę ciężko mi wygospodarować czas na jego pisanie, a prognozy na przyszłość nie zapowiadają zmiany tego stanu rzeczy. Na koniec powiem tyle, że bez problemu awansowałem z drugiego miejsca do fazy grupowej, w której nie mam mocnych oponentów, więc może jeszcze awans zaliczę.
Tak czy inaczej dziękuję wszystkim, którzy opka czytali za poświęcony jemu czas.
+Quote Post
Fenomen
post 2006-06-16, 22:35
Post #180

ehhhh (IMG:style_emoticons/default/ysz.gif)
+Quote Post

9 Stron V  « < 7 8 9
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.2.2010 - 07:58